“`html
دستور تهیه آلبالو پلو
آلبالو یکی از میوههای خوشمزه تابستانی است که در تهیه خوراکیهای مختلف به کار میرود. خوراکیهایی مثل مربای آلبالو، کیک آلبالو و ترشی آلبالو که خیلی مورد علاقه هستند.
اما این میوهی مفید برای تهیه غذایی خوشمزه به نام آلبالو پلو هم استفاده میشود. در ادامه روش تهیه این غذای لذیذ را به شما آموزش خواهیم داد.
دستور تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو:
- آلبالو بدون هسته 500 گرم
- برنج 1 کیلو
- گوشت چرخکرده 500 گرم
- شکر 500 گرم
- پیاز متوسط 2 عدد
- روغن مایع 1/2 پیمانه
- کره 100 گرم
- زعفران دم کرده 1 قاشق سوپخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
دستور تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی
مراحل تهیه آلبالو پلو با گوشت:
ابتدا آلبالوها را از هسته جدا کرده و با شکر مخلوط میکنیم. سپس آنها را در یخچال به مدت 6 تا 7 ساعت میگذاریم تا شکر حل شود و آب بیندازد. بعد، آلبالوها را در یک قابلمه لعابی روی حرارت میگذاریم تا بجوشد و به مدت نیم ساعت بپزد.
توجه کنید که رنگ آلبالوها تیره نشود. وقتی کمی پخته شدند، آنها را از صافی رد میکنیم و شربت را جدا میکنیم. شربت را به مدت 20 دقیقه دیگر روی حرارت کم میگذاریم تا غلیظ شود.
یک عدد پیاز را با رنده درشت رنده کرده و به همراه روغن و کره روی حرارت تفت میدهیم. وقتی کمی طلایی شد، فلفل و زردچوبه را اضافه میکنیم. دقت کنید که پیازها تیره نشوند.
در حین سرخ کردن پیاز، کمی از آلبالوها را اضافه کرده و به آرامی تفت میدهیم تا نرم شوند. برنجی که از چند ساعت قبل خیس کردیم را آبکش کرده و باید دانهدانه باشد.
ته قابلمهای که برای آلبالو پلو با گوشت انتخاب کردهایم را با کمی روغن چرب کرده و تهدیگی که دوست داریم، میچینیم. سپس کمی برنج روی تهدیگ میریزیم و بعد کمی از آلبالوها را هم روی آن میگذاریم.
این مرحله را چند لایه ادامه میدهیم و در آخر برنج را میکشیم. اگر دوست دارید میتوانید کمی زیره پلویی هم در بین برنج بمالید.
برنج را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا به مدت 35 تا 40 دقیقه دم بکشد. در 10 دقیقه آخر از شربت آلبالو و کره روی برنج میریزیم.
در هنگام دم کشیدن برنج، گوشت چرخکرده را آماده میکنیم. اول یک عدد پیاز را رنده کرده و آبش را میگیریم. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم.
وقتی مایه گوشت چسبناک شد، میتوانیم آنها را به شکل گرد قلقلی درآورده و در روغن داغ سرخ کنیم. در حین پخت میتوانید کمی زعفران روی گوشتها بریزید تا خوشرنگتر شوند. پس از دم کشیدن برنج، میتوانید با کمی زعفران آن را رنگ کرده و کنار آن گوشت قلقلیها را بگذارید.
دستور تهیه آلبالو پلو با مرغ
مواد لازم جهت تهیه آلبالو پلو با مرغ:
- برنج: ۴ لیوان
- آلبالو: ۷۰۰ گرم
- فیله مرغ: نیم کیلوگرم
- شکر: ۲۵۰ گرم (اگر آلبالو پلو را شیرینتر میپسندید مقدار شکر را بیشتر کنید)
- پیاز: دو عدد متوسط
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- روغن مایع: به میزان لازم
- خلال پسته و بادام برای تزیین
دستور تهیه آلبالو پلو مجلسی
“““html
مراحل تهیه آلبالو پلو با مرغ:
برای شروع، برنج را چند ساعت در آب و نمک خیس کنید و مانند قبل آلبالو پلو را آماده کنید. فیلههای مرغ را با کمی زعفران و نمک مزهدار کرده و در روغن یا کره سرخ کنید.
پس از اینکه هر دو طرف فیلهها سرخ شد، در یک قابلمه پیازها را به شکل حلقهای برش زده و کمی تفت دهید. حالا تکههای مرغ را روی پیازها بگذارید و ۲ لیوان آب روی آنها بریزید. اجازه دهید مرغها روی حرارت متوسط بپزند.
در یک ظرف دیگر، دو قاشق رب گوجهفرنگی را با مقداری روغن و فلفل تفت داده و روی مرغ در حال پخت بریزید. بعد از اینکه فیلهها پخته شد و حدود نصف لیوان سس باقی ماند، کمی زعفران آب کرده به محتویات قابلمه اضافه کنید.
به مدت دو دقیقه صبر کنید و سپس شعله را خاموش کنید. آلبالوها را نیز با کمی شکر بپزید و آب آلبالو را به عنوان شربت کنار بگذارید. اگر آب آلبالو رقیق است، کمی دیگر روی حرارت ملایم بگذارید تا غلیظتر شود.
در یک قابلمه دیگر آب را بجوشانید و برنج را بپزید. وقتی دانههای برنج کمی ترک خورد، برنج را آبکش کنید. کف قابلمه مقداری روغن ریخته و وقتی داغ شد، ورقههای سیبزمینی یا نان لواش را در ته قابلمه بچینید.
حالا برنج و آلبالو را به صورت لایهلایه در قابلمه بریزید. بعد از حدود نیم ساعت، آلبالو پلو را در ظرف مناسب سرو کنید. در صورت تمایل میتوانید در حین دم کشیدن پلو، مقداری کره روی آن بگذارید تا آب شود یا در پایان پخت مقداری روغن مایع روی آن بریزید.
برای تزیین آلبالو پلو، روی آلبالو پلو مجلسی با مرغ را با برنج زعفرانی و خلال پسته و بادام تزئین کنید و تکههای مرغ را روی آن قرار دهید. میتوانید به جای فیله مرغ از ران یا تکههای سینه مرغ نیز استفاده کنید.
دستور تهیه آلبالو پلو بدون گوشت
برای تهیه آلبالو پلو بدون گوشت میتوانید از سویا یا گوشتهای گیاهی استفاده کنید. میتوانید سویا را به صورت قلقلی درست کنید و مانند گوشت چرخکرده قلقلی با آلبالو پلو سرو کنید.
برخی نیز در کنار آلبالو پلو گیاهی از مرغ گیاهی و گوشت گیاهی استفاده میکنند. اگر میخواهید آلبالو پلو را با سویا قلقلی درست کنید، به این ترتیب عمل کنید:
ابتدا ۱ لیوان سویا (یا ۱ و نیم لیوان) را به مدت ۲۰ دقیقه در شیر یا آب بخیسانید تا طعم بهتری پیدا کند. سپس سویا را آبکش کرده و خوب با دست فشار دهید تا مایع اضافه آن گرفته شود.
حالا سویا را در چرخ گوشت بریزید و یک دور بچرخانید. سویاهای چرخکرده را در یک ظرف بزرگ بریزید و به آن یک لیوان آرد سوخاری، پیاز رنده شده یک عدد متوسط، نمک، فلفل، زردچوبه و کمی دارچین اضافه کنید.
سویا را با این مواد خوب ورز دهید تا چسبناک شود. سپس به اندازه گردو یا کوچکتر، قلقلی کرده و در روغن روی حرارت ملایم بپزید.
دستور تهیه آلبالو پلوی شیرین
مواد لازم برای آلبالو پلو شیرین:
- گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
- آلبالوی بدون هسته: ۳۰۰ گرم
- برنج: ۴۰۰ گرم
- شکر: ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری
- پیاز رنده شده: ۱ عدد
- زعفران: به میزان دلخواه
- روغن: به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- نان برای تهدیگ: به میزان لازم
نحوه پخت آلبالو پلو
دستور تهیه آلبالو پلو شیرین:
ابتدا گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و آب گرفته، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید و…
“““html
مخلوط کنید. ترکیب را با دست خوب چنگ بزنید تا مواد به خورد گوشت بروند. گوشت را به شکل کوفتههای قلقلی کوچک در بیاورید و در تابه با کمی روغن تفت دهید. کوفته قلقلیها را در تابه خوب هم بزنید تا همه طرف آنها سرخ شود.
۵ تا ۶ قاشق غذاخوری شکر را در یک تابه به صورت لایه لایه روی آلبالوهای هسته گرفته شده بریزید. اجازه دهید آلبالوها در همین حالت برای مدت ۲ ساعت استراحت کنند و آب بیندازند.
پس از گذشتن دو ساعت، آلبالوها را بدون اضافه کردن آب برای مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت بجوشانید. داخل قابلمه را روغن بریزید و نانهای برش زده شده را برای تهدیگ کف آن قرار دهید.
برنج آبکش شده، آلبالو، گوشت و زعفران دم کرده را مانند ویدیو لایه لایه در قابلمه بریزید. برنج بهتر است زنده باشد. در قابله را همراه با دمکنی بگذارید و آلبالو پلو را برای ۳۰ دقیقه دم کنید. اگر می خواهید آلبالو پلوی شما شیرین تر شود، می توانید شکر بیشتری به آن اضافه کنید.
دستور تهیه آلبالو پلو با آجیل
مواد لازم برای پخت آلبالو پلو با آجیل:
- ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۷۰۰ گرم آلبالو
- ۲۵۰ گرم شکر
- چهار لیوان برنج
- یک عدد پیاز متوسط
- به میزان لازم، نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده، روغن مایع
- خلال پسته و بادام به مقدار کافی
دستور تهیه آلبالو پلو شیرازی
مراحل تهیه آلبالو پلو با آجیل:
برای پخت این غذا ابتدا برنج را پاک کرده سپس بشویید، اکنون برنج را در ظرفی از آب بخیسانید و مقدار اندکی نمک هم به آن اضافه کنید.
در این مرحله آلبالو ها را بشویید و پس از جدا کردن هسته آن ها به میزان لازم شکر به آنها اضافه کرده و با مقداری آب داخل یک ظرف ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد. پس از به جوش آمدن منتظر بمانید تا آلبالو ها پخته شوند.
بعد از این مرحله حالا به کمک یک صافی شربت به دست آمده را از آلبالو ها جدا کنید. اکنون قابلمه مورد نظر را انتخاب کرده و مقداری آب درون آن بریزید و منتظر بمانید تا آب به جوش آید. حال برنج آماده شده را درون قابلمه بریزید و فرصت دهید تا برنج به خوبی پخته و آماده آبکش کردن شود.
در مدتی که منتظر هستید تا برنج بپزد و آماده آبکش کردن شود، گوشت چرخ کرده ای را که آماده کرده اید حسابی با پیاز رنده شده و نمک و فلفل سیاه ورز دهید و به کمک دست قلقلی هایی با گوشت درست کنید.
اکنون برنج پخته شده را آبکش کنید، کف قابلمه یک مقدار روغن بریزید و ته دیگ مد نظرتان از نان، سیب زمینی و یا غیره را در کف قابلمه قرار دهید. حالا یک لایه برنج، سپس یک لایه آلبالو و بعد یک لایه گوشت اضافه کنید و این ترتیب را ادامه دهید تا مواد آماده شده تمام شوند.
برای اینکه طعم، رنگ و بوی دلچسبی به غذایتان ببخشید مقداری زعفران دَم کرده به آن اضافه کنید و در آخر به مقدار یک ملاقه از شربتی را که در مرحله قبل جدا کردید، روی کل برنج بریزید و اکنون مقدار خیلی کمی روغن به برنج اضافه کنید.
حالا نوبت به اضافه کردن مغزیجات ذکر شده است. می توانید کمی آن ها را تفت دهید تا بوی خامی آن ها گرفته شود. حالا آن ها را روی آلبالو پلو پخش کنید و نوش جان کنید.
دستور تهیه آلبالو پلو با مرغ ریش ریش
روش درست کردن آلبالو پلو مجلسی با مرغ ریش ریش یا فیله مرغ شبیه هم است. در این روش برنج آماده شده را پاک کرده، بشویید و در آب و مقداری نمک که در آب حل شده بخیسانید. سپس فیله های مرغ را به کمک نمک و زعفران طعم دهید و بعد در روغن سرخ کنید.
البته به جای روغن از کره هم می توانید استفاده کنید. برنج را هم با مقداری آب به جوش آمده بپزید تا آماده آبکش کردن شود. اکنون پیاز ها را به صورت حلقه ای برش دهید و در کف یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز ها را تفت دهید.
در این مرحله تکه های مرغ را روی پیاز ها داخل قابلمه قرار دهید و دو لیوان آب به آن اضافه کنید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید، شعله گاز را روی درجه متوسط تنظیم کنید و منتظر بمانید تا مرغ ها بپزند.
در ظرفی دیگر ۲ قاشق رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن و…
“““html
فلفل را تفت دهید و به مرغی که در حال پخت است اضافه کنید. در این حین، هستههای آلبالوهای شستهشده را جدا کرده و آنها را با شکر و آب بپزید. بعد از پخت، آب آنها را جدا کنید و شربت را کنار بگذارید.
زمانی که احساس کردید مرغها کاملاً پخته شدهاند و کمی سس باقی مانده، مقدار کمی زعفران که از قبل ساییدهاید و با آب مخلوط کردهاید، به قابلمه اضافه کنید و بعد از دو دقیقه شعله را خاموش کنید.
حالا مرغ پختهشده را ریشریش کرده و به همراه آلبالوها به پلوی شما اضافه کنید. برای اینکه آلبالوها در حین دم کردن به هم نچسبند، میتوانید قبل از دم کردن، آنها را با کمی کره آبشده مخلوط کنید.
دستور تهیه آلبالو پلو اصیل
دستور تهیه آلبالو پلو ترش
در این روش برای تهیه آلبالو پلو میخواهید طعم متفاوتی را تجربه کنید. در این دستور، شکر حذف میشود و آلبالوها را با دو پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا حدود ۱۵ دقیقه بپزند. سپس آب آنها را جدا کنید. حالا همه مراحل قبلی را برای تهیه آلبالو پلو به این روش تکرار کنید.
این آلبالو پلو را میتوانید با گوشت قلقلی به طریقی که در بالا گفته شد یا با هر نوع گوشتی که دوست دارید، سرو کنید.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه شربت آلبالو با هسته به 2 روش ساده
دستور تهیه چای آلبالو به 3 روش آسان
دستور تهیه 2 مدل ترشی آلبالو + فوت و فنهای خوشمزه شدن آن
دستور تهیه 2 مدل کمپوت آلبالو دسر تابستانی خوشمزه