“`html
دلایل تلخ شدن خورشت فسنجان
وجود پوست گردو در خورشت
استفاده از گردوی پوست سیاه
استفاده از گردوی تازه
آسیاب کردن گردو با چوب وسط آن
استفاده از رب انار نامرغوب
تفت دادن زیاد رب انار و سوزاندن آن
تفت دادن زیاد گردو
تفت دادن زیاد ادویه ها
عدم تعادل در نسبت مواد اولیه خورشت
استفاده از ادویه های نامرغوب
سرخ کردن بیش از حد پیاز
اگر خورشت فسنجان تلخ شد، چه کار کنیم؟
تلخ شدن فسنجان ممکن است به دلایل مختلفی مثل کیفیت پایین مواد اولیه یا تفت دادن زیاد گردو و پیاز و ادویهها باشد. وقتی فسنجان تلخ شد، میتوانید چاشنیهایی مثل زعفران دمکرده، کنسرو، نمک یا جوش شیرین اضافه کنید. همچنین میتوانید کمی سیبزمینی شیرین، هویج یا سیب به خورشت اضافه کنید و پس از پخت، آنها را بیرون بیاورید.
گردو جزء اصلی این خورشت است و کیفیت آن تأثیر زیادی بر طعم فسنجان دارد. اما تلخ شدن خورشت تنها به دلیل بد بودن گردو نیست و ممکن است به مسائل دیگری نیز بستگی داشته باشد که در ادامه توضیح میدهیم:
وجود پوست گردو در خورشت
مطمئن شوید که گردوها را بهخوبی پوست کنید. حتی نداشتن یک تکه کوچک از پوست هم میتواند طعم خورشت را تلخ کند.
استفاده از گردوی تازه
برای تهیه فسنجان حتماً از گردوی سالم و خشک استفاده کنید. گردوهای تازه با پوست سبز مناسب نیستند.
آسیاب کردن گردو با چوب وسط آن
در زمان آسیاب کردن گردو، چوبهای وسط مغز را جدا کنید. وجود این چوبها در خورشت طعم نامطلوبی میدهد.
استفاده از رب انار نامرغوب
وقتی رب انار میخرید، به کیفیت، رنگ و غلظت آن دقت کنید. رب انار باید غلیظ و قوام خوبی داشته باشد و رنگش ممکن است از قرمز روشن تا تیره متغیر باشد.
تفت دادن زیاد رب انار و سوزاندن آن
بعد از افزودن رب انار، آن را به مدت 5 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید و سپس آب بریزید. بیش از حد تفت دادن باعث تلخ شدن رب میشود.
تفت دادن زیاد گردو
گردو به حرارت حساس است و زود میسوزد. پس هنگام تفت دادن آن، مرتب هم بزنید. زمانی که بوی خوب گردو بلند شد و رنگش تغییر کرد، به مراحل بعدی ادامه دهید.
تفت دادن زیاد ادویه ها
تفت دادن بیش از حد ادویهها، مانند زردچوبه، میتواند موجب تلخی خورشت شود. تفت دادن به اندازه ادویهها راز ماندگاری عطر آنها است.
عدم تعادل در نسبت مواد اولیه خورشت
در این مورد مخصوصاً نسبت گردو، گوشت و رب انار را درست رعایت کنید.
استفاده از ادویه های نامرغوب
فقط از ادویههای تازه و با کیفیت استفاده کنید. قبل از استفاده، مقدار کمی از ادویهها، به ویژه زردچوبه، را بچشید؛ اگر نامناسب بود، به خورشت اضافه نکنید.
سرخ کردن بیش از حد پیاز
وقتی پیاز را برای خورشت تفت میدهید، این کار را با حرارت ملایم انجام دهید. سوختن پیاز باعث خراب شدن عطر و طعم خورشت میشود.
روش های گرفتن تلخی خورشت فسنجان
اگر فسنجان…
“““html
شما خورشتتان تلخ شده است، نگران نباشید و با توجه به دلیل تلخی خورشت، از روشهای زیر استفاده کنید:
اگر فکر میکنید که تلخی خورشت فسنجان به خاطر زردچوبه زیاد است، میتوانید خورشت را با کمی آب جوش رقیق کنید. همچنین میتوانید مقدار موادی مثل پیاز تفتخورده یا رب انار را بیشتر کنید.
یکی از بهترین راهها برای کاهش تلخی فسنجان، اضافه کردن مقداری کدو، سیب سرخ یا هویج به خورشت است. یکی از این مواد را انتخاب کنید و به تکههای بزرگ ببرید. سپس آنها را برای چند دقیقه در خورشت بپزید تا تلخی خورشت را جذب کنند. بعد از آن، این تکهها را از خورشت بیرون بیاورید.
یک روش دیگر، استفاده از سیبزمینی شیرین است. یک سیبزمینی شیرین را بشویید، پوست بکنید و به تکههای بزرگ برش بزنید.
سپس این تکهها را داخل خورشت بریزید و بعد از چند جوش آنها را بیرون بیاورید.
اگر فکر میکنید تلخی خورشت به خاطر گردوی بیکیفیت است، یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده را به خورشت اضافه کنید. بعد از آن، دو حبه قند هم به خورشت اضافه کنید تا طعم غذا بهتر شود.
اگر خورشت شما به خاطر پیاز سوخته تلخ شده است، یک قاشق غذاخوری رب به خورشت اضافه کنید. در این مورد اضافه کردن نمک هم میتواند کمک کند، اما مراقب شور شدن غذا باشید.
برای کاهش تلخی خورشت میتوانید از جوش شیرین هم استفاده کنید. یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین را به خورشت اضافه کنید.
استفاده از لیموعمانی در اصل دستور خورشت فسنجان متداول نیست. اما ممکن است تلخی خورشت به خاطر این چاشنی باشد. در این صورت، مطمئن شوید که لیموعمانیها را بهصورت کامل از چند دقیقه پیش در آب ولرم خیس کنید تا تلخی پوست آنها گرفته شود.
باید بدانید که گردوی پوست سفید هیچ تلخی به خورشت نمیدهد، اما اگر از گردوی پوست سیاه استفاده میکنید، باید پوست آنها را جدا کنید.
برای این کار، گردوها را بهصورت درسته بدون روغن تفت دهید. سپس بگذارید گردوها سرد شوند. حالا آنها را با دست مالش دهید تا پوست سیاهشان جدا شود و بتوانید گردوها را آسیاب کنید.
در نهایت، استفاده از کمی آبلیمو یا آبغوره مرغوب هم میتواند تلخی خورشت را کاهش دهد.
منبع : اسنپ فود