بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دلایل کپک زدن زیتون چیست؟ راه‌های جلوگیری از آن

“`html

نگهداری از زیتون برای کسانی که تازه‌کار هستند، می‌تواند کمی سخت باشد. اگر زیتون را در شرایط مناسب نگهداری نکنید یا نمک کافی در آب زیتون استفاده نکنید، احتمال کپک زدن آن خیلی زیاد می‌شود. در این مقاله از مجله رضیم می‌توانید با دلایل کپک زدن زیتون و راه‌های جلوگیری از آن آشنا شوید.

علت کپک زدن زیتون چیست؟

زیتون یکی از خوراکی‌هایی است که خیلی سریع کپک می‌زند و این مسئله می‌تواند طعم و بافت آن را تغییر دهد. اگر به روش نگهداری زیتون توجه کنید و آن را در جای مناسبی قرار دهید، می‌توانید از این مشکل جلوگیری کنید.

در ادامه به مهم‌ترین دلایل کپک زدن زیتون پرداخته‌ایم.

۱- استفاده از ظرف یا قاشق خیس برای برداشتن زیتون

حتی کمترین مقدار رطوبت می‌تواند باعث کپک زدن زیتون شود. اگر برای برداشت زیتون از ظرف یا قاشق خیس استفاده کنید، به زودی زیتون کپک خواهد زد.

۲- کم بودن مقدار نمک برای نگهداری زیتون

زیتون باید در محلول آب نمک ۷ تا ۸ درصد نگهداری شود. اگر نمک در آب زیتون کم باشد، زیتون کپک می‌زند و بافتش نرم می‌شود.

۳- ورود آلودگی به ظرف زیتون

اگر از قاشق چرب و کثیف برای برداشتن زیتون استفاده کنید، زیتون در معرض کپک زدن قرار می‌گیرد. در این شرایط، باکتری‌ها و میکروب‌ها به سرعت در آب زیتون رشد می‌کنند و احتمال کپک زدن زیاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: رازهای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم

۴- نگهداری زیتون در دمای بالا

اگر زیتون را در دماهای بالا نگهداری کنید، مجبور می‌شوید با کپک و کاهش کیفیت آن مواجه شوید. بهترین دما برای نگهداری زیتون، دمای ۵ درجه سانتی‌گراد است، که در یخچال قرار دارد.

روش‌های جلوگیری از کپک زدن زیتون

اگر در مورد عوارض خوردن زیتون کپک زده چیزی شنیده‌اید، می‌دانید که مصرف این زیتون‌ها می‌تواند باکتری‌های مضر را به بدن وارد کند و باعث بروز بیماری‌ها شود. برای نگهداری طولانی‌مدت زیتون، باید آن را در محیط مناسبی قرار دهید و از مقدار مناسب نمک برای آب آن استفاده کنید.

در ادامه می‌توانید با روش‌های جلوگیری از کپک زدن زیتون آشنا شوید.

۱- از ظرف خشک و تمیز برای نگهداری زیتون استفاده کنید

برای جلوگیری از ورود رطوبت به آب زیتون، ابتدا ظرف را خوب بشویید و تمیز کنید. سپس بگذارید ظرف کاملاً خشک شود و بعد زیتون و آب آن را داخل ظرف بریزید.

بیشتر بخوانید: نحوه خشک کردن عناب تازه

۲- ظرف زیتون را در یخچال قرار دهید

برای اینکه زیتون مدت بیشتری تازه بماند و کپک نزند، بهتر است زیتون را به مقدار لازم برای چند ماه تهیه کنید و در ظروف مناسب قرار دهید و بعد در یخچال بگذارید. نگهداری زیتون در دمای سرد، احتمال کپک زدن آن را کاهش می‌دهد.

“““html

۳- مقداری سرکه به آب زیتون اضافه کنید

برای نگهداری زیتون، باید از آب نمک با غلظت ۷ تا ۸ درصد استفاده کنید. اضافه کردن کمی سرکه به آب زیتون باعث می‌شود تا آب آن اسیدی شود و از ایجاد کپک پیشگیری کند.

برای تهیه آب زیتون، ابتدا کمی نمک را به آب جوشیده اضافه کنید تا آب شور شود. یعنی بعد از ترکیب نمک با آب، باید مزه آب شور و رنگ آن کمی کدر و سفید باشد. سپس مقداری سرکه به آب زیتون بیفزایید و این آب نمک را به ظرف زیتون‌ها بریزید.

۴- ظرف زیتون را استریل کنید

اگر نگران کپک زدن زیتون‌ها هستید، قبل از ریختن زیتون در ظرف، آن را بشویید و در یک قابلمه آب بجوشانید. این کار باعث استریل شدن ظرف می‌شود و از زیتون‌ها در برابر کپک محافظت می‌کند.

بیشتر بخوانید: رسپی زیتون پرورده به روش رستورانی

۵- زیتون را به طور مداوم بررسی کنید

هر چقدر هم مراقب باشید که زیتون‌ها کپک نزنند، ممکن است بعد از مدتی روی آب زیتون نقطه‌های سفیدی دیده شود. اگر به طور مرتب زیتون را بررسی کنید، می‌توانید در مراحل اولیه آن را بشویید و آبش را کامل جدا کنید تا زیتون خراب نشود. به یاد داشته باشید که وقتی کپک‌های بزرگ سفید یا سیاه روی زیتون ظاهر شد، باید آن را به طور کامل دور بریزید.

نکاتی که باید در مورد کپک زدن زیتون بدانید

در ادامه تعدادی نکته مهم درباره کپک زدن زیتون ارائه خواهیم داد. با ما همراه باشید.

  • اگر زیتون کپک زده باشد، باید بدانید که این موضوع موجب نرم شدن آن می‌شود و زیتون کپک زده قابل مصرف نیست و باید دور ریخته شود.
  • برای نگهداری زیتون، حتماً از آب جوشیده استفاده کنید.
  • آب نمکی که برای نگهداری زیتون استفاده می‌شود، باید به اندازه‌ای باشد که روی زیتون‌ها را کاملاً بپوشاند، در غیر این صورت زیتون خراب می‌شود.
  • برای فهمیدن اینکه زیتون خراب شده یا خیر، اگر کپک‌های روی ظرف زیاد است و زیتون نرم به نظر می‌رسد، یعنی فاسد است و باید دور ریخته شود.
  • برای نگهداری زیتون، آب آن باید کمی شور شود. در این حالت می‌توانید قبل از مصرف زیتون، آن را برای چند ساعت در ظرف آب بگذارید تا شوری‌اش کم شود و سپس مصرف کنید.
  • برای مزه‌دار کردن و افزایش ماندگاری زیتون، می‌توانید از سرکه سفید استفاده کنید.
  • برای تهیه آب نمک زیتون، می‌توانید از نمک دریا یا سنگ نمک استفاده کنید.
  • هرگز زیتون را بدون آب و به صورت خشک نگهداری نکنید، چون این کار باعث خراب شدن زیتون می‌شود.
  • برای تهیه آب زیتون، می‌توانید ترکیب یک لیوان آب، یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق چای‌خوری جوهر لیمو یا کمی سرکه را به کار ببرید.
  • برای نگهداری زیتون، از آب سرد استفاده کنید. اضافه کردن آب گرم به زیتون باعث نرم شدن آن می‌شود.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم درباره مهم‌ترین دلایل کپک زدن زیتون و همچنین روش‌های جلوگیری از این مشکل صحبت کردیم. به خاطر داشته باشید که زیتون باید به مقدار کم خریداری شده و در شرایط مناسب و مکانی خشک و خنک نگهداری شود. زیتون کپک زده در مراحل ابتدایی ممکن است سالم باشد، اما زمانی که کپک زیاد و زیتون نرم شد، دیگر قابل استفاده نیست.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل