“`html
دلمه خوشمزه و خوش طعم هویج
دلمه هویج یکی از انواع دلمههاست که در خاورمیانه، به ویژه در ایران، ترکیه و آذربایجان بسیار محبوب است. کلمه «دلمه» در زبان ترکی به معنی «پر شده» است. شما میتوانید با هر نوع سبزیجاتی که دوست دارید، دلمهای خوشمزه و خوش طعم درست کنید.
معمولاً دلمه با گوشت تهیه میشود، اما میتوانید آن را بدون گوشت هم درست کنید. اگر به هر دلیلی نمیخواهید یا نمیتوانید گوشت بخورید، میتوانید از سویا به جای گوشت چرخ کرده استفاده کنید. این کار باعث میشود یک غذای سالم، خوشمزه و ارزان داشته باشید.
شما میتوانید دلمه را به عنوان ناهار یا شام سرو کنید. جالب است بدانید که طرز تهیه انواع مختلف دلمهها مثل دلمه فلفل، برگ مو، بادمجان و… تقریباً مشابه است. راز اصلی تهیه یک دلمه خوشمزه این است که اجازه دهید روی شعله ملایم بپزد. بنابراین تهیه دلمه اصلاً یک کار سریع نیست! و نیاز به صبر و حوصله دارد. مواد اولیه برای تهیه دلمه هویج شامل گوشت چرخ کرده، پیاز، سبزی دلمه و هویج است.
یکی از قسمتهای مهم این غذا، سس آن است. برای تهیه یک سس خوشمزه، مقداری روغن را در یک تابه گرم کنید و پیاز خرد شده را در آن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس نصف قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق غذاخوری رب گوجه به آن اضافه کنید و به مدت کوتاهی تفت دهید. بعد ۲۰۰ میلیلیتر آب به آن اضافه کرده و با آبغوره، نمک و فلفل سیاه طعمدار کنید.
بر اساس سلیقهتان میتوانید دلمهها را با سس بپزید یا بعد از پخت، سس را روی آنها بریزید و سرو کنید. برخی دیگر از انواع دلمه شامل دلمه پیاز، دلمه به و دلمه برگ ختمی هستند.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
---|---|
هویج (درشت): | 7 الی 8 عدد |
آب: | به مقدار لازم |
روغن زیتون: | 3 قاشق سوپ خوری |
گوشت چرخ کرده : | 500 گرم |
پیاز (خرد شده) : | یک عدد |
دانه کاج: | 2 قاشق سوپ خوری |
رب گوجه فرنگی: | 2 قاشق سوپ خوری |
فلفل قرمز (پودر شده): | به مقدار لازم |
سبزی دلمه : | 60 گرم |
نمک : | به مقدار لازم |
فلفل سیاه (پودر شده): | به مقدار لازم |
مراحل تهیه دلمه هویج
گام 1: پوست هویجها را بگیرید و آنها را به قطعات ۸ الی ۱۰ سانتیمتری برش دهید.
گام 2: داخل هویجها را خالی کنید تا بتوانید مواد میانی را داخل آن بگذارید.
گام 3: در یک قابلمه، آب را به جوش بیاورید و هویجها را در آن بپزید.
گام 4: سپس آنها را با مقداری روغن زیتون تفت دهید.
گام 5: کمی روغن زیتون در تابه بریزید و گوشت چرخ کرده را با پیاز در آن تفت دهید.
گام 6: زمانی که گوشت طلایی شد، دانه کاج را اضافه کرده و با هم سرخ کنید.
گام 7: چند دقیقه بعد، رب گوجه، فلفل قرمز، فلفل سیاه و نمک را به مواد اضافه کرده و در پایان سبزی دلمه را نیز اضافه کنید.
گام 8: هویجها را با مایه دلمه پر کنید و آنها را به حالت عمودی در قابلمه بگذارید.
گام 9: سپس دو پیمانه آب داغ اضافه کنید و روی شعله متوسط بپزید.
گام 10: دلمهها را بعد از پخت با سس مخصوص دلمه سرو کنید.
گام 11: طرز تهیه سس در قسمت مقدمه ذکر شده است.
منبع : غذالند