بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دلمه کدو سبز؛ طعمی که به سفره‌تان رنگ و عطر می‌بخشد

“`html

دلمه کدو سبز یکی از دلمه‌های خوشمزه و سنتی است که طعمی نوستالژیک دارد. شما می‌توانید دلمه کدو سبز را با روش‌های مختلفی درست کنید، و با توجه به اندازه کدوها، انواع مختلفی از آن تهیه کنید. در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم، طرز تهیه دلمه کدو سبز را به صورت مرحله به مرحله، با تمام نکات ضروری به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه دلمه کدو سبز

کدو سبز  ۶ عدد متوسط
پیاز  ۲ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۳ عدد
برنج  ۱ پیمانه
آب جوش ½ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی  ۲ قاشق غذاخوری
سبزیجات (ترخون، گشنیز، نعناع، شوید) ۱ پیمانه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین  به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
زرشک به مقدار دلخواه (اختیاری)

طرز تهیه دلمه کدو سبز مجلسی و خوشمزه

تهیه این دلمه حدود ۶۰ تا ۹۰ دقیقه زمان می‌برد. مقدار مواد گفته شده برای ۳ تا ۴ نفر مناسب است و شما می‌توانید با تعدادی ساده، مواد را بیشتری کنید و دلمه‌های بیشتری درست کنید. تهیه این دلمه‌ها نسبتا آسان است و در سطح متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده کردن برنج

برای اینکه برنج سریعتر بپزد، بهتر است آن را از قبل خیس کنید. برنج را تمیز کرده و بشویید. سپس برنج شسته شده را در یک کاسه مناسب بریزید و مقداری آب ولرم به آن اضافه کنید تا روی برنج را بپوشاند.

بیشتر بخوانید: پاستا بادمجان؛ یک غذای ایتالیایی با رنگ و بوی ایرانی

مرحله دوم: آماده کردن پیاز

پیازها را بشویید و پوست بکنید. سپس آن‌ها را به صورت نگینی خرد کنید. یک تابه روی حرارت بگذارید و کمی روغن در آن بریزید. پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

مرحله سوم: افزودن ادویه‌ها و گوشت چرخ کرده

گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن عوض شود. سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین را به مخلوط اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.
“““html

بیشتر بخوانید: رسپی دلمه کلم‌پیچ (کلم‌برگ) 

مرحله چهارم: افزودن سبزی دلمه و برنج

سبزی‌های دلمه را خوب بشویید و با چاقو ریز خرد کنید. سبزی خرد شده و برنج خیس خورده را به گوشت اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید تا یک مایه یکدست به دست آورید.

مرحله پنجم: آماده سازی کدوها

کدوهای سبز را بشویید و در آبکش بگذارید تا آبشان برود. اگر کدوها بزرگ هستند، می‌توانید آنها را از وسط برش زده و با قاشق کمی از داخل‌شان را خالی کنید و دیواره‌های کدو را نازک کنید. اگر کدوها کوچک و باریک هستند، آنها را به شکل ورقه‌ای برش بزنید.

بهتر است از کدوهای سفت و محکم استفاده کنید تا دلمه‌ها شکلشان را حفظ کنند.

بیشتر بخوانید: رسپی خوراک مرغ با رزماری و زنجبیل

مرحله ششم: پیچیدن دلمه‌ها

اگر کدوها را نصف کرده‌اید، مایه تهیه شده را داخل کدوها بریزید و با پشت قاشق سطح آنها را صاف کنید. اگر کدوها را ورقه‌ای برش زده‌اید، سه ورق را روی میز قرار دهید و مقداری از مایه دلمه را در مرکز بگذارید و لبه‌های کدو را بالای مایه ببندید. می‌توانید برای ثابت نگه‌داشتن ورقه‌ها از خلال دندان استفاده کنید.

مرحله هفتم: آماده سازی سس دلمه

گوجه‌فرنگی‌ها را بشویید و به صورت پوره درآورید. در ته قابلمه‌ای که می‌خواهید دلمه‌ها را بپزید، کمی روغن بریزید و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید. تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس پوره گوجه را اضافه کنید و ۳-۶ دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگش تغییر کند.

اگر دوست دارید دلمه‌ها کمی ترش مزه شوند، می‌توانید کمی آب نارنج یا آب لیمو به سس اضافه کنید.

مرحله هشتم: پخت دلمه

کدوهای پر شده را در قابلمه بچینید. آب جوش را آرام آرام به قابلمه اضافه کنید. دقت کنید که دلمه‌ها نباید در آب شناور شوند. درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید. به مدت ۵۰-۶۰ دقیقه بگذارید تا دلمه‌ها بپزند. در طول پخت، چند بار به آنها سر بزنید و اگر نیاز بود، کمی آب اضافه کنید.

همچنین می‌توانید این دلمه‌ها را در فر درست کنید. کافی است ظرف حاوی دلمه‌ها را در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۵-۳۵ دقیقه یا تا زمانی که طلایی و پخته شوند با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه قرار دهید.

مرحله نهم: تزیین و سرو دلمه کدو

پس از پخت کامل، دلمه‌ها را از قابلمه بیرون آورده و در ظرف سرو بچینید. با مقداری زرشک تفت داده شده دلمه‌ها را تزیین کنید. می‌توانید این دلمه را با نان یا برنج سرو کنید.

 

امیدواریم که این دستور پخت دلمه کدو سبز مورد توجه شما قرار بگیرد و شما هم با پیروی از این مراحل توانسته و دلمه‌ای خوشمزه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. اگر نکاتی دارید که باعث خوشمزه‌تر شدن دلمه می‌شود، خوشحال می‌شویم آنها را در نظرات با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل