بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

راهنمای تمیز کردن سرخ کن در منزل با مواد طبیعی (2 ترفند عالی)

“`html

روش تمیز کردن سرخ کن و از بین بردن بوی بد روغن

سرخ کردن غذاها با سرخ کن، راهی تمیزتر، سریع‌تر و با کیفیت‌تر است و هیچ‌گاه نمی‌شود آن را با سرخ کردن آن‌ها در تابه مقایسه کرد. اما وقتی از سرخ کن استفاده می‌کنیم، بوی نامطلوبی در فضا پخش می‌شود که پاک کردن آن آسان نیست. همچنین تمیز کردن سرخ کن بعد از هر بار استفاده، کار دشوار و زمان‌بر است و معمولاً باید چندین بار انجام شود.

چرا باید سرخ کن را تمیز کرد؟

تمیز کردن سرخ کن باعث می‌شود عمر دستگاه بیشتر شود. همچنین کیفیت کار سرخ کن را بالا می‌برد و به کم شدن بوی نامطبوع سرخ کردن غذاها کمک می‌کند. اگر می‌خواهید عمر سرخ کن شما بیشتر شود، باید حتماً به تمیز کردن آن توجه کنید.

چه مدت یک بار باید سرخ کن را تمیز کرد؟

بهترین کار برای تعیین زمان تمیز کردن سرخ کن، مراجعه به دفترچه‌ی راهنمای آن است. اما اگر در هفته چندین بار از سرخ کن استفاده می‌کنید، بهتر است هر چند روز یک بار روغن آن را عوض کنید. در غیر این صورت، بعد از هر بار استفاده روغن را خالی کرده و دستگاه را بشویید. اگر به طور مداوم از سرخ کن استفاده می‌کنید، هر چند روز یک بار روغن را عوض کرده و دستگاه را تمیز کنید.

مراحل تمیز کردن سرخ کن چگونه است؟

برای تمیز کردن سرخ کن، باید به مراحل زیر توجه کنید:

سرخ کن را از برق بکشید.

اگر سرخ کن روشن است، ابتدا آن را از برق بکشید و اجازه دهید تا به طور کامل خنک شود. توجه کنید که سرخ کن در حین تمیز کردن باید به برق وصل نباشد.

صبر کنید تا سرخ کن خنک شود.

اجازه دهید محفظه سرخ کن به طور کامل خنک شود. سپس درون آن آب بریزید. اگر آب را در محفظه داغ بریزید، ممکن است محفظه آتش بگیرد.

روغن را از سرخ کن خارج کنید.

روغن را به طور کامل از دستگاه خالی کنید. اگر می‌خواهید دوباره از روغن استفاده کنید، آن را در ظرفی در بسته قرار دهید و در جای خنک بگذارید. روغنی که قصد دارید دور بریزید را هرگز در سینک نریزید، زیرا باعث گرفتگی سینک می‌شود.

بدنه سرخ کن را تمیز کنید.

روغن‌هایی که روی دستگاه ریخته شده‌اند را با یک اسفنج مرطوب پاک کنید. اما اگر روغن چسبیده باشد، با کاردک یا لیسک مخصوص می‌توانید آن‌ها را تمیز کنید.

المنت حرارتی سرخ کن را تمیز کنید.

ممکن است المنت‌های سرخ کن در زمان استفاده روغنی شده باشند. بهتر است آن‌ها را با دستمال کاغذی پاک کنید.

اگر روغن روی المنت باشد، می‌توانید از فرچه برای تمیز کردن آن استفاده کنید.

سبد سرخ کن را تمیز کنید.

سبد سرخ کن را در آب داغ و چند قطره مایع ظرفشویی قرار دهید. پس از نیم ساعت، با یک مسواک یا فرچه، روغن روی سبد را تمیز کنید و دوباره آن را بشویید. اگر هنوز چربی یا روغن روی سبد باقی مانده بود، مقداری آب گرم و جوش شیرین را ترکیب کرده و روی سبد بزنید و بگذارید کمی بماند. سپس بشویید تا سبد تمیز شود. اگر باز هم چربی باقی ماند، می‌توانید آن را با جوش شیرین بشویید تا کاملا تمیز شود.

فیلتر سرخ کن را تعویض یا تمیز کنید.

بعد از تمیز کردن سبد، باید فیلتر را تمیز کنید یا در صورت نیاز تعویض کنید. در بعضی از مدل‌های سرخ کن، فیلتر جدا می‌شود و قابل شستشو است. اگر فیلتر از نوع بوگیر ذغالی باشد، باید تعویض شود. اگر فیلتر از نوع غیرقابل جدا شدن است، آن را با یک دستمال مرطوب و مقداری مایع ظرفشویی پاک کنید و سپس با یک دستمال خشک آثار روغن را پاک کنید.

سینی سرخ کن را تمیز کنید.

همان‌طور که گفتیم، سبد و سینی سرخ کن را در آب داغ با چند قطره مایع ظرفشویی قرار دهید و به مدت 30 دقیقه در آن بگذارید. پس از گذشت نیم ساعت، سبد سرخ کن را با اسفنج یا دستمال به طور کامل تمیز کنید.

اگر سینی سرخ کن هنوز چرب باشد، می‌توانید…

“““html

برای تمیز کردن سرخ کن، از سرکه رقیق شده استفاده کنید. نسبت سرکه به آب باید یک به ده باشد. به این معنی که به ازای نیم پیمانه سرکه، یک لیتر آب اضافه کنید و سپس سینی را بشویید.

اگر هر هفته چند بار از سرخ کن استفاده می‌کنید، بهتر است روغن را هر چند روز یک بار عوض کنید. وگرنه، بعد از هر بار استفاده روغن را تخلیه کرده و دستگاه را بشویید.

سرخ کن را خشک کنید.

برای خشک کردن قسمت‌های خارجی سرخ کن، سینی و سبد، می‌توانید از یک دستمال خشک استفاده کنید. اما برای خشک کردن قسمت‌های داخلی، اجازه دهید که آن‌ها به آرامی با هوا خشک شوند. این کار باعث می‌شود که اگر آبی وارد قسمت‌های الکتریکی شده باشد، به بیرون هدایت شود و دستگاه کاملاً خشک گردد.

حتماً بخوانید:

آموزش نحوه استفاده از سرخ کن در منزل

سرخ کن یکی از وسایلی است که در سال‌های اخیر در میان کاربران ایرانی بسیار محبوب شده است و افراد زیادی برای تهیه غذاهای ترد و خوشمزه از آن استفاده می‌کنند.

علت سرریز شدن روغن از سرخ کن چیست؟

در این بخش می‌خواهیم درباره تمیز سرخ کردن مواد غذایی در سرخ کن صحبت کنیم. بیشتر اوقات سرریز شدن روغن به دو دلیل اتفاق می‌افتد:

  1. گذاشتن مواد غذایی آبدار در روغن داغ سرخ کن
  2. سرخ کردن مواد غذایی با نمک

بهترین کار این است که پنجره‌ها را باز کنید و هود یا سیستم تهویه آشپزخانه را روشن نمایید.
درب اتاق‌ها را ببندید تا بوی بد وارد آن‌ها نشود.
می‌توانید کمی دارچین، کره و شکر را با هم مخلوط کرده و در فر با دمای 200 درجه بپزید تا بوی بد از گوشه‌ها خارج شود و خانه خوش بو گردد.
اگر هنوز بوی بد سرخ کن در فضا باقی مانده، می‌توانید مقداری سرکه و آب مخلوط کرده و روی اجاق جوشانده تا بوی نامطبوع زودتر از بین برود.

بوی بد سرخ کردن

اگر بوی روغن با تمام روش‌های گفته شده از بین نرفت، می‌توانید چند دانه قهوه یا جوش شیرین را در فضایی باز قرار دهید تا بوی نامطبوع از بین برود.

منبع : آچارباز

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل