روشهای کاهش خطر ابتلا به سرطان
بیماری سرطان میتواند برای افراد خطراتی جدی ایجاد کند و هر ساله تعداد زیادی از مردم را به کام مرگ میکشاند. برای محافظت از خود در برابر این بیماری و کاهش خطر آن، مطالعه کنید.
تحقیقات جدید نشان میدهند که حدود یک سوم از تمام مرگ و میرها ناشی از سرطانها به رژیم غذایی و فعالیت بدنی مرتبط است.
پس هر روز ورزش کنید و فعالیتهای بدنی داشته باشید. میتوانید انواع ورزشها را انتخاب کنید یا حداقل پیادهروی کنید. از غلات سبوسدار، میوه و سبزیجات استفاده کنید و سعی کنید به آرامی عادات غذایی خود را تغییر دهید.
مصرف غذاهای شور و فرآوری شده را کاهش دهید. روزانه بیشتر از 2.4 گرم نمک مصرف نکنید و به جای آن از ادویههای مختلف استفاده کنید.
اسفناج و سبزیجات مختلف مصرف کنید.
از نوشیدنیهای الکلی پرهیز کنید زیرا میتواند خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش دهد.
از خوردن گوشت قرمز و انواع سوسیس و کالباس دوری کنید.
هاتداگ و انواع گوشتهای فرآوری شده خطرناک هستند.
سعی کنید کمتر تحت فشار و نگرانی باشید و با شادی زندگی کنید.
سیگار نکشید چون سیگار کشیدن میتواند خطر ابتلا به سرطانهای دهان را افزایش دهد.
مقدار چربیها را محدود کنید: با انتخاب غذاهای کمچرب، به ویژه غذاهایی که از منابع حیوانی میآیند، میتوانید سبکتر و سالمتر بمانید. رژیم غذایی پرچرب میتواند خطر ابتلا به سرطانهای پروستات، روده بزرگ، راست روده و رحم را افزایش دهد.
به طور مرتب خود را برای بررسی انواع شایع سرطان، معاینه و چکاپ کنید. این کار به شما کمک میکند تا سرطان در مراحل اولیهتر کشف شود و زودتر درمان شوید. این چکاپ باید شامل پوست، دهان، روده بزرگ و راست روده باشد. اگر مرد هستید، پروستات و بیضهها نیز باید در چکاپ شما گنجانده شود.
اگر زن هستید، سرطان رحم و سینه نیز باید در فهرست بررسی شما باشد. به تغییرات بدنی خود توجه کنید زیرا این کار میتواند به شناسایی زودهنگام سرطان کمک کند و شانس درمان موفق شما را بالا ببرد. اگر متوجه تغییراتی شدید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید و همه مسائل را با او در میان بگذارید.
ترجمه از مجله رضیم
نرگس زارعی