“`html
آبگوشت ماهی یا به زبان محلی لنجو، از غذاهای سنتی و خوشمزه سیستان و بلوچستان است که به روشهای مختلفی درست میشود. این غذا، به خاطر وجود رود هامون و تنوع ماهیهای آن منطقه، یکی از سالمترین و خوشمزهترین غذاهای محلی سیستان و بلوچستان به حساب میآید و به نامهای دیگری مثل ماهی دیگی یا ماهی دوغی هم شناخته میشود.
در این مقاله از رضیم بلاگ، میخواهیم طرز تهیه این غذا را به شما آموزش دهیم. پس با ما همراه باشید تا طرز تهیه آبگوشت ماهی لنجو را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت ماهی لنجو
برای تهیه آبگوشت ماهی لنجو به مواد زیر نیاز دارید:
پیاز | ۱ عدد |
دوغ | ۲ یا ۳ پیمانه |
ماهی از هر نوعی | چند تکه |
ادویه محلی آچار | به میزان لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن محلی | به میزان لازم |
مراحل تهیه آبگوشت ماهی لنجو
مراحل تهیه آبگوشت ماهی لنجو به این صورت است:
مرحله اول: سرخ کردن پیاز
پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه با روغن محلی سرخ کنید. کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله دوم: اضافه کردن دوغ
دوغ را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا داغ شود. سپس ادویه آچار، نمک و فلفل را نیز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن ماهی
ماهی را ابتدا بشویید و پاک کنید، سپس به تکههای کوچک برش بزنید و تیغ آن را جدا کنید. بعد از اینکه دوغ جوش آمد، ماهی را به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا ماهی به خوبی بپزد.
بعد از پختن ماهی، مقداری از آبگوشت را در ظرف دیگری بریزید و باقی را با تکههای ماهی و ادویه بر روی حرارت قرار دهید تا آب آن کاملا بخار شود؛ حالا ماهیها آماده سرو هستند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مهیاوه با ماهی خشک
ارزش غذایی آبگوشت ماهی لنجو
آبگوشت ماهی لنجو خواص و ارزش غذایی بالایی دارد. به خاطر وجود ماهی در این غذا، سرشار از فسفر و امگا ۳ است که به بهبود سیستم عصبی و تقویت حافظه کمک میکند.
همچنین کلسیم، منیزیم، سلنیوم و ویتامین دی موجود در این غذا به استحکام استخوانها کمک میکند و از پوکی استخوان جلوگیری میکند. این غذا برای افزایش ضریب هوشی در کودکان نیز مفید است. از دیگر خواص آن میتوان به بهبود پوست و کمک به کمخونی اشاره کرد.
“““html
ترفندهای طبخ آبگوشت ماهی لذیذ
در اینجا چند نکته مهم برای تهیه آبگوشت ماهی ارائه میدهیم. با ما همراه باشید.
- یکی از نکات مهم در پخت آبگوشت ماهی این است که نباید خیلی آن را هم بزنید تا ماهیها له نشوند و تکه تکه نگردند.
- بعد از اینکه دوغ را اضافه کردید، آن را کمی هم بزنید تا جوش بیاید. اگر این کار را نکنید، دوغ میبندد و غذا خراب میشود.
- برخی افراد به جای دوغ از آب استفاده میکنند که البته این روش متفاوت است.
- برای اینکه آبگوشت خوشمزهتر شود، بهتر است زمان پخت را طولانیتر کنید و آن را روی شعله ملایم بپزید.
- زردچوبه ادویه اصلی آبگوشت ماهی است، بنابراین بهتر است آن را با ادویه دیگری عوض نکنید.
- برای طعم بهتر میتوانید کمی زعفران دم کرده به آبگوشت اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کاتوغ به روش اصیل جنوبی
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، ما طرز تهیه آبگوشت ماهی لنجو را به شما نشان دادیم. امیدواریم از نکات گفته شده بهترین بهره را ببرید و این غذای ساده و خوشمزه را در خانه تهیه کنید و لذت ببرید.