بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی باسلوق گردویی به روش بازاری+ ترفندهای حرفه‌ای‌ها

“`html

باسلوق یا راحت الحلقوم یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که بافت نرم و ژله‌ای دارد و معمولاً در دورهمی‌های عید و شب یلدا سرو می‌شود. در این مقاله از مجله رضیم می‌توانید با طرز تهیه باسلوق گردویی ساده، با شیره انگور و باسلوق گردویی انار به روش بازاری آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای تهیه باسلوق گردویی، ابتدا باید آب و نشاسته را با هم مخلوط کنید و سپس شکر و ۲ لیوان آب به آن اضافه کنید. مواد را روی حرارت بگذارید تا کمی غلیظ شود. بعد، پودر ژلاتین را با آب ترکیب کنید و روی بخار کتری قرار دهید تا آماده شود و سپس آن را به قابلمه اضافه کنید. پس از چند دقیقه، وانیل، کره و گلاب را هم به مخلوط بیفزایید و مرتب هم بزنید تا باسلوق غلیظ و آماده شود.

برای تهیه باسلوق گردویی با شیره انگور، می‌توانید شکر را حذف کرده و به جای آن، از مقداری شیره استفاده کنید. همچنین برای باسلوق گردویی انار، می‌توانید از ژله انار به جای ژله ساده استفاده کنید. برای خواندن کامل طرز تهیه می‌توانید ادامه مقاله را مطالعه کنید.

مواد لازم برای باسلوق گردویی

پودر نشاسته ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شکر ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
وانیل ۱ قاشق چای‌خوری
آب ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گلاب ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پودر ژلاتین ساده ۲ قاشق غذاخوری
کره ۱ قاشق غذاخوری
مغز گردو ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پودر نارگیل ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

طرز تهیه باسلوق گردویی بازاری

  • مدت زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه
  • درجه سختی: متوسط
  • مناسب برای: ۱ دیس بزرگ

مرحله اول: نشاسته و آب را ترکیب کنید

برای شروع، نشاسته و آب را در یک ظرف بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید بماند. سپس با همزن دستی مواد را هم بزنید تا کاملاً یکدست شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه باسلوق ژله‌ای

مرحله دوم: آب و شکر را به سایر مواد اضافه کنید

وقتی نشاسته و آب کاملاً مخلوط شدند، ۲ لیوان آب و شکر را به آن اضافه کرده و دوباره با همزن دستی هم بزنید تا همه‌ی مواد خوب ترکیب شوند.

مرحله سوم: مواد باسلوق را روی حرارت قرار دهید

تمام مواد را در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا بافت یکدست و یکنواختی پیدا کند.

مرحله چهارم: ژلاتین را به قابلمه اضافه کنید

“““html

مرحله چهارم: حل کردن پودر ژلاتین

پودر ژلاتین را با نصف لیوان آب مخلوط کنید و روی بخار کتری قرار دهید تا ژلاتین در آب حل شود. سپس این مخلوط را به قابلمه اضافه کنید. یادتان باشد در تمام مراحل باید مواد باسلوق را به طور مداوم هم بزنید.

مرحله پنجم: افزودن وانیل، کره و گلاب

اجازه دهید مواد باسلوق خوب مخلوط شوند، سپس وانیل، کره و گلاب را به قابلمه اضافه کنید. هم زدن را ادامه دهید تا غلظت مواد مثل فرنی شود.

بیشتر بخوانید: رسپی باسلوق زرشک

مرحله ششم: آماده کردن باسلوق

کف یک سینی را با پلاستیک بپوشانید و مقداری پودر نارگیل روی آن بپاشید. بگذارید باسلوق کمی خنک شود و سپس با یک قاشق مقداری از آن را روی پودر نارگیل بگذارید و با نوک انگشتان خود شکلی گرد به آن بدهید.

در ادامه، یک گردو روی آن قرار دهید و باسلوق را در دیس بچینید. همین کار را برای باقی باسلوق‌ها انجام دهید و آنها را در دیس مرتب کنید. برای حدود ۲ تا ۳ ساعت باسلوق‌ها را در یخچال بگذارید تا کاملاً خنک شوند و سپس می‌توانید آنها را نوش جان کنید.

باسلوق گردویی با شیره انگور

برای تهیه این باسلوق به جای شکر، از شیره انگور طبیعی استفاده کنید. در این روش، نشاسته و آب را با شیره انگور ترکیب کنید و سپس آن را روی حرارت قرار دهید و دائم هم بزنید.

سپس گلاب، وانیل و در صورت تمایل، پودر هل را اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و بعد از این که باسلوق غلیظ شد، مقداری کره یا روغن به آن اضافه کنید. در نهایت، باسلوق را مانند روش قبلی روی پودر نارگیل بریزید و به آن شکل دهید و یک گردو روی آن بگذارید.

باسلوق گردویی انار

روش تهیه باسلوق گردویی انار شبیه به باسلوق ساده است، با این تفاوت که به جای پودر ژلاتین معمولی، از ژله انار استفاده می‌شود. با این کار، رنگ باسلوق شما قرمز می‌شود و برای شب یلدا گزینه مناسبی است.

نکات و فوت‌وفن های رسپی باسلوق گردویی

در زیر چند نکته مهم برای تهیه باسلوق گردویی ذکر شده است:

  • می‌توانید از پودر هل در تهیه این باسلوق استفاده کنید.
  • اگر نمی‌خواهید باسلوق شما با پودر نارگیل پوشش داده شود، می‌توانید دستان خود را چرب کنید و سپس به باسلوق‌ها شکل بدهید.
  • می‌توانید باسلوق‌ها را در یک ظرف شیشه‌ای بریزید و بعد از ۲ تا ۳ ساعت که سفت شدند، به هر اندازه‌ای که خواستید برش بزنید.
  • اگر حس کردید مخلوط باسلوق سفت شده، می‌توانید کره یا روغن بیشتری به آن اضافه کنید.
  • غلیظ بودن مایه باسلوق باید مشابه فرنی باشد، بنابراین از حرارت بالا و جوشاندن زیاد خودداری کنید.
  • به جای کره، می‌توانید از روغن مایع نیز استفاده کنید.
  • برای تهیه باسلوق رنگی می‌توانید از هر رنگ ژله‌ای که دوست دارید استفاده کنید.
  • حتماً از پودر نارگیل درشت و باکیفیت استفاده کنید.
  • می‌توانید در این رسپی به جای نشاسته، از مقداری آرد گندم استفاده کنید.
  • در بعضی رسپی‌ها، افزودن جوهر لیمو موجب شفاف‌تر و خوشمزه‌تر شدن باسلوق می‌شود.
  • برای تهیه باسلوق با شیر، به جای آب از شیر استفاده کنید.
  • برای تهیه این باسلوق با نشاسته گل، می‌توانید از نشاسته گل به جای پودر نشاسته استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی رضیم به روش تهیه باسلوق گردویی به روش بازاری پرداخته شد. این باسلوق بسیار خوشمزه است و می‌توانید از آن برای پذیرایی از مهمان‌ها استفاده کنید. اگر تجربه‌ای در تهیه این شیرینی خوشمزه دارید، حتماً نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل