“`html
اگر به دنبال یک دسر زیبا و خوشمزه برای مهمانیتان هستید، خاگینه سه رنگ قالبی میتواند گزینهای عالی باشد. این دسر با رنگهای زیبا و طعم فوقالعادهاش میتواند هر کسی را خوشحال کند. با دستورالعمل سادهای که از مجله رضیم ارائه میدهیم، به راحتی میتوانید این دسر خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم شیرین آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه شربت خاگینه
برای تهیه شربت خاگینه به مواد زیر نیاز دارید:
شکر | ۲ پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
جوهر لیمو | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
مواد لازم برای قسمت سبز رنگ (لایه اول) خاگینه
برای تهیه قسمت سبز رنگ (لایه اول) خاگینه به مواد زیر نیاز دارید:
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد سفید قنادی | ۱ پیمانه |
پودر هل | ۱ قاشق مرباخوری |
وانیل | ۱ هشتم قاشق چایخوری |
شکر | ۲ قاشق سوپخوری |
شیر | نصف پیمانه |
اسفناج | ۸۵ گرم |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای قسمت صورتی رنگ (لایه دوم) خاگینه
برای تهیه قسمت صورتی رنگ (لایه دوم) خاگینه به مواد زیر نیاز دارید:
تخم مرغ | ۴ عدد |
شیر | ۱ هشتم پیمانه |
آرد سفید قنادی | ۵ قاشق سوپخوری |
پودر گل محمدی | ۵ قاشق سوپخوری |
وانیل | ۱ هشتم قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای قسمت نارنجی رنگ (لایه سوم) خاگینه
در اینجا لیست مواد لازم برای بخش نارنجی خاگینه آورده شده است:
تخم مرغ | ۳ عدد |
آرد سفید قنادی | ۱ و نیم پیمانه |
پودر دارچین | ۱ قاشق مرباخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر (برای هویج) | نصف پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
شکر | ۲ قاشق سوپ خوری |
هویج | ۲ عدد (بزرگ) |
آب پرتقال | نصف پیمانه |
وانیل | ۱ هشتم قاشق چایخوری |
مراحل تهیه خاگینه سه رنگ قالبی
برای درست کردن خاگینه سه رنگ قالبی، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: تهیه شربت خاگینه
در ابتدا باید شربت خاگینه را آماده کنید. شکر و آب را در یک ظرف مناسب بریزید و با قاشق چوبی کمی هم بزنید تا حداقل یک سوم شکر در آب حل شود.
سپس ظرف را روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود و شربت شروع به جوشیدن کند.
حرارت را کم کنید و بگذارید یک یا دو دقیقه بجوشد. بعد از آن جوهر لیمو را به شربت اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
وقتی جوهر لیمو کف کرد و کارش تمام شد، شربت را کنار بگذارید تا در دمای اتاق خنک شود و به مایه خاگینه برسید.
“““html
مرحله دوم: تهیه لایه اول (خاگینه اسفناج)
برای تهیه لایه اول و سبز رنگ یا همان خاگینه اسفناج، ابتدا باید پوره اسفناج را درست کنید. برای این کار، اسفناجهای تمیز شده و شسته شده را به صورت نوارهای کوچک خرد کنید.
سپس اسفناجهای خرد شده را وزن کنید و ۸۵ گرم از آن را به همراه نیم پیمانه شیر در مخلوط کن بریزید. دستگاه را روشن کنید تا اسفناجها کاملاً پوره شوند.
داخل یک ظرف، تخممرغها، شکر و وانیل را با دور تند همزن مخلوط کنید تا جایی که مواد کاملاً کرمرنگ و کشدار شوند و حجمشان دو برابر گردد.
آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و از الک رد کنید. سپس با همزن دستی یا لیسک، مواد را به آرامی با هم ترکیب کنید و در آخر پودر هل را اضافه کنید.
برای این که خاگینه عطر خوبی داشته باشد، حتماً از هل سبز تازه آسیاب شده استفاده کنید. بعد از آسیاب، هل را از الک رد کرده و به مواد اضافه کنید.
نیمی از پیمانه پوره اسفناج را به مایه اضافه کرده و با همزن دستی کاملاً مخلوط کنید تا یکدست شود.
یک قیف یکبار مصرف را درون یک لیوان قرار دهید و مایه خاگینه اسفناج را داخل آن بریزید و انتهای قیف را ببندید.
بیشتر بخوانید: رسپی خاگینه به شکل گل نیلوفر
مرحله سوم: تهیه لایه وسط (خاگینه گل محمدی)
برای تهیه لایه وسط و صورتی یا همان خاگینه گل محمدی، تخممرغها، شکر و وانیل را مانند مرحله قبل در یک ظرف بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا کاملاً کرم رنگ، حجیم و کشدار شوند.
آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و از الک رد کنید و سپس با همزن دستی مخلوط کنید.
بعد از آن، پودر گل محمدی و شیر را به مایه اضافه کرده و با همزن دستی خوب مخلوط کنید. اگر رنگ پودر گل محمدی تیره است میتوانید مقدار بسیار کمی رنگ صورتی یا قرمز به مایه اضافه کنید تا رنگش زیباتر شود.
داخل لیوان یک قیف یکبار مصرف قرار دهید و مایه خاگینه گل محمدی را داخل قیف بریزید و انتهای قیف را ببندید.
مرحله چهارم: تهیه لایه سوم (خاگینه هویج)
برای تهیه لایه نارنجی یا همان خاگینه هویج، اول باید پوره هویج را درست کنید. هویجها را پوست بگیرید، بشویید و خرد کنید.
سپس هویجهای خرد شده را به همراه آب و شکر داخل یک ظرف قرار دهید و روی حرارت ملایم بپزید تا هویجها به خوبی بپزند و آب آنها جذب شود.
هر از گاهی هویجها را زیر و رو کنید تا خوب پخته شوند. وقتی هویجها پخته شدند، حرارت را خاموش کرده و بگذارید خنک شوند.
بعد از اینکه خنک شدند، آنها را به همراه آب پرتقال در مخلوط کن یا غذاساز بریزید و کاملاً پوره کنید.
داخل یک ظرف، تخممرغها، شکر و وانیل را مشابه مراحل پیشین با همزن برقی هم بزنید تا کرم رنگ و حجیم شوند.
آرد و بکینگ پودر را ترکیب کرده و از الک رد کنید و سپس با همزن دستی مخلوط کنید.
سپس پودر دارچین و پوره هویج را به مایه اضافه کرده و با همزن دستی خوب هم بزنید تا به صورت یکدست درآید.
قیف یکبار مصرف را درون یک لیوان قرار دهید، مایه خاگینه هویج را داخل قیف بریزید و انتهای قیف را ببندید.
بیشتر بخوانید: رسپی خاگینه قالبی زعفرانی در فر و تابه
مرحله پنجم: ریختن مایه خاگینهها در قالب
قالب سیلیکونی مورد نظر را با روغن چرب کنید و درون سینی فر قرار دهید.
به کمک قیف، ابتدا مایه خاگینه اسفناج را داخل قالب بریزید. سپس روی آن یک لایه از مایه خاگینه گل محمدی بریزید و در نهایت، لایه مایه خاگینه هویج را اضافه کنید.
لایهها را به گونهای بریزید که در آخر فضای کافی برای پف کردن و بالا آمدن خاگینهها باقی بماند.
مرحله ششم: پخت خاگینه
سپس قالب را داخل فر از قبل…
“““html
گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و خاگینه را به مدت حدودی ۲۰ دقیقه بپزید.
زمان ذکر شده در فرهای مختلف متفاوت است. همچنین سایز قالب و بزرگی و کوچکی آن روی زمان پخت تاثیر میگذارد.
در آخر با یک خلال دندان از قسمت مرکزی خاگینه تست کنید. اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید از داغی بیفتد. (اما کاملا خنک نشود)
بیشتر بخوانید: رسپی ۸ نوع خاگینه خوشمزه در ۵ دقیقه
مرحله هفتم: آغشته کردن خاگینهها به شربت
حال خاگینهها را از قالب خارج کنید و به همان صورت که حالت ولرم دارند داخل شربت بریزید و حرکت دهید تا کاملا به شربت آغشته شوند.
بعد از یک دقیقه از شربت خارج کنید و اجازه دهید شربت اضافی خاگینه بریزد. سپس خاگینهها را داخل ظرف سرو بچینید و نوش جان کنید.
نکات طلایی در در تهیه خاگینه سه رنگ قالبی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خاگینه سه رنگ قالبی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- اگه قالب سیلیکونی مناسب ندارید میتوانید خاگینه را داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده و کمی هم با قلممو چرب شده به همان ترتیبی که داخل قالب سیلیکونی ریختیم بریزید و داخل فر بپزید.
- اگر قیف یکبار مصرف ندارید میتوانید مایه خاگینهها را با قاشق داخل قالب بریزید و بسته به اندازه قالب یکی دو قاشق برای هر لایه در نظر بگیرید.
- برای جلوگیری از شکرک زدن شربت خاگینه باید در حین جوشیدن دیوارههای ظرف را مدام با قلمموی آغشته به آبلیمو پاک کنید تا دانههای شربتی که در حین جوشیدن به دیوارههای ظرف میپاشند پاک شوند. وگرنه این دانههای شربت باعث شکرک زدن شربت خاگینه میشوند.
- اگر شربت خاگینه اضافه ماند میتوانید داخل ظرف شیشهای بریزید و کمی فضای خالی داخل ظرف باقی بگذارید. سپس آن را داخل فریزر نگهداری کنید و برای خاگینههای دیگر استفاده کنید.
- در صورت دلخواه میتوانید یکی دو قاشق گلاب هم به شربت خاگینه اضافه کنید.
- به جای استفاده از جوهر لیمو میتوانید از نصف قاشق مرباخوری آبلیمو استفاده کنید. استفاده از جوهر لیمو یا آب لیمو از شکرک زدن شربت خاگینه جلوگیری میکند.
- برای چرب کردن قالب خاگینه بهتر است از روغن جامد استفاده کنید.
- در مرحله اول تهیه هر خاگینه باید تخم مرغ، وانیل و شکر را به خوبی مخلوط کنید تا بعدا بوی زهم تخم مرغ داخل خاگینه حس نشود.
- مواد اولیه استفاده شده به خصوص تخم مرغ ها و شیر باید به دمای محیط رسیده باشند.
- برای اینکه شربت به خوبی جذب خاگینه شود و باعث خمیر شدن خاگینه نشود بهتر است هم شربت و هم خاگینه ولرم باشند؛ در غیر این صورت باید یکی سرد و یکی گرم باشد.
- برای تزئین خاگینه میتوانید از انواع مغزیجات استفاده کنید.
- خاگینههایی که رسپی دادیم را میتوانید به صورت جداگانه و هر کدوم را به تنهایی هم بپزید و به صورت تک رنگ استفاده کنید.
- مایه خاگینهها را به همون ترتیبی که در رسپی ذکر شد داخل قالب بریزید و جابهجا نکنید؛ به خصوص خاگینه گل محمدی در صورت جا به جا کردن لایهها به دلیل سبک بودن ممکن است حین پخت به بالا یا پایین حرکت کند.
- طعم اسفناج به هیچ عنوان داخل خاگینه حس نمیشود؛ اسفناج فقط رنگ خوبی به خاگینه میدهد.
- بعد از اینکه شربت خاگینه را تهیه کردید برای اینکه ما بین تهیه مایه هر سه خاگینه وقفه زیادی نیفتد بهتر است که اول پوره هویج و پوره اسفناج را تهیه کنید و به صورت آماده کنار بگذارید. بعد شروع به آماده کردن مایه خاگینهها بکنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم رسپی خاگینه سه رنگ قالبی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.