بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی خوراک دال عدس خوشمزه؛ به سبک جنوبی‌ها

“`html

دال عدس نوعی حبوبات قرمز رنگ است که خواص زیادی برای سلامتی دارد. می‌توان از آن در غذاهای مختلف استفاده کرد یا به عنوان یک خوراک با برنج یا نان سرو نمود. در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا طرز تهیه خوراک دال عدس را برایتان بیان کنیم.

مواد لازم جهت تهیه خوراک دال عدس

برای تهیه این غذای جنوبی خوشمزه به مواد زیر نیاز داریم:

دال عدس ۲ پیمانه
سیب زمینی ۱ عدد
رب ۲ قاشق غذاخوری
پوره گوجه فرنگی ۱/۲ پیمانه
تمر هندی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
سیر ۲-۴ حبه
زنجبیل رنده شده ۱/۴ قاشق چای‌خوری
پودر پاپریکا ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
پودر تخم گشنیز ۱/۲ قاشق چای‌خوری
پودر کاری ۱/۲ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه خوراک دال عدس

برای تهیه این غذای نونی یا برنجی خوشمزه، مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: آماده‌سازی تمر هندی

تمر هندی را در آب گرم خیس کنید و بگذارید کمی نرم شود.

مرحله دوم: پخت عدس قرمز

عدس قرمز را شسته و داخل قابلمه بریزید. سیب‌زمینی را خرد کرده و به آن اضافه کنید. حالا ۵ پیمانه آب به آن اضافه کنید و همه را روی حرارت گذاشته تا بپزند.

مرحله سوم: آماده‌سازی سس خوراک

در این زمان، سس خوراک را آماده کنید. پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک شد، سیر و زنجبیل رنده شده را اضافه کنید و هم بزنید.

“““html

اضافه کنید. سیر و زنجبیل را هم تا زمانی که عطرشان آزاد شود تفت دهید.

بیشتر بخوانید: رسپی مرجی شورباسی به روش آذری

مرحله چهارم: افزودن ادویه

بعد از اینکه سیر و زنجبیل را مقداری تفت دادید، ادویه‌ها را نیز به آن اضافه کنید و حدود ۱ الی ۲ دقیقه تفت دهید.

مرحله پنجم: جمع کردن کف روی عدس

بعد از گذشت مدتی از پخت سیب زمینی و عدس، روی آن کفی ایجاد می‌شود که حتما باید این کف را جمع کنید؛ به دلیل اینکه روی رنگ و طعم غذا تاثیر گذار است.

مرحله ششم: اضافه کردن رب گوجه فرنگی

رب گوجه را به مخلوط پیاز و ادویه‌ها اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. در ادامه پوره گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی رنده شده را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. زیر حرارت را کمی زیاد کنید تا عطر و طعم مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله هفتم: افزودن تمر هندی

تمر هندی خیس خورده را از صافی رد کنید تا هسته‌های آن گرفته و صاف شود. سپس عصاره تمر هندی را به مخلوط سس اضافه کنید.

حدود یک پیمانه دیگر آب به سس اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید تا سس حدود ۱۰ دقیقه بپزد.

بیشتر بخوانید: رسپی عدسی

مرحله هشتم: افزودن سس به دال عدس

دال عدس به دلیل ریز بودن و بافت نازک بعد از گذشت حدود یک ساعت می‌پزد. بعد از این زمان میزان پخت سیب‌زمینی‌ها را چک کنید و اگر پخته بودند سس آماده شده را به آن اضافه کنید. در ادامه مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

مرحله نهم: میکس کردن دال عدس

بعد از گذشت ۱۵ دقیقه به کمک گوشتکوب برقی و یا گوشکوب معمولی خوراک (خورش) دال عدس را بکوبید تا عدس‌ها و سیب‌زمینی‌ها کمی له شده و با هم ترکیب شوند.

مرحله دهم: تنظیم چاشنی

همانطور که در دستور گفته شده بود از تمر هندی برای ترشی و چاشنی این خوراک استفاده می‌شود. اما در صورت دلخواه می‌توانید در این مرحله برای خوش طعم‌تر شدن خوراک از پرک لیمو عمانی یا آبلیمو و نمک نیز کمک بگیرید.

مرحله یازدهم: سرو خوراک

این غذای لذیذ و مقوی را می‌توانید به صورت خوراک همراه با نان یا به صورت خورشت در کنار برنج سرو کنید و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید. نوش جان!

بیشتر بخوانید: رسپی آش عدس به روش خانگی

نکات تهیه خوراک دال عدس

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خوراک دال عدس اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  1. دال عدس غذای سنتی و محلی جنوبی است که مردم این خطه بسته به ذائقه خود این غذا را بسیار تند سرو می‌کنند. در صورت دلخواه می‌توانید از فلفل قرمز کوبیده یا پودر فلفل قرمز برای تند شدن این غذا استفاده کنید.
  2. در روش سنتی طبق دستور ارائه شده از عصاره تمر هندی برای چاشنی و ترشی این غذا استفاده می‌شود که می‌توانید آن را با آبلیموی تازه یا لیمو عمانی طبق سلیقه خود جایگزین کنید.
  3. داخل این غذا از زنجبیل تازه استفاده شده که در صورت در دسترس نبودن می‌توانید از ۱/۲ قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل استفاده کنید.
  4. هنگامی که عدس و سیب‌زمینی را برای پخت گذاشتید، هر چند دقیقه یکبار آن را هم بزنید تا ته نگیرد و نچسبد.
  5. هنگام پخت عدس و سیب‌زمینی درب قابلمه را به صورت نیمه باز بگذارید؛ چون همانطور که گفته شد عدس کف می‌کند و سر می‌رود.
  6. در صورت استفاده از تمر هندی برای چاشنی این غذا، مراقب استفاده از نمک باشید؛ چون تمر هندی مقداری شور است.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم رسپی خوراک دال عدس را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم این خوراک خوشمزه را تهیه کنید و از خواص و طعم بی‌نظیر آن نهایت لذت را ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل