بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی خوراک ماهیچه (مجلسی و ویژه برای ناهار)

“`html

خوراک ماهیچه یک غذای سنتی و محبوب در ایران است که با گوشت گوسفند و ادویه‌های خوشبو تهیه می‌شود. این غذا معمولاً در مجالس و جشن‌ها سرو می‌شود و به خاطر طعم عالی‌اش طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از رضیم بلاگ، طرز تهیه خوراک ماهیچه خوشمزه و آبدار را به صورت مرحله به مرحله برای شما توضیح می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه خوراک ماهیچه

مواد مورد نیاز برای تهیه خوراک ماهیچه به این شکل است:

ماهیچه گوسفندی به مقدار دلخواه
پیاز بزرگ ۳-۴ عدد
سیر ۲ حبه
زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
کره ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
دارچین (اختیاری) به مقدار دلخواه
آب به مقدار لازم

مراحل تهیه خوراک ماهیچه مجلسی و آبدار

  • زمان لازم برای آماده‌سازی و تهیه نهایی این خوراک ۲-۳ ساعت است.
  • مقدار مواد گفته شده در این دستور برای ۲-۳ نفر مناسب است و شما می‌توانید با کمی محاسبه مقدار مواد را افزایش دهید تا برای تعداد بیشتری تهیه کنید.
  • تهیه این خوراک از نظر سختی در سطح متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده‌سازی ماهیچه

ماهیچه را به تکه‌های متوسط برش بزنید. سپس آن‌ها را با آب سرد بشویید و آبکش کنید.

برای از بین بردن بوی زهم گوشت، می‌توانید ماهیچه‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه در آب و کمی آب لیمو یا سرکه بخیسانید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش سیب گلاب

بیشتر بخوانید: رسپی گردو پلو؛ غذایی خوشمزه از شهرکرد

مرحله دوم: تفت دادن پیاز و سیر

پیازها را خرد کرده و در روغن و کره تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.

سیر را رنده یا خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی عطر سیر آزاد شود.

مرحله سوم: تفت دادن ماهیچه

ماهیچه‌ها را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و از هر طرف به مدت چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند.

زردچوبه و فلفل سیاه را به ماهیچه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خوراک کدو سبز با گوشت قلقلی

مرحله چهارم: اضافه کردن آب و ادویه

آب جوش را به روی ماهیچه‌ها اضافه کنید؛ به طوری که روی آن‌ها را بپوشاند.

دارچین (در صورت تمایل) و زعفران دم‌کرده را نیز اضافه کنید.

حرارت را کم کرده و در قابلمه را ببندید.

بیشتر بخوانید: رسپی مرغ کبابی با ترخون و انگور؛ طعمی متفاوت و لذیذ

“““html

مرحله پنجم: پخت ماهیچه

اجازه دهید ماهیچه به مدت ۱ تا ۲ ساعت با حرارت ملایم بپزد تا کاملاً نرم و جا افتاده شود.

در طول پخت، چند بار به ماهیچه سر بزنید و در صورت نیاز به آن آب اضافه کنید.

نمک را در اواخر پخت به غذا اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود.

بیشتر بخوانید: رسپی کباب بلدرچین

مرحله ششم: سرو کردن

پس از پخت کامل، ماهیچه را همراه با برنج زعفرانی، زرشک پلو یا هر نوع پلوی دلخواه سرو کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خوراک جگر مرغ

۴ نکته مهم که برای پخت خوراک ماهیچه باید بدانید

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خوراک ماهیچه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  1. اگر می‌خواهید ماهیچه نرم‌تر شود، می‌توانید استخوان آن را جدا کرده و فقط گوشت آن را بپزید.
  2. برای طعم‌دار کردن بیشتر غذا، می‌توانید از سبزیجات معطر مانند جعفری، گشنیز و نعناع استفاده کنید.
  3. برای اینکه خوراک ماهیچه شما غلیظ‌تر شود، می‌توانید در انتهای پخت، مقداری آرد گندم را با آب سرد مخلوط کرده و به غذا اضافه کنید.
  4. برای نرم‌تر شدن ماهیچه‌ها، می‌توانید آن‌ها را قبل از پخت کمی بکوبید.
  5. برای خوشرنگ‌تر شدن غذا، می‌توانید از زعفران دم کرده بیشتری استفاده کنید.
  6. مدت زمان پخت ماهیچه بستگی به اندازه و نوع آن و حرارت پخت دارد. به طور معمول، ماهیچه ۱ تا ۲ ساعت با حرارت ملایم پخته می‌شود. برای اینکه مطمئن شوید گوشت پخته شده، می‌توانید با چنگال آن را تست کنید. اگر به راحتی جدا شد، یعنی پخت کامل است.
  7. برای پخت ماهیچه در فر، ابتدا ماهیچه‌ها را با پیاز و ادویه‌ها مخلوط کرده و در ظرف پیرکس قرار دهید. سپس ظرف را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱ تا ۲ ساعت قرار دهید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت گردو و زردآلو

بی شک روش‌های بسیار زیادی برای تهیه این غذای خوشمزه وجود دارد. شما با رعایت این نکات می‌توانید یک خوراک ماهیچه مجلسی و آبدار تهیه کنید که طعم بی‌نظیری داشته باشد. امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقمندان به دنیای رنگارنگ و جذاب آشپزی قرار گرفته باشد.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل