“`html
خوراک ماهی با سس پرتقال یکی از بهترین و خوشمزهترین روشهای تهیه ماهی است که میتوانید این غذا را همراه با باقالی پلو یا شوید پلو در مهمانیها سرو کنید. در این مقاله از رضیم بلاگ میتوانید با طرز تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال و نکات لازم برای درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.
طرز تهیه خوراک ماهی قزل آلا با سس پرتقال
آماده کردن مواد اولیه این غذا حدود ۱ ساعت طول میکشد و برای پخت آن نیز به مدت ۴۵ دقیقه نیاز خواهید داشت. این مواد برای ۲ نفر مناسب است.
مواد لازم برای تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال
مواد لازم برای تهیه این خوراک به شرح زیر است:
ماهی قزل آلا | ۲ عدد |
پرتقال | ۱ عدد بزرگ |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
سرکه سیب | ۳/۴ لیوان فرانسوی |
نشاسته | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد کوچک |
سیر | ۱ حبه |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
شنبلیله | ۱ دسته کوچک |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گلپر و زنجبیل | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
مراحل تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال
در ادامه میتوانید با مراحل درست کردن این خوراک به طور کامل آشنا شوید.
مرحله اول: ماهی را خرد کنید
برای شروع، ابتدا ماهی را پاک کرده و خوب بشویید. سپس آن را روی تخته آشپزخانه بگذارید و با چاقوی تیز به چند تکه تقسیم کنید.
مرحله دوم: ماهی را مزهدار کنید
حالا پیاز و سیر را بشویید و پوست آنها را بکنید. پیاز را رنده کرده و در یک کاسه بریزید. سپس سیر رنده شده و آب یک لیمو ترش را به آن اضافه کنید. در ادامه، پودر زنجبیل، پودر گلپر، زردچوبه و فلفل و نمک را نیز اضافه کرده و همه مواد را هم بزنید. حالا تکههای ماهی را در یک ظرف بزرگ بچینید و مخلوط مزهدار را روی آنها بریزید.
مرحله سوم: ماهی را در یخچال قرار دهید
بعد از مزهدار کردن ماهی، ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را برای حدود ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا مزهها بهتر ترکیب شوند.
مرحله چهارم: آب پرتقال را با شکر و نشاسته ترکیب کنید
برای درست کردن سس پرتقال، آب پرتقال را بگیرید و آن را در یک شیر جوش یا قابلمه کوچک بریزید. سپس شکر و نشاسته را به آن اضافه کنید و مواد را روی حرارت ملایم بگذارید و با قاشق هم بزنید تا شکر حل شود.
بیشتر بخوانید: رسپی ماهی شور بوشهری
مرحله پنجم: سس پرتقال را آماده کنید
زمانی که حبابهای ریزی روی سطح پرتقال ایجاد شد، کره را اضافه کرده و دوباره مواد را هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند. چند دقیقه صبر کنید تا سس بجوشد و کمی غلیظ شود، سپس میتوانید سرکه بالزامیک را اضافه کنید. به آرامی سس را هم بزنید تا غلظتی شبیه به…
“““html
فرنی و کمی رقیقتر از آن پیدا کند. در انتها شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله ششم: ماهیها را سرخ کنید
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا روغن داغ شود. سپس ماهیها را از یخچال خارج کنید. اگر پیاز و سیر به آن چسبیده، جدا کنید و آنها را در روغن داغ بریزید و سرخ کنید.
مرحله هفتم: ماهی پرتقالی را سرو کنید
زمانی که یک طرف ماهیها سرخ شد، قبل از برگرداندن، مقداری شنبلیله خشک روی آن بپاشید و سپس ماهی را برعکس کنید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
بعد از اینکه تکههای ماهی خوب سرخ شدند، آنها را در ظرف دلخواه خود بگذارید و سپس سس پرتقال را روی ماهیها بریزید. حالا میتوانید این ماهی خوشمزه را کنار سبزی پلو یا شوید پلو سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: رسپی برنجوش پلو با ماهی
رسپی خوراک ماهی سالمون با سس پرتقال
آماده کردن این خوراک حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد و مواد اولیه به کار رفته در آن برای ۲ نفر مناسب است.
مواد لازم برای تهیه خوراک ماهی سالمون با سس پرتقال
مواد لازم برای تهیه این خوراک به شرح زیر است:
ماهی سالمون | ۳ تکه |
لیمو ترش | ۱ عدد |
پرتقال | ۱ عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن زیتون | ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار |
رسپی ماهی سالمون با سس پرتقال
مراحل پخت ماهی سالمون با سس پرتقال به شرح زیر است:
- برای تهیه این خوراک ابتدا باید تکههای ماهی را بشویید و آن را با کمی ادویه و نمک مزهدار کنید.
- قسمت رنگی پوست لیمو ترش را رنده کنید و در یک کاسه بریزید. سپس آب لیمو و پرتقال را بگیرید و در یک ظرف جداگانه بریزید.
- مقداری روغن زیتون در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
- سپس ماهیها را برای حدود ۱۰ دقیقه در روغن داغ سرخ کنید تا کاملاً طلایی شوند.
- در ادامه، پوست پرتقال رنده شده را به ماهی اضافه کنید و اجازه دهید برای ۵ دقیقه با ماهیها تفت بخورد.
- در انتها ترکیب آب لیمو و آب پرتقال را به ماهیتابه اضافه کنید. در این مرحله شعله گاز را کم کنید تا سس به خورد ماهی برود و به خوبی مزهدار شود.
- بعد از ۵ دقیقه ماهیها را برگردانید تا دو طرف آنها مزهدار شود. وقتی سس کمی غلیظ شد، میتوانید شعله گاز را خاموش کنید و ماهی پرتقالی را در ظرف دلخواه بگذارید و سرو کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال
در
“““html
ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خوراک ماهی با سس پرتقال اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- در دستور تهیه سس پرتقال میتوانید به سلیقه خود میزان ترشی و شیرینی سس را تغییر دهید.
- زمانی که ماهی را سرخ میکنید، میتوانید پوست آن را جدا کنید یا این که ماهی را با پوست سرخ کنید و بعد از سرخ شدن، پوست را جدا نمایید. برای سرخ کردن ماهی با پوست باید آن را از سمت پوستش در روغن سرخ کنید.
- اگر دوست ندارید از ماهی قزل آلا استفاده کنید، میتوانید از ماهی آزاد یا سالمون هم بهره ببرید.
- برای کاهش بوی ماهی هنگام سرخ کردن، بهتر است ماهی را خریداری کرده و تمیز کنید و سپس در فریزر بگذارید. بعداً میتوانید از آن استفاده کنید.
- برای آمادهسازی این خوراک، میتوانید ماهی را طعمدار کنید و در فر بپزید تا به خوبی آماده شود. سپس سس پرتقال را جداگانه تهیه کنید و بعد ماهیها را در سس قرار دهید.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به ۲ روش درست کردن خوراک ماهی با سس پرتقال اشاره شد. بهتر است همین امروز دست به کار شوید و برای ناهار امروز این غذای خوشمزه را تهیه کنید. اگر تجربه درست کردن این خوراک را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.