بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی خورشت انار مسما گیلانی+ حقه‌های خوشمزه‌تر شدن

“`html

انار مسما، که به اسم خورشت انار هم شناخته می‌شود، یک خورشت سنتی و ترش گیلانی است که برای تهیه آن از ترکیب آب انار و رب انار ترش به همراه مرغ استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله رضیم می‌توانید با دستور تهیه خورشت انار مسما گیلانی به دو روش ساده همراه با نعنا جعفری آشنا شده و تمامی نکات لازم برای درست کردن این غذا را بیاموزید.

نگاهی سریع به دستور تهیه

برای تهیه انار مسما گیلانی خوشمزه و ترش، ابتدا مرغ را با نمک، فلفل و زعفران طعم‌دار کنید. سپس بادمجان‌ها را در روغن سرخ کرده و کنار بگذارید. در مرحله بعد، پیاز، سیر و ادویه‌ها را با رب گوجه‌فرنگی تفت دهید. حالا مرغ را به قابلمه اضافه کرده و یک لیوان آب روی آن بریزید؛ بعد از چند دقیقه که مرغ کمی پخته شد، آب انار، رب انار و دانه‌های انار را به قابلمه اضافه کنید.

اجازه دهید خورشت روی حرارت بماند و خوب جا بیفتد. سپس آن را در ظرف سرو بریزید و بادمجان‌ها را روی غذا قرار دهید. اگر می‌خواهید با نعنا جعفری درست کنید، می‌توانید کمی نعنا و جعفری خرد شده هم به آن اضافه کنید. برای مطالعه جزئیات بیشتر درباره‌ی دستور این غذا، ادامه‌ی مقاله را بخوانید.

مواد لازم برای خورشت انار مسما

ران یا سینه مرغ ۴ تکه
سیر خرد شده ۳ حبه
دانه انار ترش (اختیاری) ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز ۲ عدد
آب انار ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب جوش ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
رب انار ملس ۴ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
بادمجان ۲ عدد
روغن مایع به مقدار لازم
زعفران دم کرده ۱ قاشق مرباخوری

دستور تهیه خورشت انار مسما گیلانی

  • “““html
    مدت زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه
  • مدت زمان پخت: ۹۰ دقیقه
  • درجه سختی: متوسط
  • مناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: مرغ را سرخ کنید

برای شروع، تکه‌های مرغ را در یک ظرف بزرگ بریزید و آن‌ها را با مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران مزه‌دار کنید. دو قاشق روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا مرغ‌ها را در ماهیتابه بچینید و خوب سرخ کنید تا رنگ آن‌ها طلایی شود. بعد از اینکه هر دو طرف مرغ‌ها سرخ شد، آن‌ها را از تابه خارج کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت ترش واش شمالی

مرحله دوم: بادمجان‌ها را سرخ کنید

بادمجان‌ها را پوست بگیرید و به صورت ورقه‌ای برش بزنید. مقداری نمک روی آن‌ها بپاشید و بعد از ۲۰ دقیقه آن‌ها را آبکشی کنید. سپس بادمجان‌ها را در روغن سرخ کنید تا رنگشان طلایی شود. سپس آن‌ها را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.

مرحله سوم: پیاز، سیر و رب گوجه را سرخ کنید

پیاز را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. در یک ماهیتابه مقداری روغن ریخته و پیازها را روی حرارت سرخ کنید. وقتی پیازها نرم شدند، سیر رنده شده را اضافه کنید. کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد بزنید و وقتی بوی خامی زردچوبه رفت، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید.

مرحله چهارم: مرغ‌ها را به ماهیتابه اضافه کنید

رب گوجه را برای چند دقیقه سرخ کنید و سپس تکه‌های مرغ را به ماهیتابه اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید.

مرحله پنجم: رب انار، انار و آب انار را اضافه کنید

همه مواد را در یک قابلمه بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید. صبر کنید تا آب به جوش بیاید و مرغ نیم‌پز شود. سپس رب انار، آب انار و دانه‌های انار را با کمی نمک اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت به آرامی بپزد و جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت آغوز مسما مازندرانی

مرحله ششم: خورشت را سرو کنید

بعد از اینکه مرغ کاملاً پخته و خورشت جا افتاد، می‌توانید مقداری زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید. شعله گاز را خاموش کنید و خورشت را در ظرف دلخواه بریزید و بادمجان‌های سرخ‌شده را روی آن قرار دهید. می‌توانید این خورشت خوشمزه را با برنج کته سرو کنید.

رسپی انار مسما با نعنا و جعفری

برای درست کردن انار مسما با رب گوجه و نعنا و جعفری، مرغ را به روش قبل مزه‌دار کنید. سپس آن را با رب گوجه، جعفری و نعناع خرد شده و دانه‌های انار برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید.

سپس آب انار را به همراه کمی آب به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید خورشت جا بیفتد و مرغ به خوبی بپزد. در ۱۵ دقیقه پایانی مقداری زعفران به خورشت اضافه کرده و شعله گاز را خاموش کنید.

نکات و فوت‌وفن های رسپی خورشت انار مسما

در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه خورشت انار مسما گیلانی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای تزیین این غذا می‌توانید از مقداری دانه انار ترش استفاده کنید.
  • گیلانی‌ها برای تهیه این غذا از دانه‌های انار ترش، آب انار و رب انار ترش استفاده می‌کنند، اما اگر طعم ترشی این غذا برای شما زیاد است، بهتر است از رب انار ملس استفاده کنید تا طعم آن متعادل‌تر شود.
  • اگر نمی‌خواهید طعم خورشت ترش باشد، می‌توانید کمی شکر به آن اضافه کنید.
  • اگر رب انار شما شیرین است، می‌توانید مقداری آبغوره به خورشت اضافه کنید تا طعم آن متعادل‌تر شود.
  • برای تهیه این خورشت می‌توانید آب انار را حذف کرده و فقط از رب انار استفاده کنید.
  • در برخی رسپی‌ها برای مزه‌دار کردن این خورشت از مقداری گلپر استفاده می‌شود.
  • اضافه کردن بادمجان سرخ شده به این غذا اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.
  • خورشت انار مسما گیلانی باید غلیظ و کم آب باشد، بنابراین از اضافه کردن آب به این غذا پرهیز کنید و اجازه دهید خورشت روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

در این مقاله از بخش آشپزی رضیم به رسپی خورشت انار مسما گیلانی پرداخته شد. اگر شما هم تجربه‌ای از درست کردن این غذا دارید، حتما نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل