بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی خورش بورانی؛ غذای دوران صفوی

“`html

خورش بورانی یکی از قدیمی‌ترین خورش‌های ایرانی است که ریشه آن به دوران صفویه و شهر کرمان برمی‌گردد. در این مقاله از مجله رضیم، طرز تهیه خورش بورانی را به طور کامل توضیح می‌دهیم. اگر به امتحان کردن غذاهای جدید علاقه دارید، همراه ما باشید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن خورش بورانی، ابتدا گوشت گوسفندی را در روغن و کره تفت دهید. سپس ادویه‌ها را به گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید. بعد از آن، آب جوش به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید گوشت پخته شود. پس از نیم ساعت، پیازهای حلقه‌شده را به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید خورش به مدت ۲ تا ۳ ساعت با حرارت کم بپزد. در انتهای پخت، نمک را به خورش بیفزایید. برای سرو، ماست چکیده را در کف و دیواره‌های یک کاسه بمالید. سپس خورش و ماست را به صورت لایه‌ای داخل کاسه بریزید. در نهایت، زعفران دم کرده را روی ماست بریزید. برای دیدن مراحل تهیه خورش بورانی، ادامه مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه خورش بورانی

برای تهیه خورش بورانی، به مواد زیر نیاز دارید:

گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چای‌خوری
ماست چکیده هم‌دمای محیط ۱ پیمانه
کره ۴ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
پودر میخک ۱ قاشق مرباخوری
پودر زنجبیل ۱ قاشق مرباخوری
پودر هل ۱ قاشق مرباخوری
چوب دارچین ۱ عدد
روغن به مقدار کم
آب جوش به مقدار لازم

مراحل تهیه خورش بورانی

  • زمان پخت: ۳ الی ۴ ساعت
  • مناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: تفت دادن گوشت

برای درست کردن خورش بورانی، ابتدا یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مقدار کمی روغن در آن بریزید. سپس ۴ قاشق غذاخوری کره به روغن اضافه کنید و اجازه دهید تا کره آب شود.

زمانی که کره ذوب و داغ شد، گوشت گوسفندی را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. به یاد داشته باشید که گوشت را زیاد سرخ نکنید، زیرا سرخ کردن بیش از حد باعث می‌شود گوشت سفت شود.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش به با رب انار؛ یک خورش ایرانی خاص

“““html

مرحله دوم: اضافه کردن ادویه‌جات

وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، وقت آن است که ادویه‌ها را اضافه کنید. فلفل سیاه، پودر میخک، پودر زنجبیل، هل خرد شده و چوب دارچین را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها بلند شود.

بیشتر بخوانید: رسپی بیف استراگانوف

مرحله سوم: اضافه کردن آب

بعد از تفت دادن گوشت با ادویه‌ها، مقداری آب جوش یا آب داغ به آن اضافه کنید. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت حدود ۳۰ دقیقه بپزد. توجه داشته باشید که آب اضافه شده نباید زیاد باشد و حرارت باید بسیار کم باشد.

نکته: اگر از آب سرد به جای آب جوش استفاده کنید، زمان پخت گوشت بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت کرفس

مرحله چهارم: اضافه کردن پیاز و نمک

پس از ۳۰ دقیقه، پیازها را به صورت حلقه‌ای برش زده و به گوشت اضافه کنید. سپس درب قابلمه را بگذارید و بگذارید خورش به مدت ۲ تا ۳ ساعت با حرارت ملایم بپزد. حدود ۱۰ دقیقه قبل از پایان پخت، نمک را به خورش اضافه کنید و مقدار آن را تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید: چرا خورشت کرفس تلخ شد؟+ راهکارهای آن

مرحله پنجم: سرو کردن خورش بورانی

وقتی خورش جا افتاد و سس آن غلیظ شد، خورش بورانی آماده سرو کردن است. یک کاسه تمیز و عمیق بردارید و ماست چکیده را با قاشق روی کف و دیواره‌های داخلی کاسه بمالید.

سپس، خورش غلیظ را داخل کاسه بریزید. کمی ماست چکیده در وسط خورش ریخته و روی آن را با خورش بپوشانید. دوباره کمی ماست در وسط خورش بریزید.

در آخر، دو قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ را وسط ماست بریزید. حالا خورش بورانی خوشمزه شما آماده است. نوش جان!

بیشتر بخوانید: رسپی کوفته شلغم و نخود

در این بخش از مجله آشپزی رضیم، رسپی خورش بورانی را به شما معرفی کردیم، این غذای اصیل و محبوب دوران صفوی. حالا وقت آن است که از غذاهای تکراری فاصله بگیرید و خود را به لذت یک غذای سنتی ایرانی با طعمی تازه دعوت کنید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل