بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی خورش حبشی؛ غذای زمان صفویه

“`html

خورش حبشی، یکی از غذاهای معروف و خوشمزه دوران صفویه است که اصالت آن به مناطق جنوبی ایران برمی‌گردد. در این مقاله از مجله رضیم، طرز تهیه خورش حبشی را آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید تا مراحل پخت این خورش را مرحله به مرحله بررسی کنیم.

نگاهی سریع به روش پخت

برای تهیه خورش حبشی، ابتدا گوشت خورشتی را به همراه پیاز سرخ کنید. سپس لپه را اضافه کرده و کمی تفت دهید. پس از این مرحله، مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا گوشت و لپه بپزند. بعد از یک ساعت، رب انار، شیره انگور، نمک، فلفل، زعفران، پودر بادام، کشمش، آلو سیاه و برگه زردآلو خیس شده را به مخلوط اضافه کرده و اجازه دهید خورش بجوشد. در پایان، خورش را با سیر داغ، پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید. برای بررسی مرحله به مرحله تهیه خورش حبشی، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش حبشی

برای تهیه این خورش خوشمزه، مواد زیر را آماده کنید:

گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
لپه ۱/۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
رب انار رقیق ۱/۲ پیمانه
شیره انگور ۳ الی ۴ قاشق سوپ‌خوری
پودر بادام ۱ و ۱/۲ پیمانه
برگه زردآلو یا قیسی ۵ تا ۶ عدد
آلو سیاه ۵ الی ۶ عدد
کشمش سبز ۵۰ گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
نعناع خشک ۲ قاشق سوپ‌خوری
سیر ۲ حبه
کره ۵۰ گرم (شما می‌توانید بیشتر نیز استفاده کنید)
زعفران دم کرده ۲ قاشق سوپ‌خوری
روغن به مقدار لازم
آب جوش به مقدار لازم

مراحل تهیه خورش حبشی

مدت زمان پخت: ۲ الی ۳ ساعت
مناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: آماده‌سازی گوشت و لپه

برای تهیه خورش حبشی، ابتدا لپه را به مدت چند ساعت در آب بخیسانید تا نرم شود و سریع‌تر بپزد. در این میان، گوشت را به تکه‌های کوچک برش بزنید و…

“““html

بشویید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش قورمه سبزی

مرحله دوم: درست کردن پیاز داغ

برای درست کردن پیاز داغ، ابتدا کره را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم ذوب کنید. در این هنگام، پیاز را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید. پیازهای خرد شده را به کره داغ اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت دهید تا طلایی شوند. بعد از اینکه پیاز داغ آماده شد، مقداری از آن (حدود سه قاشق سوپ‌خوری) در تابه بگذارید و باقی‌مانده را برای تزئین خورش کنار بگذارید.

مرحله سوم: تفت دادن گوشت

گوشت‌های خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت‌ها تغییر کند. اگر احساس کردید که روغن تابه کم است، می‌توانید کمی روغن یا کره به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی مطنجن بره؛ غذای محبوب دوران صفوی

مرحله چهارم: اضافه کردن آب و لپه

پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، لپه را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. زمانی که آب گوشت کاملا کشیده شد، مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید.

مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که مواد را به طور کامل بپوشاند و حدود یک بند انگشت هم از سطح مواد بالاتر باشد. در این مرحله، درب قابلمه را بسته و حرارت را کم کنید تا گوشت و لپه به آرامی بپزند.

مرحله پنجم: خیساندن آلو سیاه، برگه زردآلو و کشمش

در این مرحله، آلو سیاه، برگه زردآلو یا قیسی و کشمش سبز را به خوبی بشویید و در یک کاسه بریزید. سپس، آب کافی روی آن‌ها بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه خیس بخورند.

بیشتر بخوانید: رسپی باقالی پلو با ماهیچه مجلسی

مرحله ششم: اضافه کردن مواد اولیه به قابلمه

پس از اینکه لپه و گوشت به مدت یک ساعت پختند، رب انار رقیق شده، شیره انگور، برگه زردآلو، آلو سیاه، کشمش سبز، پودر بادام، نمک، فلفل سیاه و زعفران را به خورش اضافه کنید. در نهایت، درب قابلمه را بسته و اجازه دهید خورش به خوبی جا بیفتد.

مرحله هفتم: درست کردن سیر داغ و نعناع داغ

برای تهیۀ سیر داغ و نعناع داغ، ابتدا سیرها را پوست بکنید و به صورت ریز خرد کنید. سپس یک تابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن یا کره به آن اضافه کنید. پس از گرم شدن روغن، سیر خرد شده را در تابه ریخته و با حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود. وقتی سیرها طلایی شدند، آن‌ها را از تابه خارج کنید. سپس، نعناع خشک را به تابه اضافه کرده و به مدت کوتاهی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.

بیشتر بخوانید: رسپی طاجین گوشت و به مراکشی

مرحله هشتم: سرو کردن خورش حبشی

وقتی خورش به روغن افتاد، شعله را خاموش کنید. حالا خورش حبشی آماده سرو است! آن را در ظرف‌های مورد علاقه‌تان بکشید و با سیر داغ، پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کنید. نوش جان!

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت گل کلم

فوت و فن‌های رسپی خورش حبشی

در ادامه، برخی از نکات مهم برای تهیه خورش حبشی را برایتان می‌گوییم.

  • خورشت حبشی معمولاً با گوشت خورشتی تهیه می‌شود. اما شما می‌توانید از گوشت قلقلی هم استفاده کنید اگر دوست داشته باشید.
  • به جای پودر بادام می‌توانید از بادام له شده استفاده کنید. برای این کار، بادام‌ها را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید تا پوست آن‌ها به راحتی جدا شود. سپس پوست بادام‌ها را بگیرید و بگذارید کاملاً خشک شوند. بادام‌های خشک شده را در دستگاه آسیاب یا غذاساز بریزد و آنقدر مخلوط کنید تا له شوند.
  • مقدار رب انار و شیره انگور در این خورش کاملاً سلیقه‌ای است. شما می‌توانید با توجه به ذائقه خود، مقدار این دو ماده را کم یا زیاد کنید.
  • قبل از خاموش کردن شعله و سرو کردن خورش، حتماً مزه آن را بچشید. اگر خورش خیلی شیرین بود، می‌توانید با اضافه کردن یک یا دو قاشق سوپ‌خوری سرکه، طعم آن را متعادل کنید. اما اگر خورش خیلی ترش شده بود، کمی شیره انگور به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش بورانی؛ غذای دوران صفوی

در این قسمت از مجله آشپزی رضیم، شما را با رسپی خورش حبشی، یکی از شاهکارهای آشپزی دوران صفویه آشنا کردیم. خورش حبشی نه تنها طعم لذیذی دارد، بلکه سرشار از مواد مغذی بوده و یک غذای کامل و مقوی محسوب می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم این خورش خوشمزه را همراه با برنج ایرانی سرو کنید تا لذت خوردن آن دوچندان شود.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل