بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی خورش عناب و بادام؛ غذای دوران صفوی

“`html

خورش عناب و بادام، یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که ریشه در زمان صفوی دارد. در آن زمان، این خورش بیشتر در دربار شاهان طبخ می‌شد و برای اشراف‌زادگان جایگاه خاصی داشت. در این قسمت از مجله رضیم با طرز تهیه خورش عناب و بادام آشنا خواهید شد.

روش پخت به زبان ساده

برای درست کردن خورش عناب و بادام، اول گوشت را مزه‌دار کنید و به شکل کوفته قلقلی سرخ کنید. سپس یک عدد پیاز و کمی سیر را تفت داده و بعد رب انار، لپه پخته، شیره انگور و مقداری آب به آن اضافه کنید. وقتی جوش آمد، کوفته‌ها را اضافه کنید تا پخته شوند. در مراحل آخر، بادام، عناب و نعناع خشک را به خورش بیفزایید. پس از اینکه خورش جا افتاد، آن را با سیر داغ و نعناع داغ تزیین کرده و سرو کنید. برای اطلاعات بیشتر درباره طرز تهیه این خورش، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خورش عناب و بادام

برای درست کردن این غذای سنتی به مواد زیر نیاز دارید:

گوشت گوسفندی چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیر له‌ شده ۳ تا ۴ حبه
عناب تازه یا خیسانده ۱ پیمانه
بادام درختی بدون پوست ۱ پیمانه
لپه پخته ½ پیمانه
نعناع خشک ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
رب انار ½ پیمانه
کره به مقدار لازم
آرد ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
نعنا داغ به مقدار لازم
سیر داغ به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
شیره انگور به مقدار لازم

“““html

آب ۲ پیمانه

مراحل تهیه خورش عناب و بادام

  • زمان پخت: ۳ ساعت
  • مناسب برای: ۴ نفر

دستور تهیه خورش عناب و بادام شامل مراحل زیر است:

مرحله اول: مزه‌دار کردن گوشت چرخ‌کرده

برای شروع کار، یک پیاز را خوب بشویید و پوستش را بکنید. سپس، پیاز را رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. پیاز رنده شده را به همراه یک قاشق آرد، نمک، زردچوبه و فلفل به گوشت چرخ‌کرده اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه ورز دهید تا طعم ادویه‌ها و پیاز به گوشت نفوذ کند.

بیشتر بخوانید: دستور تهیه سوپ کدو حلوایی

مرحله دوم: درست کردن کوفته قلقلی

بعد از اینکه گوشت خوب ورز داده شد، آن را به گوله‌های کوچک به اندازه گردو درآورید. سپس یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و مقداری کره در آن بریزید تا ذوب و داغ شود.

هر کدام از کوفته‌ها را در آرد بغلتانید تا به خوبی آغشته شوند. حالا کوفته‌ها را داخل قابلمه بگذارید و چند دقیقه تفت دهید. وقتی کوفته‌ها سرخ شدند، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید.

بیشتر بخوانید: دستور تهیه خورشت قورمه سبزی

مرحله سوم: تفت دادن پیاز و سیر

در این مرحله، یک پیاز را بشویید، پوست بکنید و خرد کنید. پیاز خرد شده را در همان قابلمه‌ای که کوفته‌ها را تفت داده‌اید، بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگش طلایی شود. سپس سیر له شده، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید.

مرحله چهارم: مخلوط کردن مواد اولیه

رب انار، لپه پخته شده، شیره انگور و دو پیمانه آب را به مخلوط سیر و پیاز سرخ شده اضافه کنید و منتظر بمانید تا مخلوط به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، کوفته‌ها را اضافه کنید. حالا حرارت را کم کرده و در قابلمه را بگذارید. بعد از یک ساعت، بادام بدون پوست، عناب و نعناع خشک را به خورش اضافه کنید.

در این مرحله، طعم خورش را بچشید و اگر لازم بود، نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید. در نهایت، در قابلمه را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید خورش با حرارت کم خوب جا بیفتد و روغن بیندازد.

بیشتر بخوانید: دستور تهیه خورشت نارنگی

مرحله پنجم: سرو کردن خورش عناب و بادام

زمانی که خورشت عناب و بادام به خوبی جا افتاد و روغن پس داد، حرارت را خاموش کنید. خورش را در ظرف‌های سرو بریزید و با سیر داغ و نعناع داغ تزئین کنید. نوش جان!

در این بخش از مجله آشپزی رضیم، با دستور تهیه خورش عناب و بادام آشنا شدیم. پیشنهاد می‌کنیم در فرصتی مناسب این غذای خوشمزه و مقوی را درست کنید و از طعمش لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل