بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی خورش فسنجان گیاهی با سویا؛ ویژه گیاهخواران

“`html

اگر شما گیاهخوار هستید یا به هر دلیلی نمی‌خواهید از گوشت یا مرغ استفاده کنید، می‌توانید خورش فسنجان را به صورت گیاهی و با سویا تهیه کنید. اما دستور پخت خورش فسنجان با سویا چگونه است؟ در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ می‌توانید با دستور تهیه فسنجان گیاهی با سویا آشنا شوید.

دستور پخت خورش فسنجان با کوفته قلقلی گیاهی

برای آماده کردن مواد اولیه این خورش، حدود ۱ ساعت وقت نیاز دارید و برای پخت آن باید ۲ تا ۳ ساعت زمان تخصیص دهید.

مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان با سویا

سویا خشک ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
مغز گردوی خرد شده ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز  ۲ عدد متوسط
نشاسته گندم ۱ قاشق غذاخوری
رب انار  ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری
آرد گندم ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
کره یا روغن به مقدار لازم
 آب یخ  ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
دانه انار
به مقدار لازم

مراحل دستور پخت خورش فسنجان با سویا

در ادامه می‌توانید با مراحل تهیه خورش فسنجان با سویا آشنا شوید.

مرحله اول: خیساندن سویا

برای شروع، باید سویا را در آب بخیسانید و حدود نیم…

“““html
ساعت تا یک ساعت صبر کنید. زمانی که سویاها نرم شدند، آن‌ها را آبکش کنید و با دست فشار دهید تا آب اضافه‌شان خارج شود.

مرحله دوم: سویا را چرخ کنید

بعد از این که آب اضافه سویا خارج شد، می‌توانید آن را در چرخ گوشت بریزید و سپس چرخ کنید تا بافت ریزی پیدا کند.

مرحله سوم: گردوها را خرد کنید

گردوها را بشکنید و مغز گردو را در آسیاب یا چرخ گوشت خرد کنید. برای تهیه خورش فسنجان باید گردوها را به صورت کاملاً ریز خرد کنید تا روغن آن‌ها راحت‌تر خارج شود.

مرحله چهارم: پیاز را رنده کنید

یک عدد پیاز را به صورت ریز رنده کنید و بعد آن را با دست فشار دهید تا آب آن به طور کامل خارج شود. اگر گرفتن آب پیاز برایتان سخت است، می‌توانید برای تهیه این غذا از پودر پیاز نیز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت قیمه گیاهی با سویا

مرحله پنجم: مایه کوفته قلقلی را آماده کنید

برای تهیه کوفته قلقلی، یک قاشق گردوی چرخ‌کرده را با سویا چرخ‌کرده ترکیب کنید. پیاز رنده شده را اضافه کنید و برای مطمئن شدن، بهتر است مواد را یک بار دیگر چرخ کنید تا بافت آن‌ها نرم‌تر شود. در ادامه مقداری پودر فلفل سیاه، نمک، زردچوبه، ۱ قاشق غذاخوری آرد گندم و ۱ قاشق غذاخوری نشاسته گندم به مواد اضافه کنید و با دست مایه کوفته قلقلی را ورز دهید تا حالت خمیری پیدا کنند.

مرحله ششم: مایه کوفته قلقلی را استراحت دهید

در این مرحله، مایه کوفته قلقلی را در یک ظرف بریزید و روی آن را با سلفون بپوشانید. سپس ظرف را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد آماده شوند.

مرحله هفتم: کوفته‌ها را آماده کنید

بعد از نیم ساعت، مایه گوشتی را از یخچال خارج کنید و دوباره کمی ورز دهید و سپس به صورت کوفته قلقلی درست کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد آن را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید روغن داغ شود و بعد کوفته قلقلی‌ها را در ماهیتابه سرخ کنید. وقتی که همه قسمت‌های کوفته قلقلی سرخ شد، می‌توانید آن را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: رسپی قورمه سبزی گیاهی با قارچ و سویا

مرحله هشتم: پیاز و گردو را در روغن سرخ کنید

یک عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن یا کره در قابلمه بریزید و سپس پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. در ادامه مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه به پیاز داغ بزنید و سپس گردوهای چرخ‌کرده را اضافه کنید. مواد را برای ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید تا گردو روغن پس بدهد.

مرحله نهم: خورشت فسنجان را آماده کنید

در این مرحله، ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند، سپس کوفته قلقلی‌ها را در آب بریزید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بجوشد و به روغن بیفتد. در ۳۰ دقیقه نهایی پخت خورش، می‌توانید مقداری رب انار به آن اضافه کنید. سپس درب قابلمه را به صورت نیمه باز بگذارید.

مرحله دهم: خورش فسنجان را سرو کنید

اجازه دهید آب خورش کم شود و خورش به غلظت مناسب برسد. در صورت نیاز، مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید. اگر دوست دارید طعم خورش شما ملس شود، می‌توانید مقداری شکر به آن اضافه کنید. سپس خورش را در ظرف بریزید و با دانه‌های انار تزیین کرده و با برنج زعفرانی سرو کنید.

بیشتر بخوانید: رازهای خوشمزه‌ شدن فسنجان

نکات و فوت و فن‌های رسپی خورش فسنجان با سویا

  • برای افزایش غلظت این خورش می‌توانید مقداری آرد را با آب سرد ترکیب کنید و بعد به خورش اضافه کنید.
  • برای اینکه رنگ خورش فسنجان شما تیره شود، می‌توانید گردوها را کمی بیشتر تفت دهید. مراقب باشید که تفت دادن زیاد گردوها موجب سوختن آن‌ها می‌شود. شمالی‌ها برای
    “““html
    • برای تیره‌تر کردن رنگ فسنجان، یک کفگیر فلزی را روی شعله گاز گرم کنید و سپس آن را به داخل خورش ببرید. این کار باعث می‌شود رنگ خورش شما تیره‌تر شود.
    • خورش فسنجان باید روی حرارت کم و به مدت طولانی بپزد، بنابراین باید صبور باشید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
    • برای درست کردن خورش فسنجان، به جای گردو می‌توانید از ترکیب مساوی گردو و بادام زمینی استفاده کنید.
    • اضافه کردن شکر به این خورش اختیاری است. اگر از رب انار ملس استفاده می‌کنید، نیازی به افزودن شکر نخواهید داشت.
    • برای تهیه خورش فسنجان به سبک گیاهی با سویا، می‌توانید به جای تهیه کوفته قلقلی، از پرک‌های درشت سویا که مخصوص خورشت هستند، استفاده کنید. این پرک‌ها را بدون چرخ کردن و به صورت درشت با پیاز سرخ کرده و در خورش بریزید.
    • بهتر است برای درست کردن این خورش از سویاهای غیرتراریخته استفاده کنید.

    در این مقاله، بهترین روش برای تهیه خورش فسنجان با سویا توضیح داده شد. شما می‌توانید این خورش خوشمزه و محبوب را بدون هیچ‌گونه گوشتی تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. اگر تجربه‌ای در درست کردن خورش فسنجان با سویا دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر دوستداران آشپزی به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل