“`html
خورش کرفس، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. در این قسمت از رضیم بلاگ، به شما دستور تهیه خورش کرفس با غوره را آموزش میدهیم که طعمی ترش و ملس دارد و میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی کنار برنج سرو شود.
مواد لازم جهت تهیه خورش کرفس با غوره
برای تهیه خورشت کرفس با غوره به مواد زیر نیاز دارید:
گوشت گوسفندی یا گوساله | ۲۵۰ گرم |
کرفس | ۳۰۰ گرم |
جعفری | ۲۰۰ گرم |
نعنا | ۱۰۰ گرم |
پیاز(بزرگ) | ۱ عدد |
برگ کرفس | ۵۰ گرم |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
لوبیا چیتی پخته شده | ۱۰۰ گرم |
غوره | ۵۰ گرم |
آب غوره | ۱ قاشق چایخوری |
آب لیمو تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به مقدار لازم |
ادویه کاری و گرده لیمو | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه خورش کرفس با غوره
برای درست کردن خورشت کرفس با غوره، مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله اول: آمادهسازی مواد
کرفسها را بشویید و برگهایشان را جدا کنید. ساقههای کرفس را به اندازه دلخواه (حدود یک بند انگشت) خرد کنید. سبزیها (جعفری و نعنا) را هم بشویید و به همراه برگهای کرفس خرد کنید. همچنین، گوشت را به تکههای متوسط برش دهید.
بیشتر بخوانید: ۸ تا از بهترین چاشنیها برای خورشت کرفس مجلسی
مرحله دوم: سرخ کردن کرفس
در یک تابه با کمی روغن، کرفسهای خرد شده را روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم و طلایی شوند. سپس آنها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: سرخ کردن سبزی
در همان تابه، کمی روغن اضافه کنید و سبزیهای خرد شده را بریزید. آنها را تفت دهید تا خوب سرخ شوند و عطرشان پخش شود. سپس این سبزیها را هم از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: پخت گوشت
در یک قابلمه، تکههای گوشت را به همراه کمی آب و نمک بگذارید. منتظر باشید تا آب به جوش بیاید و سپس حرارت را کم کنید. کف روی آب گوشت را با قاشق بردارید. بعد از کمی پختن، گوشت را آبکش کنید و دوباره در قابلمه بگذارید.
بیشتر بخوانید: ۹ ترفند برای لعابدار و خوشمزه کردن خورشت کرفس
مرحله پنجم: سرخ کردن گوشت و ادویهها
پیاز را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه دیگر، کمی روغن ریخته و پیاز را تفت دهید تا شفاف و طلایی شود. سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. ادویهها (زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری) و رب گوجهفرنگی را به مخلوط اضافه کرده و تفت دهید تا رب رنگ بگیرد.
مرحله ششم: پخت خورش کرفس با غوره
کرفس و سبزیهای سرخ شده را به مخلوط گوشت و ادویه اضافه کنید. دو لیوان آب جوش به قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش فسنجان با بادام زمینی
مرحله هفتم: اضافه کردن لوبیا و چاشنیها
لوبیا چیتی پخته شده را به خورش اضافه کنید و هم بزنید. غوره و گرد لیمو را هم به همراه داشته باشید. در ۱۰ دقیقه آخر پخت، آب لیمو، آب غوره و نمک را به خورش اضافه کرده و طعم آن را تنظیم کنید. نوش جان!
در این بخش از مجله آشپزی رضیم، طرز تهیه خورش کرفس با غوره را به شما آموزش دادیم. این خورش خوشمزه میتواند به عنوان یک غذای کامل و مغذی در کنار برنج سرو شود و طعمی لذتبخش و به یاد ماندنی را برای شما به ارمغان بیاورد.