بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی دلمه برگ مو ترکیه‌ای؛ خوشمزه و مجلسی

دلمه برگ مو ترکیه‌ای، که به نام یالانچی دولما نیز شناخته می‌شود، یکی از خوشمزه‌ترین انواع دلمه است. برای درست کردن این دلمه می‌توانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید یا آن را به‌طور کامل گیاهی تهیه کنید. در این مقاله از رضیم بلاگ با رسپی دلمه برگ مو ترکی به‌طور کامل آشنا می‌شوید.

مواد لازم برای تهیه دلمه ترکیه‌ای بدون گوشت:
برنج ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گوجه میکس شده ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
برگ مو ۲۵ گرم
روغن زیتون فرابکر ۲/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب گرم ۳ لیوان فرانسوی
نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
لیمو ترش ۱/۲ لیمو
فلفل سیاه ۱/۴ قاشق چای‌خوری
دارچین ۱/۴ قاشق چای‌خوری
پودر فلفل دلمه‌ای ۱/۲ قاشق چای‌خوری
نمک ۱ و نیم قاشق چای‌خوری
شکر ۱/۲ قاشق چای‌خوری
آجیل کاج ۲ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه دلمه برگ مو ترکیه‌ای بدون گوشت

آماده سازی مواد این دلمه حدود نیم ساعت طول می‌کشد و برای پخت آن یک ساعت زمان لازم دارید. در ادامه مراحل پخت دلمه برگ ترکی را می‌بینید.

مرحله اول: برنج را آبکش کنید

برای شروع، برنج را بشویید و همراه مقداری آب در قابلمه بریزید. بگذارید برنج به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت بجوشد. سپس آن را آبکش کنید. در ترکیه معمولاً برنج را برای ۱۵ دقیقه در آب گرم می‌خیسانند و بعد بدون پختن آبکش می‌کنند.

مرحله دوم: پیاز را در روغن تفت دهید

برای تهیه مواد داخل دلمه، پیاز را به صورت ریز خرد کنید. کمی روغن در ماهیتابه بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا رنگش طلایی شود.

بیشتر بخوانید: بهترین رسپی دلمه فلفل دلمه‌ای

مرحله سوم: مواد داخل دلمه را آماده کنید

وقتی پیاز سرخ شد، برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید. برنج و پیاز را برای ۵ دقیقه تفت دهید و سپس گوجه فرنگی میکس یا رنده شده را به آن اضافه کنید.

اجازه دهید گوجه فرنگی چند دقیقه تفت بخورد تا آبش بخار شود. بعد از آن، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دادن را ادامه دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

بیشتر

“`html

بخوانید: رسپی دلمه برگ مو با رب انار

مرحله چهارم: ادویه‌ها و چاشنی‌ها را اضافه کنید

نعنا خشک، فلفل سیاه، دارچین، پودر فلفل دلمه‌ای، شکر و دانه‌های کاج را به ماهیتابه اضافه کنید. چند دقیقه ادویه‌ها را با سایر مواد ترکیب کنید و سپس یک لیوان آب گرم اضافه کنید. ۵ دقیقه صبر کنید تا مواد با حرارت متوسط بپزند.

مرحله پنجم: برگ مو را آماده کنید

برای تهیه این دلمه، بهتر است از برگ انگور تازه استفاده کنید. برگ‌ها را در آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۵ دقیقه بپزند تا نرم شوند. سپس ساقه آن‌ها را جدا کنید.

اگر از برگ انگور منجمد و بسته‌بندی استفاده می‌کنید، فقط کافی است ساقه‌ها را جدا کنید و برگ‌ها را در آب سرد بشویید تا یخ آن‌ها باز و نمک اضافی شسته شود.

بیشتر بخوانید: رسپی دلمه بادمجان قالبی

مرحله ششم: دلمه را آماده کنید

حالا یک عدد برگ را در بشقاب یا سینی بگذارید. مقداری از مواد داخل دلمه را روی برگ قرار داده و آن را مانند ساندویچ لوله کنید.

مرحله هفتم: دلمه‌ها را بپزید

همه دلمه‌ها را به همین روش آماده کنید و سپس در قابلمه بچینید. بعد، لیمو را به صورت ورقه‌ای برش دهید و روی دلمه‌ها بچینید. ۲ لیوان آب گرم به قابلمه اضافه کنید و سپس یک بشقاب روی دلمه‌ها قرار دهید.

این کار از وا رفتن دلمه‌ها حین پخت جلوگیری می‌کند. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید دلمه‌ها به مدت ۴۵ دقیقه بپزند.

بیشتر بخوانید: رسپی دلمه پیاز به روش سنتی

مرحله هشتم: دلمه‌ها را سرو کنید

بعد از این که دلمه‌ها پختند، آن‌ها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و همراه با برش‌های لیمو و ماست چکیده سرو کنید و از طعم این غذای گیاهی فوق‌العاده لذیذ لذت ببرید.

مواد لازم جهت تهیه دلمه برگ مو ترکیه با گوشت چرخ کرده:
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
برنج ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
لپه ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نعنا، شوید و ریحان خشک هر کدام ۱ قاشق غذاخوری
سیر ۱ تا ۲ حبه
روغن زیتون به مقدار لازم
برگ مو به مقدار لازم
آبلیمو به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

“““html

مراحل تهیه دلمه برگ مو ترکیه‌ای با گوشت چرخ کرده

آماده‌سازی و پخت این غذا تقریباً ۲ ساعت زمان می‌برد. دستور تهیه این دلمه شبیه به دلمه ترکیه‌ای بدون گوشت است، فقط کمی گوشت به آن اضافه می‌شود. در ادامه می‌توانید مراحل تهیه دلمه برگ مو ترکیه‌ای را مشاهده کنید.

مرحله اول: برنج و لپه را بخیسانید

برای شروع، لپه را در آب خیس کنید و برای ۱ تا ۲ ساعت بگذارید تا بماند. برنج را هم به مدت ۱ ساعت در آب بخیسانید تا آماده پخت شود.

مرحله دوم: پیاز، سیر و گوشت را سرخ کنید

حالا وقت آماده‌سازی مواد دلمه است. پیاز را به شکل نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. سپس سیر‌ها را رنده کنید و وقتی پیاز سرخ شد، سیرها را اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را به ماهیتابه اضافه کرده و برای چند دقیقه سرخ کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی دلمه مرغ با پنیر

مرحله سوم: رب گوجه، لپه و برنج را اضافه کنید

حالا رب گوجه‌فرنگی را به ماهیتابه اضافه کرده و برای چند دقیقه دیگر مخلوط کنید تا بوی خامی رب گرفته شود، سپس شعله گاز را خاموش کنید. لپه‌ها را در یک قابلمه بپزید.

برنج را نیز در آب جوش بریزید و وقتی نیم پز شد، آن را آبکش کنید. سپس ترکیب لپه و برنج را به مخلوط گوشت اضافه کرده و دوباره شعله گاز را روشن کنید.

مرحله چهارم: سبزی خشک‌ها را همراه با آب اضافه کنید

سبزی‌های خشک را به مخلوط اضافه کنید و مقداری آب (حدود نصف لیوان) به آن اضافه کنید. درب ماهیتابه را بگذارید تا مواد به خوبی بپزند.

مرحله پنجم: برگ موها را آماده کنید

برگ‌های انگور را بشویید و قسمت‌های اضافی را جدا کنید. سپس یک قابلمه را روی گاز قرار دهید و وقتی آب جوش آمد، برگ‌ها را در آن بریزید. بعد از ۲ دقیقه، برگ‌ها را آبکش کنید و روی یک پارچه بگذارید تا آب اضافی‌شان برود.

بیشتر بخوانید: رسپی دلمه بادمجان و فلفل دلمه‌ای

مرحله ششم: مواد را داخل برگ‌ها قرار دهید

برگ‌ها را به نوبت داخل بشقاب قرار دهید و مقداری از مواد آماده شده را داخل هر برگ بریزید. سپس برگ‌ها را به شکل بسته یا رول شده بپیچید.

مرحله هفتم: دلمه‌ها را بپزید

بعد از اینکه همه دلمه‌ها را آماده کردید، آن‌ها را در قابلمه بچینید و یک بشقاب روی آن‌ها بگذارید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و نیم لیوان آب به آن اضافه کنید. برای طعم بهتر، می‌توانید کمی رب انار یا رب گوجه هم به آن اضافه کنید.

درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید دلمه‌ها به مدت ۱ ساعت بپزند. در ۱۰ دقیقه آخر پخت، می‌توانید مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید. بعد از آماده شدن دلمه‌ها، شعله گاز را خاموش کنید و آن‌ها را در ظرف مناسب سرو کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی دلمه گوجه فرنگی مجلسی

“““html

مواد لازم جهت تهیه دلمه برگ مو با بلغور گندم:
برگ مو ۲۵۰ گرم
بلغور گندم ۱۵۰ گرم
پیاز خرد شده ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
روغن زیتون به مقدار لازم
فلفل قرمز خرد شده ۱ قاشق چای‌خوری
پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چای‌خوری
رب انار ۱ قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه دلمه برگ مو با بلغور گندم

در روش اصلی درست کردن دلمه برگ مو، به جای برنج از بلغور گندم استفاده می‌شود. درست کردن این دلمه حدود ۲ ساعت زمان می‌برد. طرز تهیه این دلمه مثل روش‌های دیگر است، فقط به جای برنج باید مقداری بلغور گندم به کار ببرید.

برای شروع، بلغور را در آب جوش بریزید و حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید، سپس آن‌ها را آبکش کنید. دانه‌های بلغور را با چنگال جدا کنید. بعد، برگ‌ها را بشویید و برای ۲ دقیقه در آب جوش بگذارید و سپس آبکش کنید.

پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید. سپس فلفل خرد شده و پودر فلفل را اضافه کنید. بعد از یک دقیقه بلغور را در ماهیتابه بریزید و بعد جعفری را نیز اضافه کنید. حالا مواد دلمه را داخل برگ مو بگذارید و برگ‌ها را مانند یک ساندویچ بپیچید.

حالا دلمه‌ها را در قابلمه قرار دهید و روی آن‌ها یک بشقاب بگذارید. مقداری آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه دهید دلمه‌ها با حرارت ملایم بپزند.

بیشتر بخوانید: رسپی پرده پلو ترکیه‌ای

نکات فوت و فن‌های تهیه دلمه برگ مو ترکیه

  • در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه دلمه برگ مو ترکیه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
  • نکته‌ای که درباره دلمه برگ مو ترکیه‌ای وجود دارد این است که باید به صورت بلند و نازک درست شود.
  • در برخی دستورها برای طعم دادن به این دلمه، مقداری مویز هم استفاده می‌شود.
  • بهترین چاشنی‌ها برای دلمه ترکیه‌ای شامل آبلیمو، سیر و سبزی‌های خشک مانند نعنا، شوید و ریحان است.
  • برای طعم دادن به این دلمه می‌توانید از مقداری سماق هم استفاده کنید.
  • برای تهیه سس دلمه برگ مو، می‌توانید از ترکیب رب گوجه، رب انار و مقداری نمک و روغن زیتون بهره ببرید.
  • به جای آبلیمو، می‌توانید از سرکه هم استفاده کنید.

دلمه برگ مو یکی از محبوب‌ترین غذاهای ترکیه است که طعم آن شباهت زیادی به دلمه‌ ما دارد. اگر تجربه تهیه این دلمه را دارید، می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود را در این مطلب از مجله آشپزی رضیم با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل