“`html
شاید شما نام “دلمه پیاز” را نشنیده باشید یا فکر کنید این دلمه خوشمزه نیست؛ اما دلمه پیاز یکی از بهترین دلمههاست که میتوانید درست کنید. در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا طرز تهیه دلمه پیاز را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه دلمه پیاز
مواد مورد نیاز برای تهیه دلمه پیاز به شرح زیر است:
پیاز | ۳ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
لپه | ۱/۲ پیمانه |
برنج | ۱ پیمانه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | ۳ قاشق غذاخوری |
سبزی دلمه | ۱/۲ پیمانه |
آب جوش | ۱/۲ پیمانه |
روغن | به مقدار لازم |
سرکه | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و گرد لیمو | به مقدار دلخواه |
مراحل تهیه دلمه پیاز
- مدت زمان لازم برای آمادهسازی این دلمه ۱ تا ۲ ساعت است.
- این مقدار مواد برای ۲ تا ۳ نفر کافی است.
- روش تهیه این دلمه نسبتا متوسط است.
مرحله اول: آمادهسازی برنج و لپه
برنج و لپه را خوب بشویید و تمیز کنید. سپس آنها را در یک ظرف آب بخیسانید.
خیساندن حبوبات قبل از پخت باعث کاهش نفخ آنها میشود و زمان پخت را کاهش میدهد.
بهتر است در این مدت چند بار آب آنها را عوض کنید.
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز
پیازها را بشویید و سر و ته آنها را بزنید. یک قابلمه آب را روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
همچنین باید برشهایی از بالای پیاز تا پایین آن ایجاد کنید، به طوری که پیازها به دو نیم تقسیم نشوند.
زمانی که آب به جوش آمد، پیازها را درون آن قرار دهید و بگذارید برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشند تا نرم شوند.
پس از آن، پیازها را از آب خارج کنید و در آبکش بگذارید تا خنک شوند. سپس به آرامی لایههای پیاز را از هم جدا کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: آمادهسازی گوشت چرخ کرده
در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت کم گرم کنید.
سپس گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامیاش گرفته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه برگ مو با رب انار
مرحله چهارم: افزودن ادویهها و پیاز داغ
پس از تفت دادن گوشت، مقداری فلفل و گرد لیمو به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید…
“““html
دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
حالا پیاز داغ را به مواد داخل تابه اضافه کنید و آنها را به آرامی هم بزنید تا مخلوط شوند.
مرحله پنجم: افزودن سبزی، لپه و برنج
سبزی دلمه، برنج و لپهای که خیساندهاید را به تابه اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم ترکیب کنید.
بعد از اینکه همه مواد کمی سرخ شدند و طعمها با هم ترکیب شدند، با کمی نمک به مزه دلمه برسید.
حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید تا مواد خنک شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی دلمه بادمجان قالبی
مرحله ششم: پیچیدن دلمهها
با یک قاشق مقداری از مواد دلمه را بر دارید و درون پیاز بگذارید.
به آرامی پیاز را رول کنید تا مواد داخل آن خوب پوشیده شود و از دلمه خارج نشوند.
به همین ترتیب ادامه دهید و همه دلمهها را یکییکی در قابلمه بچینید.
بیشتر بخوانید: رسپی دلمه پَر دزفولی
مرحله هفتم: آماده سازی سس دلمه
در یک تابه کوچک کمی رب گوجهفرنگی را سرخ کنید تا رنگش تغییر کند و بوی خامیاش گرفته شود.
سپس نیم پیمانه آب جوش و سرکه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا سس قوام بگیرد.
سس را روی دلمهها بریزید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و ۱۵-۲۰ دقیقه زمان بدهید تا دلمهها بپزند.
دلمههای پیاز خوشمزه شما آماده سرو و نوش جان کردن هستند. بعد از پخته شدن آنها را در ظرف سرو بگذارید و با نان یا سبزی تازه میل کنید.
امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم برای شما علاقهمندان به آشپزی جالب بوده باشد و شما هم این دلمه پیاز خوشمزه یا همان پیاز شکمپر را تهیه کنید و در کنار عزیزانتان لذت ببرید.