“`html
دیگچه مشهدی، یک دسر خوشمزه و اصیل است که طعم خاصی دارد و یادآور دوران کودکی ماست. در این رسپی از مجله رضیم، هر مرحله تهیه این دسر خوش طعم را به شما آموزش خواهیم داد تا به راحتی آن را در خانه درست کنید و سرو نمایید.
مواد لازم جهت تهیه دیگچه مشهدی
برای تهیه دیگچه مشهدی به مواد زیر نیاز دارید:
برنج ایرانی نیم دانه | ۱ و نیم پیمانه |
شکر | ۱ و نیم پیمانه |
آب | ۲ تا ۳ پیمانه |
شیر پر چرب | ۲ لیتر |
گلاب | ۱ پیمانه |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
خامه صبحانه | نصف پیمانه |
کره | ۵۰ گرم |
زعفران | به میزان دلخواه |
مراحل تهیه دیگچه مشهدی
برای درست کردن دیگچه مشهدی کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: خیساندن برنج
قبل از شروع، بهتر است برنج را حداقل دو ساعت خیس کنید.
برنج را خوب بشویید و در یک کاسه با مقداری آب بگذارید تا برنج کمی نرم شود.
بعد از این مدت، آب برنج را خالی کنید تا کاملاً خشک شود.
مرحله دوم: پخت برنج
برنج را در یک قابلمه مناسب بریزید و دو یا سه پیمانه آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید برنج بپزد و نرم شود. به یاد داشته باشید که باید برنج را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
نباید بگذارید برنج ته بگیرد چون این کار کیفیت دسر را پایین میآورد.
مرحله سوم: اضافه کردن شیر
وقتی آب برنج بخار شد و کمی نرم شد، به آرامی شیر را به آن اضافه کنید.
دوباره قابلمه را روی حرارت قرار دهید و همزمان باید برنج و شیر را هم بزنید تا ته نگیرد.
حدود یک تا دو ساعت طول میکشد تا برنج با شیر خوب بپزد و نرم شود. هم زمان
“““html
گهگاهی هم بزنید تا برنج ته نگیرد.
بیشتر بخوانید: رسپی شله زرد
مرحله چهارم: اضافه کردن شکر، گلاب و زعفران
وقتی برنج کاملا نرم شد و قوام مناسبی پیدا کرد، شکر را اضافه کنید. خوب هم بزنید تا شکر در برنج کاملاً ترکیب شود.
زمانی که شکر را اضافه میکنید، چون شکر با حرارت ذوب میشود، ممکن است برنج کمی رقیق شود. بنابراین باید هم بزنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا به غلظت دلخواه برسد. در این مرحله پودر هل را هم اضافه کنید.
سپس حدود یک پیمانه گلاب را به برنج و شیر اضافه کنید.
محلول زعفران را نیز حدود دو تا سه قاشق غذاخوری به مخلوط اضافه کنید. مقدار زعفران بستگی به سلیقه شما دارد، میتوانید بیشتر یا کمتر استفاده کنید.
مواد را روی حرارت مخلوط کنید و مرتب هم بزنید. در آخر کره را اضافه کرده و سپس خامه را بیفزایید.
خوب هم بزنید تا همه مواد یکدست شوند. غلظت مخلوط باید به شکلی باشد که در تصویر قابل روئیت است!
مرحله پنجم: دم زدن دیگچه
حالا وقت دم کردن دیگچه است. یک دم کنی روی قابلمه بگذارید و حرارت را کاملاً کم کنید.
حالا بین نیم تا یک ساعت به دیگچه زمان بدهید تا به آرامی بپزد.
بعد از این مدت، دم کنی را بردارید و حرارت را خاموش کنید. اجازه دهید دیگچه کمی سرد شود.
بیشتر بخوانید: رسپی شیر برنج
مرحله ششم: انتقال دیگچه به ظرف سرو
ظرف مناسبی برای سرو دیگچه انتخاب کنید. میتوانید از قالبهای مستطیلی یا ظروف پیرکس استفاده کنید. ابتدا کف و دیوارهی ظرف را با روغن یا کره چرب کنید.
سپس دیگچهی دم شده را داخل ظرف بریزید و سطح آن را صاف کنید.
ظرف را در محیط قرار دهید تا دیگچه کاملاً سرد شود. میتوانید از قالبهای سیلیکونی یا طرحدار نیز استفاده کنید.
برای این کار، کافیست قالب را خوب چرب کنید و دیگچه را داخل آن بریزید و سپس سطح روی قالب را کمی فشار دهید. به همین روش اجازه دهید دیگچه استراحت کند. میتوانید از قالبهای تک نفره یا بزرگتر استفاده کنید.
همچنین میتوانید نیمی از مواد دیگچه را به قابلمهی دیگری منتقل کنید و زعفران نزنید تا در نهایت دو رنگ دیگچه داشته باشید.
بیشتر بخوانید: رسپی فرنی
مرحله هفتم: سرو کردن
زمان سرو، دیگچه را با خلال بادام، پسته، پودر نارگیل و برگ گل سرخ تزئین کنید.
حالا دیگچهی شما آماده است و میتوانید از طعم بینظیر آن لذت ببرید. نوش جان!
نکات و فوت و فنهای تهیه دیگچه مشهدی
در ادامه به چند نکته کاربردی برای تهیه دیگچه مشهدی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای تهیه دیگچه از شیر پرچرب استفاده کنید. هر چقدر درصد چربی شیر بیشتر باشد، دیگچه خوشمزهتری خواهید داشت.
- اگر از شیر پرچرب استفاده میکنید، میتوانید میزان خامه را کمتر کنید یا حتی خامه را حذف کنید. خامه دیگچه را خوشمزهتر میکند.
- مقدار آب را میتوانید کم کنید و به جای آن از شیر بیشتر استفاده کنید.
- مقدار شکر را میتوانید طبق ذائقه خود زیاد یا کم کنید.
- بهتر است به جای پودر هل از خود دانههای هل استفاده کنید که عطر بهتری دارد؛ فقط باید در پایان
“““html
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، طرز تهیه دیگچه مشهدی را برای شما توضیح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتماً این دسر خوشمزه و سنتی خراسان را در خانه تهیه کنید و از طعم فوقالعاده آن لذت ببرید.