“`html
زیتون پرورده یکی از چاشنیهای خوشمزه و معروف در شمال کشور است. این چاشنی لذیذ از زیتون، گردو و رب انار تهیه میشود و بهترین همراه برای غذاهای کبابی و محلی شمال است. در این مقاله از مجله رضیم با ما باشید تا طریقه تهیه زیتون پرورده به روش رستورانی را با شما در میان بگذاریم.
مروری سریع بر دستور تهیه
برای تهیه زیتون پرورده به روش رستورانی، اول گردوها را خوب آسیاب کنید تا به صورت خمیر درآید. سپس این خمیر را با زیتونهای بدون هسته ترکیب کنید. سیر و سبزیهای ریز شده را به این ترکیب اضافه کرده و خوب هم بزنید. سپس رب انار و آب انار را با هم مخلوط کرده و به مواد دیگر اضافه کنید. زیتون پرورده را حداقل به مدت ۳ ساعت در یخچال قرار دهید و سپس با دانههای انار سرو کنید. در ادامه، طرز تهیه کامل این چاشنی خوشمزه را خواهید خواند.
مواد لازم برای زیتون پرورده
زیتون سبز بدون هسته | ۵۰۰ گرم |
مغز گردو | ۱۰۰ گرم |
رب انار | ۳ قاشق غذاخوری |
سبزی معطر ریز (مانند نعناع و گشنیز یا چوچاق) | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۳ حبه |
آب انار | ۳ قاشق غذاخوری |
دانه انار | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
دستور تهیه زیتون پرورده
زمان تهیه: ۲۰ تا ۲۵ دقیقه
مناسب برای: ۴ تا ۶ نفر
درجه سختی: آسان
مرحله اول: آمادهسازی گردو
در ابتدا، مغز گردو را در آسیاب یا غذاساز قرار دهید و به صورت ریز و خمیری شکل درآورید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی پوست پرتقال+ نکات برای جلوگیری از کپک
مرحله دوم: مخلوط کردن زیتون و گردو
زیتونهای سبز بدون هسته را در یک کاسه بزرگ بریزید و سپس گردوی آسیابشده را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا همه مواد بهخوبی ترکیب شوند.
مرحله سوم: اضافه کردن سبزیجات
سیرها را پوستهگرفته و ریز رنده کنید. سبزیهای معطر را هم به صورت ریز خرد کرده و سپس سیر و سبزی خردشده را به ترکیب زیتون اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لیته+ نکات
مرحله چهارم: افزودن رب انار
در این مرحله، رب انار را با آب انار در یک ظرف کوچک مخلوط کنید تا رب بهخوبی حل شود.
“““html
انار را آبدار کنید. سپس مقداری نمک و فلفل سیاه به زیتون اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا همهچیز یکدست شود.
مرحله پنجم: زیتون پرورده را در یخچال قرار دهید
بعد از اینکه تمام مواد را با هم ترکیب کردید، زیتون پرورده را در یک ظرف دربدار بریزید و بگذارید حداقل ۵ ساعت در یخچال بماند تا طعمها به خوبی با هم آمیخته شوند.
بعد از این زمان، زیتون پرورده را با دانههای انار تزئین کرده و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: دستور تهیه ترشی مکزیکی + نکات و ترفندها
نکات طلایی برای تهیه زیتون پرورده به روش رستورانی
برای بهتر شدن طعم زیتون پرورده، نکات زیر را در نظر بگیرید. با ما همراه باشید.
- برای اینکه طمع زیتون پرورده شبیه رستورانهای شمالی شود، از رب انار محلی و چوچاق استفاده کنید.
- بهتر است از زیتون سبز با طعم ملایم استفاده کنید.
- اگر زیتون شما طعم ترش یا تلخی دارد، میتوانید آن را یک ساعت در آب بخیسانید و سپس آبکش کنید تا طعم بهتری بگیرد.
- استفاده از گردوی تازه توصیه میشود زیرا گردوی کهنه ممکن است طعم زیتون را خراب کند.
- برای داشتن بافت بیشتر، میتوانید گردوها را ریز خرد کنید به جای اینکه آنها را آسیاب کنید.
- اگر چوچاق در دسترس نیست، میتوانید از ترکیبی از نعناع خشک، جعفری، گشنیز و کمی پونه خشک استفاده کنید.
- برای لعابدهی بیشتر، میتوانید کمی روغن زیتون اضافه کنید.
- برای کمبود رب انار، میتوانید از آب انار و شکر استفاده کنید.
- میتوانید به جای آب انار از آبغوره بهره ببرید.
- در استفاده از سیر زیادهروی نکنید، چون ممکن است طعم آن بر زیتون غالب شود.
- اگر طعم سیر خام را تند میدانید، قبل از استفاده میتوانید کمی آن را سرخ کنید.
- اضافه کردن کمی گلپر میتواند عطر و طعم فوقالعادهای به زیتون پرورده بدهد.
- اگر طعم ملس را دوست دارید، میتوانید کمی آلو بخارا خرد شده به زیتون پرورده اضافه کنید.
- بعد از آماده شدن زیتون پرورده، آن را بچشید و اگر ترشی اش کم بود، کمی آبلیمو یا آبغوره به آن بیفزایید.
- برای اینکه طعم زیتون پرورده بهتر شود، بهتر است یک روز کامل در یخچال بماند.
- زیتون پرورده را میتوانید به عنوان چاشنی در کنار غذاهای کبابی و خورشتهای سنتی سرو کنید.
در این مقاله از مجله رضیم، دستور تهیه زیتون پرورده به روش رستورانی همراه با ترفندهایش را به شما آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم این چاشنی خوشمزه و مجلسی را در خانه تهیه کنید تا بتوانید با آن از مهمانان خود پذیرایی کنید.