“`html
ساج کباب یکی از غذاهای سنتی آذربایجان شرقی و غربی است که در بین مردم محلی با نام ساج قورما نیز شناخته میشود. این غذا را میتوان به عنوان یک وعده غذایی کامل میل کرد و با وجود کالری بالایی که دارد، برای وعده ناهار بسیار مناسب است.
در این مقاله از بلاگ رضیم همراه ما باشید تا یک غذای خوشمزه و سنتی برای دورهمیها و مهمانیهای خانوادگی خود تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه ساج کباب
برای تهیه ساج کباب به مواد اولیهای که در ادامه آمده نیاز دارید:
گوشت گوسفندی | ۱ کیلوگرم |
ماست | ۱ لیوان |
نان لواش | ۱ عدد |
پیاز | ۳ عدد |
کره یا روغن حیوانی | به مقدار لازم |
سیر | ۳ حبه |
فلفل و نمک | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ساج کباب خوشمزه
مراحل تهیه ساج کباب به این صورت است:
مرحله اول: خرد کردن گوشت گوسفندی
ابتدا گوشت گوسفندی را به قطعات کوچک برش بزنید و همراه با مقداری آب و یک پیاز در قابلمه روی حرارت بگذارید تا بپزد. نیمساعت زمان برای پخت گوشت کافی است.
مرحله دوم: سرخ کردن پیاز
دو عدد پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و با کره یا روغن حیوانی سرخ کنید تا طلایی شود. سپس گوشت پخته شده را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و کمی با فلفل و نمک تفت دهید.
مرحله سوم: مخلوط کردن گوشت و پیاز
پس از اینکه گوشت و پیاز خوب تفت داده شدند، آنها را در یک ظرف دیگر بریزید و آبگوشت را نیز نگه دارید.
بیشتر بخوانید: رسپی خوراک قورمه گوشت
مرحله چهارم: تفت دادن نان لواش خشک با روغن
نان لواش خشک را خرد کرده و با مقداری روغن روی حرارت تفت دهید. نانهای تفت داده شده را در یک ظرف گود بریزید و روی آن ۱ لیوان از آبگوشت که از صافی رد کردهاید، بریزید.
مرحله پنجم: افزودن سیر و ماست
سیر ریز خرد شده و ماست را نیز به نان و آبگوشت اضافه کنید و سپس گوشت و پیازهای سرخ شده را بالای آن ریخته و همه مواد را خوب هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند. در این مرحله ساج کباب شما آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
نکات مهم در پخت ساج کباب
در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه ساج کباب اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- این غذا به حدود ۳۰ دقیقه زمان برای پخت نیاز دارد.
- ساج کباب میتواند به عنوان وعده غذایی کامل برای ناهار یا شام سرو شود.
- این غذا به ویژه در ماه رمضان برای سحر یا افطار تهیه میشود.
- میتوانید سیر را همزمان با گوشت سرخ کرده و سپس به سایر مواد اضافه کنید.
- برای مخلوط کردن مواد، بعد از تفت دادن نان خشک، میتوانید گوشت و پیاز را به آن اضافه کنید.
- به دلیل کالری بالای ساجکباب، پیشنهاد میکنیم آن را به عنوان ناهار و به همراه دسر یا پیشغذای سبک سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کباب ته تالی یا تتالی مخصوص
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم با رسپی ساج کباب به عنوان یک غذای خوشمزه و گوشتی آشنا شدیم. اگر شما هم از افرادی هستید که عاشق گوشت، به ویژه گوشت گوسفندی هستید، حتماً این غذا را امتحان کنید.