“`html
شلغم یکی از سبزیهای مفید و پُرخاصیت است که در فصلهای سرد پاییز و زمستان میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. میتوانید این ماده غذایی ارزشمند را به تنهایی مصرف کنید یا همراه با غذا استفاده نمایید. یک دستور غذایی که میتوانید با شلغم درست کنید، شلغمپلو است. در این مقاله از مجله رضیم با ما همراه باشید تا رسپی شلغم پلو را با روشهای مختلف به شما معرفی کنیم.
نگاهی سریع به روش پخت
برای تهیه شلغمپلو ساده، ابتدا شلغمهای خرد شده را به همراه پیازهای ریز خرد شده، زردچوبه و نمک کمی تفت دهید. سپس با برنج آبکش شده دم کنید. برای شلغمپلو با مرغ، شلغمهای خرد شده را تفت دهید و سپس با مرغ پخته و ریش ریش شده، رب گوجهفرنگی و ادویه مخلوط کنید و همراه با برنج آبکش شده بپزید.
برای شلغمپلو با گوشت چرخ کرده، شلغمهای خرد شده را تفت دهید. گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه را جداگانه تفت دهید و در آخر همه مواد را با برنج آبکش شده مخلوط و دم کنید. برای شلغمپلو گیاهی، عدس را بپزید و شلغمهای خرد شده را تفت دهید و سپس این دو را با برنج آبکش شده ترکیب و دم کنید. در ادامه به تفصیل روش هر کدام را توضیح خواهیم داد.
مواد لازم برای شلغمپلو ساده
برنج | ۲ پیمانه |
شلغم متوسط | ۳ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
رسپی شلغمپلو
- مدت زمان آماده سازی: ۵۰ تا ۶۰ دقیقه
- مناسب برای: ۳ نفر
- درجه سختی: آسان
مرحله اول: شلغم را آماده کنید
در ابتدا شلغمها را پوست بکنید و به شکل مکعبی خرد کنید.
مرحله دوم: پیاز را تفت دهید
پیاز را پوست بکنید و بشویید و سپس به صورت نگینی خرد کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و پیازها را در آن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
مرحله سوم: شلغم را تفت دهید
بعد از اینکه پیازها طلایی شدند، شلغمهای خرد شده را به آنها اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
مرحله چهارم: برنج را دم کنید
برنج شسته شده را آبکش کنید. سپس در یک قابلمه کمی روغن بریزید و به صورت لایه لایه از برنج و مخلوط پیاز و شلغم در قابلمه بریزید. درب آن را بگذارید و بگذارید برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
مواد لازم برای شلغمپلو با مرغ
برنج | ۲ پیمانه |
شلغم متوسط | ۲ تا ۳ عدد | مرغ | ۳۰۰ گرم |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین | به میزان لازم |
رسپی شلغم پلو با مرغ
مدت زمان آماده سازی: ۶۰ تا ۷۵ دقیقه
مناسب برای: ۳ تا ۴ نفر
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: مرغ را بپزید
ابتدا مرغ را با کمی آب، زردچوبه و نمک در یک قابلمه بپزید. وقتی مرغ پخته شد، آن را به تکههای کوچک خرد کنید.
مرحله دوم: شلغم را آماده کنید
شلغمها را بشویید و پوست بگیرید، سپس آنها را به صورت مکعبی خرد کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کتلت گل کلم با گوشت چرخکرده
مرحله سوم: مواد را تفت دهید
در یک تابه کمی روغن بریزید و شلغمهای خرد شده را به همراه رب گوجه فرنگی و زردچوبه تفت دهید. بعد از چند دقیقه، تکههای مرغ را همراه زعفران دم کرده، فلفل سیاه و دارچین به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله چهارم: برنج را دم کنید
برنج شسته شده را آبکش کنید. سپس کف قابلمه کمی روغن بریزید و میتوانید در صورت تمایل نان لواش یا سیبزمینی ورقه شده در کف آن بچینید. برنج و مخلوط شلغم و مرغ را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و اجازه دهید برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
مواد لازم برای شلغم پلو با گوشت چرخکرده
برنج | ۲ پیمانه |
شلغم بزرگ | ۲ عدد |
گوشت چرخکرده | ۲۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
رسپی شلغم پلو با گوشت چرخکرده
مدت…
“““html
زمان آمادهسازی: ۵۰ تا ۶۰ دقیقه
مناسب برای: ۳ تا ۴ نفر
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: پیاز را تفت دهید
ابتدا پیاز را بشویید و پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس در یک تابه کمی روغن بریزید و پیازها را در آن تفت دهید.
مرحله دوم: گوشت را اضافه کنید
بعد از اینکه پیازها نرم شدند، گوشت چرخکرده را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر تفت دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی راویولی چغندر بدون خمیر
مرحله سوم: شلغم را آماده کنید
شلغمها را بشویید و پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید. سپس در یک تابه جداگانه با کمی روغن تفت دهید. بعد از اینکه شلغمها به خوبی تفت داده شدند، آنها را همراه زعفران دمکرده به گوشت چرخکرده اضافه و مخلوط کنید.
مرحله چهارم: برنج را دم کنید
برنج شسته شده را آبکش کنید. سپس کف قابلمه کمی روغن بریزید و در صورت تمایل نان لواش یا سیبزمینی ورقهشده کف آن بچینید. برنج و مخلوط شلغم و گوشت چرخکرده را به صورت لایهلایه در قابلمه بریزید و اجازه دهید برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
مواد لازم برای شلغم پلو گیاهی
برنج | ۲ پیمانه |
شلغم | ۳ عدد |
عدس | ۱ پیمانه |
زعفران دمکرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
رسپی شلغم پلو گیاهی
- مدت زمان آمادهسازی: ۵۰ تا ۶۰ دقیقه
- مناسب برای: ۳ تا ۴ نفر
- درجه سختی: آسان
مرحله اول: عدس را بپزید
عدس را پاک کنید تا هرگونه سنگ ریزه جدا شود، سپس آن را بشویید و در یک قابلمه همراه آب بریزید تا بپزد.
مرحله دوم: شلغم را آماده کنید
شلغمها را بشویید و پوست بگیرید، سپس به صورت مکعبی خرد کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و شلغمهای خردشده را با کمی زردچوبه تفت دهید. در پایان زعفران دمکرده را به شلغمها اضافه کنید.
مرحله سوم: برنج را دم کنید
برنج شسته شده را آبکش کنید. سپس در یک قابلمه کمی روغن بریزید و به صورت لایهای، برنج، شلغم و عدس را بچینید تا مواد تمام شوند. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید با حرارت ملایم برنج دم بکشد.
نکات و فوتوفنهای درست کردن شلغم پلو
برای اینکه کیفیت غذایی که درست میکنید بالاتر برود، بهتر است به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره میشود توجه کنید.
- بهتر است از شلغمهای با پوست سالم استفاده کنید تا طعم و عطر بهتری داشته باشید.
“““html
در این مقاله از مجله رضیم، ۴ رسپی شلغم پلو همراه با نکات و فوتوفنهای آن به شما ارائه شده است. این غذا بسیار مغذی و خوشمزه، انتخاب عالی برای گیاهخواران است.