“`html
شله گندی یکی از غذاهای قدیمی و سنتی است که به لرستان مربوط میشود. در زبان لری، به عدس «گندی» گفته میشود و شله گندی یعنی آش عدس. این غذا با مواد ساده و در دسترس تهیه میشود و در میان مردم لرستان بسیار محبوب است.
امروز در رضیم بلاگ یکی از سادهترین و خوشمزهترین روشهای تهیه شله گندی را به شما معرفی میکنیم. پس با ما همراه باشید!
رسپی شله گندی
زمان لازم برای آمادهسازی و تهیه این غذا بین ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه است.
مقدار مواد ذکر شده در این رسپی برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و شما میتوانید به راحتی با حساب و کتاب، مقدار مواد را بیشتر کنید و شله گندی را به حجمهای بزرگتری تهیه کنید.
تهیه این غذا از نظر سختی متوسط است.
عدس | ۱/۵ پیمانه |
برنج نیم دانه | ۱/۲ پیمانه |
انار خشک | ۱/۲ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار دلخواه |
روغن | به مقدار لازم |
مرحله اول: آمادهسازی عدس و برنج
عدس را تمیز کرده و با کمی آب بشویید و در یک کاسه بخیسانید.
در این مدت چندین بار آب عدسها را عوض کنید.
خیساندن عدسها قبل از پخت به کاهش نفخ و آسانتر شدن پخت آنها کمک میکند.
برنج را هم به همین شکل تمیز کرده و با مقداری آب بخیسانید.
مرحله دوم: پخت عدس
عدسهای خیسانده شده را در قابلمه مناسبی بریزید.
مقداری نمک و آب به آن اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و ۳۰ تا ۴۰ دقیقه منتظر بمانید تا عدسها پخته شوند.
مرحله سوم: پخت برنج
برنج خیسانده شده را با کمی نمک، آب و روغن در قابلمه بریزید.
قابلمه را روی حرارت کم بگذارید تا برنج بپزد و نرم شود.
توجه داشته باشید که برنج باید کاملاً پخته و دانهها نرم شوند.
برای این کار میتوانید آب بیشتری به قابلمه اضافه کنید.
گاهی محتوای قابلمه را هم بزنید تا برنج ته نگیرد.
بیشتر بخوانید: رسپی آش شولی کاشان
مرحله چهارم: افزودن انار خشک و عدس پخته شده
بعد از پخت برنج، عدس پخته شده و انار خشک را به آن اضافه کنید.
کمی مواد را هم بزنید و اگر آب غذا کم به نظر میرسد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
در بزنید و بگذارید با حرارت کم شله بپزد.
مرحله پنجم: آمادهسازی پیاز
پیاز را پوست کرده و بشویید. سپس آن را خلالی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید.
منتظر بمانید تا روغن کمی داغ شود، سپس پیازها را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی و نرم شوند.
در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن افزوده و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
حالا این ترکیب را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید.
همه مواد را با هم مخلوط کنید و کمی زمان بدهید تا شله به غلظت مناسب برسد.
پس از پخت، شله را از روی حرارت بردارید و در ظرف سرو بریزید.
میتوانید با کمی پیاز داغ و دانههای انار روی شله را تزئین کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی آش شله مشهدی
امیدواریم این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقهمندان به آشپزی و غذاهای سنتی قرار گرفته باشد و شما هم این شله گندی خوشمزه و مقوی را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.