“`html
شیرینی مرنگ فرانسوی یا شیرینی پفکی (Meringue) یکی از سادهترین و تردترین انواع شیرینی است که برای درست کردن آن از مواد اولیه سادهای مثل سفیده تخم مرغ و پودر شکر استفاده میشود. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله رضیم میتوانید با ۲ روش رسپی مرنگ یا شیرینی پفکی مخصوص شب یلدا با کرم تارتار و بدون آن و همچنین همه فوتوفن های درست کردن آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به رسپی
برای درست کردن شیرینی مرنگ پفکی با کرم تارتار ابتدا باید زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید. سفیده تخم مرغ را برای چند دقیقه با همزن بزنید و بعد پودر وانیل را اضافه کنید. اجازه دهید سفیده تخم مرغ کاملا پف کند و سبک شود و بعد پودر قند را اضافه کنید. پودر قند و سفیده را دوباره هم بزنید و در ادامه مقداری رنگ به مواد اضافه کنید.
مایه شیرینی را در قیف بریزید و در سینی پایپ کنید. سینی را برای حدود ۶۰ دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینیها بپزند. برای درست کردن این شیرینی بدون کرم تارتار باید به جای آن از یک قاشق آب لیمو ترش تازه استفاده کنید. برای خواندن جزئیات رسپی مرنگ پفکی میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
شیرینی مرنگ پفکی خوشمزه و ترد با کرم تارتار
- مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۶۰ دقیقه
- درجه سختی: آسان
- مناسب برای: ۳ نفر
مواد لازم شیرینی مرنگ پفکی با کرم تارتار
سفیده تخم مرغ | ۲ عدد |
پودر قند یا شکر دانه ریز | ۳/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
کرم تارتار | ۱/۸ قاشق چایخوری |
وانیل | ۱/۴ قاشق چایخوری |
رنگ ژلهای | به مقدار لازم |
مراحل رسپی مرنگ یا شیرینی پفکی با کرم تارتار
در ادامه این بخش به مراحل درست کردن شیرینی مرنگ با کرم تارتار اشاره شده است.
مرحله اول: سفیدهها را هم بزنید
برای شروع باید تخم مرغها را از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. در ادامه تخم مرغها را بشکنید و سفیده و زرده آنها را جدا کنید. سفیدهها را در یک ظرف تمیز و خشک بریزید و برای چند دقیقه با همزن هم بزنید تا کف کنند.
بیشتر بخوانید: رسپی دسر مرنگ گیلاس
مرحله دوم: وانیل را اضافه کنید
زمانی که سفیدهها کمی پف کردند، وانیل را اضافه کنید و به هم زدن را ادامه دهید تا سفیده کاملا فرم بگیرد و با برعکس کردن ظرف از آن بیرون نریزد.
مرحله سوم: پودر قند را اضافه کنید
در این مرحله باید پودر…
“““html
قند یا قاشق را به سفیدهها اضافه کنید و با همزن، مواد را خوب هم بزنید تا مایه مرنگ آماده شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن رنگ
مایه مرنگ را در چند کاسه بریزید و به هر کاسه چند قطره رنگ خوراکی ژلهای بیفزایید. سپس آنها را به آرامی هم بزنید تا کاملاً یکدست شوند.
مرحله پنجم: پایپ کردن مایه مرنگ در سینی
فر را به دمای ۱۲۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا داغ شود. سپس کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. هر رنگ از مایه مرنگ را در یک قیف جداگانه بریزید و سپس شروع کنید به پایپ کردن مرنگها در سینی.
مرحله ششم: پخت شیرینیها
سینی را در فر قرار دهید و درب را کمی ببندید. این کار کمک میکند تا روی مرنگها ترک نخورند. بعد از حدود ۴۰ تا ۶۰ دقیقه، میتوانید فر را خاموش کنید و اجازه دهید سینی یک ساعت دیگر در فر خاموش بماند. سپس میتوانید سینی را از فر خارج کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی تارت لیمو با مرنگ
شیرینی مرنگ بدون کرم تارتار
برای تهیه شیرینی مرنگ پفکی بدون کرم تارتار، ابتدا سفیده تخممرغ را جدا کرده و چند دقیقه با همزن بزنید تا پف کند. سپس پودر شکر را اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا سفیدهها فرم بگیرند. بعد از اینکه سفیدهها سبک شدند، میتوانید آب لیمو ترش تازه و وانیل را اضافه کنید.
مواد را با چنگال هم بزنید. بعد رنگ را اضافه کرده و مایه مرنگ را در قیفی با ماسوره شکوفهای بریزید. فر را روی دمای ۱۲۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید گرم شود.
کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و سپس شیرینی را روی کاغذ پایپ کنید. سینی را در فر قرار دهید و بهتر است درب فر را کمی ببندید. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا شیرینی آماده شود.
نکات و فوتوفنهای تهیه شیرینی مرنگ
- میتوانید اگر خواستید، سیخی چوبی در سینی قرار دهید و مرنگ را روی سیخ پایپ کنید یا بعد از پخت، سیخی در مرنگ فرو کنید و از آن برای تزیین استفاده کنید.
- چون دما و حرارت فرها متفاوت است، همیشه شیرینیها را چک کنید تا نسوزند.
- شیرینی پفکی نباید بعد از پخت رنگش تغییر کند یا طلایی شود.
- برای اینکه سفیده تخم مرغ خوب پف کند، باید از ظرفی کاملاً تمیز و خشک استفاده کنید. اگر ظرف یا همزن خیس باشد، سفیده به خوبی پف نمیکند.
- برای درست کردن شیرینی مرنگ چند رنگ، قبل از ریختن مایه مرنگ در قیف، با یک گوش پاک کن رنگ را به دیواره قیف بزنید تا روشنی و زیبایی بیشتری بگیرد.
- هر ۵ دقیقه یکبار شیرینی را چک کنید تا مطمئن شوید که دمای فر زیاد نیست.
- برای تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده، میتوانید مقداری پودر گردو به مایه شیرینی اضافه کنید.
- نسبت شکر و تخم مرغ در این شیرینی باید ۴ به ۲ باشد.
- برای درست کردن شیرینی مرنگ رنگی، حتماً از رنگهای ژلهای و مایع استفاده کنید.
- اگر به پودر قند دسترسی ندارید، میتوانید شکر را در آسیاب پودر کنید و بعد با سفیده ترکیب کنید.
- میتوانید برای تزیین این شیرینی از پودر پسته، پودر بادام و سس شکلات استفاده کنید.
- این شیرینی را میتوانید برای تزیین کیک و کاپ کیک هم به کار ببرید.
- حتماً از سینی چدن یا آلومینیومی برای درست کردن این شیرینی استفاده کنید.
- برای خوشمزهتر کردن این شیرینی میتوانید کمی پودر هل و زعفران آب شده اضافه کنید.
“““html
- میتوانید از دمای ملایم گاز یا حتی بخاری و شوفاژ برای تهیه مرنگ بدون فر استفاده کنید.
- اگر کرم تارتار ندارید، میتوانید به جای آب لیمو از یک قاشق سرکه سفید استفاده کنید.
- بعد از اینکه شیرینیها آماده شدند، بگذارید کاملاً خنک شوند و سپس آنها را در ظرفی در بسته قرار دهید.
- اگر به کاغذ روغنی دسترسی ندارید، حتماً کف سینی را با روغن چرب کنید تا شیرینیها به آن نچسبند.
- برای تهیه مرنگ نارگیلی، میتوانید کمی پودر نارگیل به خمیر شیرینی اضافه کنید.
- اگر برای درست کردن شیرینی پفکی به قیف دسترسی ندارید، میتوانید از کیسه فریزر استفاده کنید.
در این مقاله دو روش برای تهیه مرنگ پفکی و نکات مهم تهیه این شیرینی ترد و خوشمزه صحبت شد. اگر شما هم تجربهای در تهیه این شیرینی دارید، خوشحال میشویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.