بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی «طاجین گوشت و به» مراکشی؛ متفاوت و خوشمزه

“`html

طاجین یا تجین (Tagine) مراکشی که بعضی آن را تاگینه هم می‌نامند، یک غذای خوشمزه و خاص است که برای درست کردن آن از گوشت، میوه به، سبزیجات و ادویه‌های مخصوص استفاده می‌کنند. در این مقاله از مجله رضیم می‌توانید طرز تهیه طاجین گوشت و به مراکشی را یاد بگیرید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن طاجین گوشت و به مراکشی، ابتدا گوشت را با ادویه‌های مخصوص طعم‌دار کنید. سپس پیاز و گوشت را در روغن سرخ کنید و بعد نخود و گوجه فرنگی را اضافه کنید. حالا کمی آب بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. به میوه به همراه جعفری خرد شده، آلو، سیر رنده شده و کرفس در روغن سرخ کنید و بعد به مواد دیگر اضافه کنید. بگذارید غذا با حرارت ملایم بپزد و آماده شود. برای خواندن جزئیات کامل این دستور غذا، مقاله را تا انتها بخوانید.

مواد لازم برای تهیه طاجین گوشت و به مراکشی

مواد لازم برای تهیه طاجین گوشت و به مراکشی به شرح زیر است:

گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
نخود آبگوشتی ۱۵۰ گرم
آلو خورشتی ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز ۱ عدد متوسط
میوه به  ۱ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۳ عدد
کرفس چند ساقه
جعفری تازه خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
ادویه راس الحانوت (زیره سیاه، فلفل قرمز، فلفل سیاه، میخک و پودر زنجبیل) ۱ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم

مراحل تهیه طاجین گوشت و به مراکشی

  • مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
  • مدت زمان پخت: ۴ تا ۵ ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: ۵ نفر

در ادامه با مراحل تهیه طاجین گوشت و به مراکشی آشنا می‌شوید.

مرحله اول: گوشت را مزه دار کنید

برای شروع، تکه‌های گوشت گوسفندی را در یک کاسه بریزید و سپس ادویه راس الحانوت، روغن زیتون، لیمو ترش و کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.

یک دستکش به دست کنید و گوشت را با ادویه‌ها و چاشنی‌ها خوب ماساژ دهید. حالا روی کاسه را بپوشانید و بگذارید گوشت چند ساعت یا یک شب در یخچال بماند تا مزه‌دار شود.

اگر به ادویه راس الحانوت دسترسی ندارید، می‌توانید آن را در خانه بسازید. برای این کار کافی است ۱ قاشق چای‌خوری زیره سیاه را با ۱/۲ قاشق…

“““html

فلفل قرمز، ۳/۴ قاشق فلفل سیاه، ۲ عدد میخک و ۱ قاشق زنجبیل پودر شده را ترکیب کنید.

مرحله دوم: نخود را بخیسانید

بعد از مزه‌دار کردن گوشت، نخود را با آب در یک ظرف بریزید و برای حدود یک شب بخیسانید. در این مدت چند بار آب نخودها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها به طور کامل گرفته شود.

بیشتر بخوانید: رسپی خوراک قورمه گوشت

مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. کمی روغن زیتون در ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن سرخ کنید تا نرم و کمی طلایی شوند.

مرحله چهارم: مواد طاجین را در روغن سرخ کنید

وقتی پیازها طلایی شدند، تکه‌های گوشت را اضافه کنید. گوشت را با پیاز برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگش تغییر کند. سپس گوجه‌فرنگی را خرد کرده و بعد از جدا کردن پوست، آن را به همراه نخود آبگوشتی در ماهیتابه بریزید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.

مرحله پنجم: مواد طاجین را بپزید

تکه‌های گوشت، پیاز، نخود و گوجه‌فرنگی تفت‌داده شده را در قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید مواد حدود یک ساعت بپزند.

بیشتر بخوانید: رسپی خوراک کدو سبز با گوشت قلقلی

مرحله ششم: به را خرد کنید

بعد از یک ساعت به‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس به‌ها را به صورت ورقه‌ای یا هر شکل دیگری که دوست دارید خرد کنید. حالا آن‌ها را در ظرف آبی بریزید و مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید تا رنگ‌شان تیره نشود.

مرحله هفتم: طاجین را آماده کنید

سیر را بشویید و رنده کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و سپس سیر را در آن تفت دهید. وقتی بوی سیر به مشام رسید، تکه‌های به را به آن اضافه کنید. سپس کرفس و جعفری خرد شده را نیز اضافه کنید.

مواد را برای چند دقیقه تفت دهید. آلو را برای چند دقیقه در آب بخیسانید و سپس همه مواد را به قابلمه طاجین گوشت و به اضافه کنید. درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید غذا ۱ تا ۲ ساعت دیگر بپزد و جا بیفتد و آب خورش غلیظ شود. در این مدت چند بار غذا را هم بزنید و در صورت نیاز، کمی آب جوشیدن به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خوراک کدو حلوایی با گوشت چرخ کرده

مرحله هشتم: طاجین گوشت و به را سرو کنید

وقتی گوشت و به و سایر مواد خوب پخته شدند و آب غذا غلیظ شد، مقداری نمک به آن اضافه کنید. حالا غذای خوشمزه‌ای که آماده کرده‌اید را در ظرف مناسب بریزید و با کمی جعفری خرد شده تزیین کنید. می‌توانید این غذا را با نان یا برنج ساده میل کنید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه طاجین گوشت و به مراکشی

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه طاجین گوشت و به مراکشی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای تهیه این غذا معمولاً از دنبه و چربی زیاد استفاده می‌شود.
  • برای تهیه این غذا می‌توانید به جای جعفری تازه از کمی گشنیز تازه خرد شده نیز استفاده کنید.
  • شما می‌توانید از هر نوع آلو خشکی که در دسترس دارید، برحسب سلیقه‌تان استفاده کنید.
  • برای تزیین این غذا می‌توانید از خلال بادام، جعفری یا گشنیز خرد شده و یا گردو استفاده کنید.
  • درصورتی‌که می‌خواهید غذا خوشمزه‌تر شود، می‌توانید از عصاره سبزیجات یا گوشت استفاده کنید. فقط توجه کنید که عصاره حاوی نمک است و در این صورت از نمک استفاده نکنید.

“““html

  • این غذا به خاطر اینکه در ظرف‌های سفالی خاصی به نام طاجین سرو می‌شود، این اسم را دارد.
  • اگر ظرف‌های سفالی دارید، می‌توانید مواد این غذا را در آن بریزید و در فر یا روی گاز بپزید.
  • این غذا باید به آرامی و برای مدت طولانی پخته شود تا خوب جا بیفتد و طعم بگیرد، پس برای پخت آن اصلاً عجله نکنید.
  • این غذای مراکشی معمولاً خیلی چرب، شور، ترش و شیرین است و شما می‌توانید بر اساس سلیقه خود، مواد آن را کم یا زیاد کنید.
  • در این نوشته از مجله آشپزی رضیم به بهترین روش تهیه طاجین گوشت و همه نکات لازم برای درست کردن آن پرداخته شده است. اگر شما هم در تهیه این غذای خوشمزه مراکشی تجربه‌ای دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

    سایت رسپی آشپزی رضیم
    “`

    خروج از نسخه موبایل