بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی عدس پلو خرم آبادی؛ اصیل و مجلسی

“`html

عدس پلو خرم آبادی یکی از خوشمزه‌ترین انواع عدس پلو محسوب می‌شود که با گوشت قلقلی، کشمش و خرما تهیه می‌شود. این غذا طعم بسیار لذیذی دارد و به‌ویژه در مناسبت‌های مذهبی همچون محرم به عنوان غذای نذری سرو می‌شود. در این مقاله از رضیم بلاگ شما با طرز تهیه عدس پلو خرم آبادی آشنا خواهید شد.

مواد لازم برای تهیه عدس پلو خرم آبادی

برای تهیه عدس پلو خرم آبادی شما به مواد زیر نیاز دارید:

برنج ۱ کیلوگرم
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
عدس ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز ۲ عدد
زعفران دم کرده ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زیره سیاه ۱/۲ قاشق چای‌خوری
پودر انبه ۱/۲ قاشق چای‌خوری
کشمش ۲۰۰ گرم
زردچوبه ۱/۲ قاشق چای‌خوری
دارچین ۲/۳ قاشق چای‌خوری
خرما ۱۰ عدد
روغن جامد و روغن مایع به مقدار لازم

مراحل تهیه عدس پلو خرم آبادی

عدس پلوی خرم آبادی مانند دیگر انواع عدس پلو تهیه می‌شود و مهم‌ترین نکته این است که هنگام سرو، باید مقدار زیادی خرما و کشمش روی آن اضافه کنید. مراحل تهیه را در ادامه بخوانید.

بیشتر بخوانید: رسپی ته چین عدس پلو با گوشت چرخ‌‌کرده برای ناهار

مرحله اول: خیساندن عدس، کشمش و برنج

برای تهیه این عدس پلو خوشمزه، ابتدا کشمش‌ها را تمیز کرده و بشویید. سپس آن‌ها را با مقداری آب در یک ظرف کوچک بریزید.

بعد از آن، برنج را بشویید و در ظرفی پر از آب بگذارید تا برای حدود ۱ ساعت خیس بخورد. عدس را هم بشویید و برای یک ساعت خیس کنید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.

مرحله دوم: درست کردن پیاز داغ

در این مرحله، پیازها را به صورت خلالی خرد کنید. سپس مقدار کمی روغن مایع در تابه بریزید و یک عدد از پیازها را در آن سرخ کنید تا طلایی و خوش رنگ شود. سپس پیاز داغ را در ظرفی بریزید و برای تزیین غذا کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: رسپی شاه پلو مخلوط؛ اصیل و خوشمزه

مرحله سوم: اضافه کردن عدس

“““html

عدس‌ها را نیم‌پز کنید

بعد از اینکه عدس‌ها برای ۱ ساعت در آب خیسانده شدند، آن‌ها را با همان آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و بگذارید عدس‌ها برای نیم ساعت بپزند.

در این مرحله دقت کنید که عدس‌ها بیش از حد نپزند و له نشوند، چون له شدن آن‌ها باعث بدشکل شدن عدس پلوی شما می‌شود.

مرحله چهارم: برنج را آبکش کنید

در این مرحله، یک قابلمه آب را با کمی نمک روی حرارت قرار دهید. بگذارید آب بجوشد، سپس برنج را به آن اضافه کنید. حرارت را روی متوسط تنظیم کرده و بگذارید برنج کمی نرم شود.

برای تهیه عدس پلو بهتر است برنج را کمی سفت‌تر از همیشه بردارید تا در زمان دم کشیدن شفته نشود. بعد از آماده شدن برنج، آن را آبکش کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی باقالی پلو با مرغ

مرحله پنجم: عدس پلو را دم کنید

حالا قابلمه مخصوص خود را بردارید و روی حرارت قرار دهید. مقداری روغن در کف قابلمه بریزید و ته‌دیگ را با برنج یا نان آماده کنید. سپس برنج و عدس را با هم مخلوط کرده و کمی دارچین و زیره سیاه روی آن بپاشید.

مواد عدس پلو را در قابلمه بریزید. شعله گاز را کم کنید و یک دم‌کنی روی درب قابلمه بگذارید. بگذارید برنج شما برای ۴۵ دقیقه بپزد.

مرحله ششم: کوفته قلقلی‌ها را آماده کنید

برای تهیه کوفته قلقلی ابتدا باید یک پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس آن را با گوشت چرخ‌کرده، کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کنید. مواد را چند دقیقه ورز دهید.

سپس گوشت را به صورت قلقلی‌های کوچک درآورید و در روغن سرخ کنید. اگر دوست دارید، می‌توانید گوشت را به صورت ساده با پیاز و ادویه سرخ کنید و روی غذا بریزید. به یاد داشته باشید که اگر گوشت را با پیاز سرخ می‌کنید، حتما کمی رب گوجه‌فرنگی هم اضافه کنید.

مرحله هفتم: کشمش و خرما را آماده کنید

برای آماده کردن کشمش و خرما، ابتدا باید کشمش‌ها را آبکش کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بگذارید تا داغ شود. سپس خرماهای بدون هسته را به آن اضافه کرده و برای چند دقیقه تفت دهید.

بعد از ۱ دقیقه، کشمش را به ماهیتابه اضافه کنید و برای ۳۰ ثانیه دیگر تفت دهید، سپس شعله را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی عدس پلو مغان با گوشت چرخ‌کرده

مرحله هشتم: عدس پلو را سرو کنید

زمانی که برنج دم کشید، کمی کره یا روغن روی آن بریزید. قسمتی از برنج را بردارید و با زعفران مخلوط کنید. حالا عدس پلو را در دیس مورد نظر بریزید و برنج زعفرانی را روی آن بپاشید.

همچنین می‌توانید کشمش، پیاز داغ، خرما و گوشت قلقلی را به هر شکلی که دوست دارید روی عدس پلوی خرم آبادی بچینید.

بیشتر بخوانید: رسپی مانی پلو دامغانی

نکات و فوت و فن‌های تهیه عدس پلو خرم آبادی

در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه عدس پلو خرم آبادی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای تهیه عدس پلو خرم آبادی نذری برای ۵۰ نفر، باید مواد لازم را ۱۰ برابر کنید.
  • هر ۱۰۰ گرم عدس پلوی خرم آبادی با گوشت چرخ‌کرده حدود ۲۲۵ کیلو کالری دارد.
  • برای تفت دادن کشمش و خرما می‌توانید به جای روغن معمولی از روغن استفاده کنید.

“““html

  • برای پیدا کردن عطر بهتر، می‌توانید از حیواناتی کمک بگیرید.
  • در تهیه عدس پلوی خرم‌آبادی، حتماً باید برنج را آبکش کنید، در غیر این صورت برنج نرم و شفته می‌شود.
  • برای اینکه طعم عدس پلو بهتر شود، می‌توانید کمی پودر سیر به گوشت اضافه کنید.
  • برای اینکه گوشت قلقلی‌ها وا نرود، می‌توانید کمی آرد نخودچی به آن اضافه کنید و گوشت را نیم ساعت در یخچال بگذارید.
  • اضافه کردن ادویه پلویی به عدس پلو عطر بسیار خوبی به آن می‌دهد.
  • اضافه کردن زعفران به عدس پلو اختیاری است، اما زعفران عطر فوق‌العاده‌ای به این غذا می‌بخشد.
  • برای سرخ کردن کشمش عدس پلو، آن را برای 30 ثانیه در روغن تفت دهید، وگرنه کشمش‌ها می‌سوزند و خشک می‌شوند.
  • برای تهیه عدس پلوی خرم‌آبادی، حتماً عدس را خوب آبکش کنید و آب آن را جدا کنید، چون اضافه کردن آب عدس باعث بدرنگ شدن پلو می‌شود.
  • در زمان سرو عدس پلو، می‌توانید از خلال پسته و بادام برای تزئین روی غذا استفاده کنید.
  • در تهیه عدس پلوی خرم‌آبادی، بجای گوشت چرخ‌کرده می‌توانید از گوشت تکه‌ای، مرغ تکه‌ای یا مرغ چرخ‌کرده استفاده کنید.
  • اگر گیاه‌خوار هستید، می‌توانید عدس پلو را با کوفته قلقلی‌های تهیه شده از سویا سرو کنید.
  • اگر تا به حال طعم این عدس پلوی خوشمزه را چشیده‌اید، تجربیات خود را با ما در این مطلب از مجله آشپزی رضیم در میان بگذارید.

    سایت رسپی آشپزی رضیم
    “`

    خروج از نسخه موبایل