بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی عدس پلو درباری (یک ناهار شاهانه)

“`html

عدس پلو درباری، یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که به خاطر ظاهر زیبا و طعم عالی‌اش، معمولاً در مهمانی‌ها و مجالس خاص سرو می‌شود. در این مقاله از رضیم بلاگ، طرز تهیه عدس پلو درباری را به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات مهم آن توضیح می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه عدس پلو درباری

مواد لازم برای تهیه این غذا به شرح زیر است:

برنج ۳ پیمانه
عدس ۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۲ عدد
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
کشمش ۱/۲ پیمانه
خلال بادام ۱/۲ پیمانه
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه عدس پلو درباری

  • مدت زمان لازم برای آماده‌سازی و پخت این غذا بین ۴۰ تا ۵۰ دقیقه است.
  • این مقدار مواد برای ۳ تا ۴ نفر مناسب است و می‌توانید به سادگی با ضرب و تقسیم، مقدار مواد را افزایش دهید.
  • تهیه این غذا از نظر سختی در سطح متوسط قرار دارد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین عدس پلو با گوشت چرخ‌کرده برای ناهار

مرحله اول: آماده‌سازی و پخت عدس

عدس را تمیز کنید و سپس بشویید و به مدت ۱۵ دقیقه در آب بخیسانید.

عدس‌های خیسانده شده را به قابلمه‌ای منتقل کنید و به آن آب اضافه کنید تا روی عدس‌ها را بپوشاند.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا عدس‌ها بپزند و نرم شوند.

در ۱۰ دقیقه آخر پخت عدس، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گیلاس پلو مجلسی

مرحله دوم: پخت برنج

برنج را از ۳۰ دقیقه قبل خیس کنید. در یک قابلمه دیگر، آب و نمک را به جوش بیاورید.

سپس برنج خیس شده را به آب جوش اضافه کنید و حدود ۵ تا ۷ دقیقه صبر کنید تا برنج نیم‌پز شود. زمان پخت ممکن است بستگی به نوع برنج شما متفاوت باشد.

در ۱۰ دقیقه آخر پخت برنج، زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید. می‌توانید از زعفران ساییده شده هم استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه زردآلو پلو

مرحله سوم: آماده‌سازی پیاز

پیازها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. در یک تابه جداگانه، روغن را داغ کنید و پیازها را در آن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو خرم آبادی

مرحله چهارم: تفت دادن گوشت

گوشت چرخ‌کرده را به پیازها اضافه کنید و آن‌ را تفت دهید…

“““html

به مواد نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و آن‌ها را تفت دهید تا گوشت بپزد و رنگش تغییر کند.

برای اینکه عدس پلو خوشمزه‌تر شود، بهتر است از گوشت گوسفند یا مخلوط گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی آلبالو پلو با گوشت چرخ‌کرده

مرحله پنجم: مخلوط کردن مواد

کشمش را در آب گرم و خلال بادام را در گلاب بخیسانید.

عدس پخته شده، گوشت تفت داده شده، کشمش خیس شده و خلال بادام خیس شده را با هم ترکیب کنید.

مرحله ششم: دم گذاشتن عدس پلو

یک قابلمه را چرب کنید و نیمی از برنج آبکش شده را درون آن بریزید.

مخلوط عدس، گوشت، کشمش و خلال بادام را روی برنج بریزید.

باقی برنج آبکش شده را روی مواد بگذارید.

در قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی عدس پلو مجلسی با گوشت و کشمش

مرحله هفتم: سرو عدس پلو درباری

این غذای مجلسی را در ظرف دلخواه بکشید. برای تزیین می‌توانید از خلال پوست پرتقال، خلال هویج و نخود فرنگی استفاده کنید.

اگر می‌خواهید عدس پلو درباری را برای مهمانی تهیه کنید، می‌توانید آن را در فر هم دم کنید. برای این کار، فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و عدس پلو را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید.

با رعایت مراحل و نکات ارائه شده در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، می‌توانید یک عدس پلو خوشمزه و مجلسی در خانه درست کنید و از طعم فوق‌العاده آن لذت ببرید. امیدواریم این رسپی برای شما مفید باشد.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل