“`html
اگر دنبال یک غذای خوشمزه و مفید هستید، غازیاغی پلو را امتحان کنید. غازیاغی یک گیاه خوش عطر و بهاری است که به پلو طعمی خاص میدهد و آن را به غذایی لذیذ تبدیل میکند. در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا با طرز تهیه غازیاغی پلو آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه غازیاغی پلو
برای درست کردن غازیاغی پلو نیاز به مواد زیر دارید:
غازیاغی | ۲۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۱۵۰ گرم |
برنج | ۲ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
سیر رنده شده | ۱ حبه |
آرد نخودچی | ۱ قاشق غذاخوری |
کره | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه غازیاغی پلو
مراحل تهیه این غذای خوشمزه به شرح زیر است:
مرحله اول: پاک کردن غازیاغی و خیساندن برنج
اولین مرحله برای تهیه غازیاغی پلو، پاک کردن غازیاغی است. ساقههای ضخیم آن را جدا کنید و برگها را به تکههای نیم سانتیمتری خرد کنید. غازیاغی را خوب بشویید و آبکش کنید.
سپس، آن را روی یک پارچه تمیز بگذارید تا خشک شود. همچنین، برنج را بشویید و با کمی نمک در آب بخیسانید.
مرحله دوم: پختن غازیاغی
در یک تابه با حرارت ملایم، غازیاغی را بخارپز کنید تا نرم شود. دقت کنید که حرارت ملایم باشد تا غازیاغی آب خود را از دست ندهد. در انتهای پخت، کمی کره یا روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: درست کردن کوفته قلقلی
پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. در یک کاسه، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آرد نخودچی را با هم مخلوط کنید. خوب ورز دهید تا مواد ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی قاطی پلوی کنگر
مرحله چهارم: سرخ کردن کوفته قلقلیها
از مخلوط گوشت به اندازه یک گردو بردارید و به شکل کوفته درآورید. در یک تابه با روغن داغ، کوفتهها را سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شوند. سپس کوفتههای سرخ شده را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.
مرحله پنجم: پخت غازیاغی پلو
برای شروع، در یک قابلمه آب را بجوشانید و برنج را به آن اضافه کنید. پس از اینکه برنج کمی سفت شد (حدود ۷ تا ۸ دقیقه)، آن را آبکش کنید. سپس مقداری روغن در قابلمه بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را در آن قرار دهید.
حالا یک لایه برنج آبکش شده داخل قابلمه بریزید. سپس غازیاغی و کوفتههای سرخ شده را روی برنج بگذارید. این کار را ادامه دهید و لایههای برنج، غازیاغی و کوفته را تا پر شدن قابلمه تکرار کنید.
در انتها، کمی آب به برنج اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. قابلمه را روی حرارت ملایم به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بگذارید تا دم بکشد. وقتی که برنج دم کشید، غازیاغی پلو شما آماده سرو است. نوش جانتان!
بیشتر بخوانید: رسپی تاک پلو مرحله به مرحله
چند فوت و فن کوزهگری در تهیه غازیاغی پلو
در اینجا چند نکته خوب برای تهیه غازیاغی پلو را بیان میکنیم. با ما همراه باشید.
- به جای کوفته، میتوانید از گوشت مرغ یا ماهی نیز در این غذا استفاده کنید.
- اگر غازیاغی که دارید خشک است، قبل از استفاده آن را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.
- برای طعم بهتر غازیاغی پلو میتوانید از زعفران دم کرده در آب برنج استفاده کنید.
در این بخش از مجله آشپزی رضیم، به معرفی رسپی غازیاغی پلو با کوفته قلقلی پرداختیم. اگر شما هم به دنبال غذایی خوشمزه و مغذی هستید، حتماً این پلو را امتحان کنید.