بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی لبو پلو؛ ترکیبی بی‌نظیر از طعم و رنگ پاییزی

لبو پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ماست که به روش‌های مختلف درست می‌شود. در این مقاله از مجله رضیم، ما به شما طرز تهیه لبو پلو را به صورت مرحله به مرحله و با تمام نکات مهمی که باید درباره آن بدانید، آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

ابتدا پیازهای خلالی را در مقداری کره تفت دهید. سپس سیر و مرغ را به آن اضافه کنید و تا زمانی که مرغ پخته شود، تفت دهید. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین را به مواد اضافه کنید و بگذارید عطر آنها آزاد شود. بعد، لبو رنده شده را به مخلوط اضافه کنید و بگذارید کمی بپزد. در تابه دیگری، زرشک، خلال بادام و خلال پسته را با کمی کره تفت دهید. سپس زرده تخم‌مرغ، ماست چکیده و زعفران را خوب مخلوط کنید و نصف برنج آبکش‌شده را به آن اضافه کنید. در انتها، ته قابلمه کمی روغن بریزید، لبوها را بچینید و مخلوط برنج و مایه گوشتی را روی آن بریزید و بگذارید تا غذا بپزد. در ادامه، رسپی کامل لبو پلو را برای شما شرح خواهیم داد.

مواد لازم جهت تهیه لبو پلو

مواد لازم برای تهیه لبو پلو به شرح زیر است:

برنج ۳ پیمانه
سینه مرغ ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیر ۴ حبه (خرد شده)
کره ۵۰ گرم + ۱ قاشق غذاخوری برای تفت دادن زرشک
زرشک ۱/۲ پیمانه
خلال پسته و بادام ۱/۴ پیمانه از هر کدام
لبو (چغندر) ۲ عدد
ماست چکیده ۳ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ ۲ عدد
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
روغن به مقدار لازم

“`html
مراحل تهیه لبو پلو

  • مدت زمان آماده سازی: ۴۰-۵۰ دقیقه
  • مناسب برای: ۴-۵ نفر
  • درجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی پیاز و سیر

پیازها را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت خلالی خرد کنید.

کره را در یک تابه بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید.

پیازهای خلالی را به کره اضافه کنید و تا زمانی که نرم و طلایی شوند تفت دهید.

بعد از طلایی شدن پیازها، سیر خرد شده را به تابه اضافه کنید و برای چند ثانیه تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.

مرحله دوم: آماده سازی و افزودن مرغ و ادویه‌ها

سینه مرغ را بشویید و به شکل تکه‌های نازک و مربعی (حدود ۲ سانتی‌متری) برش دهید.

سپس تکه‌های مرغ را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

در این مرحله، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی دارچین به مرغ اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.

درپوش تابه را بگذارید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم حدود ۱۰ دقیقه بپزد تا مزه ادویه‌ها به آن جذب شود.

بیشتر بخوانید: رسپی باقالی پلو با ماهیچه مجلسی

بیشتر بخوانید: رسپی کرفس پلو مجلسی (با گوشت و بدون گوشت)

مرحله سوم: آماده‌سازی لبو

در حین پخت مرغ، لبوها را بشویید و پوست بگیرید. با رنده درشت، لبوها را رنده کنید.

استفاده از رنده درشت باعث می‌شود لبوها در پلو بهتر دیده شوند و طعم و رنگ بیشتری به غذا بدهند.

پس از ۱۰ دقیقه که مرغ پخته شد، لبوهای رنده‌شده را به تابه اضافه کنید و همه مواد را با هم ترکیب کنید.

حرارت را کمی بالا ببرید تا آب لبو بخار شود و مواد کمی تفت بخورند. این کار به خوش رنگ و خوش طعم شدن لبو در پلو کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: رسپی اسفناج پلو با رب انار

مرحله چهارم: تفت دادن زرشک و مغزها

در یک تابه کوچک، یک قاشق غذاخوری کره را گرم کنید.

زرشک خیس‌شده را به کره اضافه کنید و کمی تفت دهید تا زرشک نرم و براق شود. توجه داشته باشید در این مرحله حرارت باید کم باشد تا زرشک نسوزد.

خلال پسته و بادام را نیز به تابه اضافه کنید و برای چند ثانیه دیگر تفت دهید تا مغزها هم کمی گرم و طعم‌دار شوند.

سپس تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم: آماده سازی مایه ته چین

در یک کاسه بزرگ، ماست چکیده، زرده تخم‌مرغ و زعفران دم‌کرده را با هم مخلوط کنید.

نصف از برنجی که از قبل آبکش کرده‌اید را به مخلوط ماست و زرده اضافه کنید و به‌آرامی هم بزنید تا برنج کاملاً به زعفران و ماست آغشته شود.

بیشتر بخوانید: رسپی کوکوی شلغم

مرحله ششم: آماده سازی ته‌دیگ و لایه‌ها

کف قابلمه را با یک لایه نازک از حلقه‌های لبو بچینید تا ته‌دیگ لبو درست کنید.

سپس لایه ته‌چین زعفرانی را روی لبوها بریزید و با پشت قاشق فشار دهید تا خوب فشرده شود.

استفاده از لایه لبو در کف قابلمه علاوه بر زیبایی، طعم متفاوتی به ته‌دیگ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: رسپی ماش پلو با کدو حلوایی

مرحله هفتم: چیدن لایه‌های پلو

بعد از لایه ته‌چین، یک لایه از مخلوط مرغ و لبو را روی برنج زعفرانی بریزید و با قاشق صاف کنید.

سپس مقداری از زرشک و خلال پسته و بادام را روی مرغ و لبو بریزید.

بقیه برنج سفید را روی لایه‌های قبلی بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید.

در این مرحله می‌توانید کمی از آب لبو را روی برنج بریزید تا رنگ زیباتری بگیرد.

چند تکه کره نیز روی برنج قرار دهید تا در هنگام دم کشیدن، عطر و طعم لذت‌بخشی به برنج بدهد.

زعفران دم‌کرده طعم و عطر بسیار خوبی به پلو می‌دهد و رنگ آن را نیز جذاب‌تر می‌کند. می‌توانید مقدار بیشتری زعفران به برنج اضافه کنید تا رنگ زیبایی به پلو بدهد.

بیشتر بخوانید: رسپی ته چین مجلسی + نکات و فوت و فن‌های آن

مرحله هشتم: دم کردن لبو پلو

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و وقتی بخار برنج بلند شد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید لبو پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت به‌ خوبی دم بکشد و عطر و طعم مواد به خورد هم بروند.

پس
“““html

بعد از این که غذا دم کشید، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

لبو پلو را با احتیاط در ظرف سرو کنید و می‌توانید از خلال پسته، بادام و زرشک برای تزیین روی آن استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی پیاز اردبیلی با گوشت چرخ‌کرده

امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم برای شما که به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی علاقه دارید جالب بوده باشد و شما هم بتوانید این غذای خوشمزه را به روش ساده‌ای تهیه کنید و در کنار عزیزانتان میل نمایید. لبو پلو خوش‌رنگ و جذاب را می‌توانید همراه با ماست و سبزی سرو کنید و از طعم و زیبایی آن لذت ببرید.

منبع: اینستاگرام رضیم



سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل