“`html
مُی شور یا ماهی شور، یکی از خوشمزهترین و سنتیترین غذاهای بوشهر است. در گذشته، چون یخچال وجود نداشت، ماهی را خشک کرده و در نمک نگهداری میکردند. به همین خاطر، وقتی این ماهی را میپختند، طعمی شور و دلچسب پیدا میکرد.
در این قسمت از رضیم بلاگ میخواهیم طرز تهیه ماهی شور بوشهر را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ماهی شور بوشهر
مواد لازم برای تهیه این غذا به شرح زیر است:
ماهی شور | ۱ عدد |
برنج | ۲ پیمانه |
کشمش | ۱ پیمانه |
پیاز داغ | به مقدار دلخواه |
زردچوبه | به مقدار دلخواه |
روغن | به مقدار لازم |
شوید | ۴ قاشق غذاخوری |
پودر لیمو امانی | ۱ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه ماهی شور بوشهر
- مدت زمان آمادهسازی این غذا بین ۴۰ تا ۶۰ دقیقه است.
- مقدار مواد گفته شده در این رسپی برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و شما میتوانید به راحتی با ضرب و تقسیم، مقدار آن را برای بیشتر افراد هم افزایش دهید.
- سختی تهیه این غذا متوسط است.
مرحله اول: آمادهسازی ماهی
در ابتدا، سراغ ماهی شور بروید.
تکههای ماهی را در ظرف مناسبی قرار داده و ۱ تا ۲ پیمانه آب به آن اضافه کنید.
بگذارید ماهیها چند ساعت در آب بمانند تا نرم شوند. این کار به کاهش شوری آنها کمک میکند و در این مدت باید چند بار آب را عوض کنید.
مرحله دوم: آمادهسازی برنج
مرحله بعدی، آمادهسازی برنج است.
شما میتوانید برنج را به صورت کتهای یا آبکش درست کنید.
اگر میخواهید برنج را به صورت کتهای درست کنید، کافی است برنج خیسانده شده، شوید، مقداری روغن و نمک را در قابلمهای بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
پس از بخار شدن و نرم شدن دانههای برنج، آن را به صورت کتهای دم کنید.
مرحله سوم: آمادهسازی ماهیها
پس از خیساندن ماهیها، به مرحله سوم بروید.
ماهیها را در آبکش بریزید و بگذارید کمی آب اضافیشان گرفته شود.
مرحله چهارم: سرخ کردن ماهی
در این مرحله، شروع به سرخ کردن ماهیها کنید.
مقداری روغن در تابهای بریزید و تابه را روی حرارت بگذارید.
ماهیها را به تابه اضافه کنید و هر طرف آنها را چند دقیقه تفت دهید تا طلایی و برشته شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماهی برشته (گاریز کبابی) هرمزگان
مرحله پنجم: افزودن کشمش
در آخر، کشمشها را تمیز کرده و بشویید.
سپس کشمشهای شسته شده را به ماهیها اضافه کنید و چند ثانیه با آنها تفت دهید.
حرارت در این مرحله باید کم باشد، زیرا کشمش سریع میسوزد و تغییر میکند.
“““html
مرحله ششم: افزودن پیازداغ و ادویهها
در مرحله ششم، به سراغ ادویهها بروید.
پودر لیمو امانی، زردچوبه و فلفل را به محتویات تابه اضافه کنید و همه چیز را خوب هم بزنید تا عطر ادویهها آزاد شود.
بیشتر بخوانید: رسپی خوراک ماهی بدون فر
مرحله هفتم: سرو غذا
در این مرحله، کته شویدی را در ظرف سرو بریزید و با ماهی شور آماده شده قبلی تزیین کنید.
این غذا ترکیب طعم خوشمزه ماهی شور و شیرینی کشمش را به شما میدهد که تجربهای متفاوت و خوشایند خواهد بود. اگر به دنبال طعمهای جدید هستید، حتماً این غذا را امتحان کنید.
پیشنهاد میکنیم حتماً این غذای خوشمزه بوشهری را به روشی که در این مطلب از مجله آشپزی رضیم توضیح داده شده، تهیه کنید و در کنار خانواده و دوستان خود نوش جان نمایید.