بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی مربای ریواس خانگی؛ پرخاصیت و خوشمزه

“`html

اگر طعم مربای ریواس خانگی را چشیده‌اید، حتماً می‌دانید که این مربا یکی از انواع خاص و خوشمزه است که درست کردن آن خیلی راحت است. حالا بیایید ببینیم مربای ریواس را چگونه درست کنیم؟

در این مقاله از رضیم بلاگ می‌توانید به طور کامل با دستور تهیه مربای ریواس آشنا شوید.

دستور تهیه مربای ریواس خانگی

برای درست کردن مربای ریواس به حدود نیم ساعت زمان نیاز دارید، ولی قبل از آن باید ریواس‌ها را به مدت ۲۴ ساعت با شکر بگذارید تا آماده شوند.

مواد لازم برای تهیه مربای ریواس:
ریواس پاک کرده نیم کیلو
شکر نیم کیلو
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
پودر هل ۱/۲ قاشق غذاخوری

مرحله اول: خرد کردن ریواس

برای شروع، ریواس‌ها را تمیز کرده و خوب بشویید تا هرگونه آلودگی از بین برود. سپس آنها را به اندازه‌های کوچک و یکسان خرد کنید.

مرحله دوم: ترکیب ریواس با شکر

ریواس‌های خرد شده را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی آن شکر بپاشید. حالا درب قابلمه را بگذارید و آن را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا ریواس‌ها آب بیندازند.

بیشتر بخوانید: نحوه صحیح فریز کردن ریواس

مرحله سوم: آماده کردن مربا

در این مرحله، قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید و بگذارید شکر آب شود و مخلوط به جوش بیاید و کمی غلیظ شود.

بیشتر بخوانید: دستور تهیه مربای توت سفید به روش خانگی

مرحله چهارم: اضافه کردن هل و آبلیمو

وقتی مربا کمی غلیظ شد، آبلیمو و پودر هل را اضافه کنید. سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید مربا کاملاً سرد شود.

مرحله پنجم: ریختن مربا در ظرف مناسب

پس از اینکه مربا کاملاً خنک شد، آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید. سپس مربا را در یخچال قرار دهید تا خراب نشود.

نکات و فوت و فن‌های تهیه مربای ریواس

در ادامه چند نکته مهم برای تهیه مربای ریواس را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

  • شما می‌توانید به جای هل، از چند تکه چوب دارچین یا یک تکه زنجبیل استفاده کنید. فقط قبل از ریختن مربا در شیشه، چوب دارچین یا زنجبیل را خارج کنید.
  • برای خوشرنگ‌تر شدن مربا، می‌توانید آن را در قابلمه مسی بپزید.
  • اگر بعد از گذاشتن ریواس و شکر در یخچال، ریواس‌ها خوب آب نینداختند، می‌توانید قبل از قرار دادن قابلمه روی گاز، مقداری آب به آن اضافه کنید.
  • بهتر است این مربا را در ظروف مسی، چدنی و لعابی درست کنید تا طعم بهتری بگیرد.

“““html

  • پخت مربا ریواس در قابلمه‌های تفلون و آلومینیوم باعث می‌شود تا رنگ مربا تغییر کند.
  • برای تهیه مربای ریواس مجلسی می‌توانید کمی رنگ خوراکی به آن اضافه کنید.
  • چون ریواس طعم ترشی دارد، این مربا شبیه مربای آلبالو کمی ترش و شیرین می‌شود. اگر دوست دارید که طعم ترشی کمتر شود، می‌توانید شکر بیشتری بریزید.
  • برای خوشمزه‌تر کردن این مربا می‌توانید کمی آب پرتقال یا پوست پرتقال رنده شده به آن اضافه کنید.
  • برخی افراد برای زیباتر و خوشمزه‌تر شدن مربا از توت فرنگی یا تمشک نیز استفاده می‌کنند.
  • اضافه کردن آبلیمو به مربا از کپک زدن آن جلوگیری می‌کند، پس این نکته را فراموش نکنید.
  • برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، باید بگذارید با حرارت ملایم بپزد تا به قوام برسد. اگر آب مربا به‌خوبی بخار نشود، زود کپک می‌زند.
  • هرگز مقدار شکر مربا را کمتر از آنچه گفته شده اضافه نکنید، چون این کار باعث کپک زدن و کاهش ماندگاری مربا می‌شود.
  • اگر بعد از مدتی مربا شکرک زد، می‌توانید آن را روی حرارت بجوشانید و یک قاشق آب لیمو تازه به آن اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه دیگر به آرامی بجوشد.
  • برای اطمینان از غلظت مناسب مربا، مقداری از شهد را در یک کاسه بریزید و در یخچال قرار دهید. اگر بعد از سرد شدن، شهد مانند عسل کشدار شد و به سختی حرکت کرد، یعنی به غلظت دلخواه رسیده است.
  • بیشتر بخوانید: رسپی مربای چاقاله پسته خانگی

    مربای ریواس طعم ترش و شیرینی دارد و به همین دلیل بیشتر افراد از چشیدن آن لذت می‌برند. اگر تجربه درست کردن این مربای خانگی را دارید، می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود را در این مطلب از مجله آشپزی رضیم با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

    سایت رسپی آشپزی رضیم
    “`

    خروج از نسخه موبایل