بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی مربای شقاقل خوشمزه؛ به روش خانگی

“`html

شقاقل، که به هویج وحشی شمالی معروف است، یک گیاه خودرویی است که در جنگل‌‌های شمال کشور رشد می‌کند. این گیاه رنگ زردی دارد و به نام‌های زردک و هویج قمی هم شناخته می‌شود. شقاقل ظاهری شبیه هویج دارد و بافت سفتی دارد. این گیاه سرشار از ویتامین A، فیبر و مواد معدنی است. اگر به دنبال چشیدن طعم‌های تازه و متفاوت هستید، توصیه می‌شود که حتما طعم این مربای خاص را امتحان کنید.

در این بخش از رضیم بلاگ، ما یکی از بهترین و خوشمزه‌ترین روش‌های تهیه مربای شقاقل را به‌صورت مرحله به مرحله آموزش می‌دهیم. پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه مربای شقاقل

برای تهیه مربای شقاقل به این مواد نیاز دارید:

شقاقل ۱ کیلوگرم
شکر ۱ کیلوگرم
آب به مقدار لازم
هل ۵-۶ عدد
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
گلاب ۱/۲ پیمانه

مراحل تهیه مربای شقاقل

  • مدت زمان آماده‌سازی مواد و تهیه نهایی این مربا حدود ۴-۵ روز است.
  • با مقدار مواد ذکر شده، می‌توانید یک شیشه مربای ۸۰۰-۹۰۰ گرمی تهیه کنید و با تغییر مقدار مواد، می‌توانید برای حجم‌های مختلف این مربا را تهیه کنید.
  • سختی تهیه این مربا در سطح متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده‌سازی شقاقل

شقاقل‌ها را با آب بشویید. آن‌ها را در یک کاسه قرار داده و مقداری آب سرد به آن اضافه کنید. شقاقل‌ها باید ۲ روز در آب سرد بمانند.

در این مدت، هر چند ساعت یکبار آب را عوض کنید و شقاقل‌ها را با آب تازه خیسانده نگه دارید.

بیشتر بخوانید: رسپی مربای پوست هندوانه

به یاد داشته باشید که آب باید سرد باشد و حتماً هر چند ساعت یکبار آن را عوض کنید تا شقاقل‌ها خراب نشوند.

مرحله دوم: خرد کردن شقاقل

پس از ۲ روز خیساندن، شقاقل‌ها را از آب خارج کنید.

آن‌ها را پوست بکنید و با چاقو یا قالب به شکل دلخواه برش بزنید.

مرحله سوم: پخت اولیه مربا

شقاقل‌های خرد شده را در یک قابلمه مناسب بریزید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید تا روی شقاقل‌ها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و شعله را زیاد کنید.

صبر کنید تا محتویات قابلمه به جوش بیاید. سپس حرارت را متوسط کنید و ۵۰-۶۰ دقیقه اجازه دهید تا شقاقل‌ها بپزند.

بعد از این زمان، شقاقل‌ها را در یک آبکش بریزید تا آب اضافی‌اشان خارج شود.

دوباره شقاقل‌ها را به قابلمه برگردانید و به آن‌ها آب سرد اضافه کنید. قابلمه را دوباره روی حرارت بگذارید و منتظر باشید تا به جوش بیاید.

این مرحله را دوباره تکرار کنید، حرارت را متوسط نگه‌دارید و ۵۰-۶۰ دقیقه دیگر بپزید تا شقاقل‌ها نرم شوند. سپس شقاقل‌ها را در آبکش بریزید.

مرحله چهارم: استراحت دادن به شقاقل‌های پخته شده

پس از دو بار پخت، شقاقل‌ها را در یک قابلمه دیگر بریزید.

مقداری آب سرد به شقاقل‌ها اضافه کنید و ۲ روز به آن‌ها فرصت دهید تا در آب سرد بمانند.

در این مدت، روزانه ۳-۴ بار آب را عوض کنید.

“““html

آب مربا را عوض کنید و مربا را با آب سرد تازه بخیسانید.

بیشتر بخوانید: رسپی مربا کنجد

مرحله پنجم: پخت نهایی مربا

شقاقل‌ها را درون قابلمه بریزید. مطمئن شوید که قابلمه کاملاً تمیز و عاری از چربی و آلودگی باشد. بهتر است از قابلمه استیل یا روی برای پخت مربا استفاده کنید.

شکر را به شقاقل‌ها اضافه کنید. در این مرحله به اندازه‌ای آب سرد به محتویات قابلمه اضافه کنید که روی میوه‌ها را بپوشاند.

قابلمه را بر روی شعله متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا به نقطه جوش برسد.

سپس درب قابلمه را نیمه بگذارید و ۱-۲ ساعت زمان بدهید تا مربا به آرامی بپزد و شربت آن غلیظ شود.

مرحله ششم: افزودن هل، گلاب و آبلیمو

در ۱۵ دقیقه پایانی پخت مربا، هل و گلاب را به مربا اضافه کنید. کمی مربا را هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند.

برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، در همین مرحله آبلیمو را هم اضافه کنید.

حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا مربا خنک شود.

بیشتر بخوانید: رسپی مربای طالبی

مرحله هفتم: انتقال به شیشه نگهدارنده

شیشه نگهدارنده مربا تأثیر زیادی روی ماندگاری و کیفیت آن دارد. برای نگهداری مربا، از شیشه‌های کاملاً خشک، تمیز و بدون چربی یا آلودگی استفاده کنید.

بعد از اینکه مربا خنک شد، آن را در شیشه بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. اگر مربا کمی گرم باشد، ممکن است رطوبت ایجاد کند و باعث کپک زدن شود.

بهتر است مربا را در یخچال نگهدارید. این مربا به مدت ۶-۱۲ ماه در یخچال خوب خواهد ماند.

نکته: اگر می‌خواهید مربای شقاقل رژیمی باشد، می‌توانید از شکر قهوه‌ای استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی مربای ریواس خانگی

امید داریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم برای علاقه‌مندان به آشپزی جالب و مفید باشد و شما هم این مربای خوشمزه و متفاوت را تهیه کنید و در کنار عزیزانتان لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل