بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی مربای کدو حلوایی با زنجبیل و لیمو؛ خاص و خوشمزه

“`html

اگر به تهیه مرباهای خاص و متفاوت علاقه دارید، مربای کدو حلوایی یکی از بهترین گزینه‌هاست. این مربا رنگ زیبا و طعم خاصی دارد و برای روزهای سرد زمستان خیلی خوب است. در این مقاله از مجله رضیم می‌توانید با دستور تهیه مربای کدو حلوایی با زنجبیل و لیمو آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه مربای کدو حلوایی با زنجبیل و لیمو

برای تهیه این مربای خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید:

کدو حلوایی ۱ عدد کدوی متوسط
شکر ۱ و ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
لیمو ترش تازه ۱ عدد
زنجبیل تازه ۱ عدد متوسط

مراحل تهیه مربای کدو حلوایی با زنجبیل و لیمو

آماده کردن مواد اولیه برای این مربا حدود ۲۰ دقیقه زمان می‌برد و سپس حدود نیم ساعت برای پخت آن نیاز دارید. در ادامه مراحل تهیه مربای کدو حلوایی با زنجبیل و لیمو را می‌خوانید.

مرحله اول: کدو را خرد کنید

ابتدا کدو حلوایی را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس کدو را نصف کرده و دانه‌ها و پوست آن را جدا کنید. کدو را به قطعات کوچک خرد کرده و در یک ظرف بریزید.

بیشتر بخوانید: رسپی مربای سه میوه با به، هویج و سیب

مرحله دوم: کدو حلوایی را با شکر ترکیب کنید

بعد از خرد کردن کدو، آن را در یک قابلمه قرار دهید. سپس شکر را به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید یا روی آن را با سلفون بپوشانید. اجازه دهید کدوها یک شب در دمای اتاق بمانند تا آب بیندازند.

مرحله سوم: آب لیمو را بگیرید و زنجبیل را خرد کنید

لیمو ترش را بشویید و سپس آن را از وسط نصف کنید. آب آن را در یک لیوان بریزید. بعد، زنجبیل تازه را بشویید، پوست آن را بکنید و سپس به صورت ریز رنده کنید. اگر دوست دارید می‌توانید مقدار بیشتری آب لیمو هم اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی مربای پسته خانگی

مرحله چهارم: مربا را آماده کنید

در این مرحله، آب لیمو و زنجبیل رنده شده را به ترکیب کدو و شکر اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید مربا حدود نیم ساعت بپزد.

هر چند دقیقه یک بار مربا را هم بزنید. اگر بعد از نیم ساعت دیدید کدوها هنوز نرم نشده‌اند، می‌توانید مربا را برای چند دقیقه دیگر روی حرارت بگذارید.

مرحله پنجم: مربا را در شیشه بریزید

وقتی کدوها خوب پخته و نرم شدند، می‌توانید آنها را بکوبید و له کنید یا به صورت تکه‌ای نگه دارید. صبر کنید
“““html
تا مربا خنک شود و سپس آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید. مربای شما آماده است و می‌توانید از طعم لذیذ و بافت متمایز این مربا لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: رسپی مربای زالزالک

نکات و فوت و فن‌های تهیه مربای کدو حلوایی با زنجبیل و لیمو

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه مربای کدو حلوایی با زنجبیل و لیمو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای تهیه این مربا باید کدو را از وسط نصف کنید و تمام تفاله‌ها و تخمه‌های وسط آن را به طور کامل تخلیه کنید.
  • به منظور تهیه این مربا باید کدوها را به یک اندازه خرد کنید تا مربای شما ظاهر جذاب‌تری پیدا کند.
  • در برخی رسپی‌ها برای تهیه این مربا به جای آب لیمو ترش تازه، از لیمو ترش میکس شده استفاده می‌شود. در این روش باید لیمو را خرد و هسته‌های آن را جدا کنید. در ادامه لیمو را همراه با پوست در مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید. در این روش ممکن است طعم مربای شما کمی تلخ شود.
  • برای جدا کردن پوست زنجبیل می‌توانید از قاشق یا چاقو استفاده کنید و آن را روی زنجبیل بکشید تا پوستش جدا شود.
  • اگر دوست دارید مربای شما به صورت له شده باشد، باید بعد از پخت مربا کدوها را با گوشتکوب دستی له کنید.
  • برای تهیه مربای کدو حلوایی خوشرنگ خانگی می‌توانید در انتهای پخت مقداری زعفران نیز به آن اضافه کنید.
  • می‌توانید تخم‌های کدو حلوایی را جمع کنید و بعد آن را خشک کنید و روی حرارت برشته کنید و به عنوان تخمه مصرف کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید برای تهیه مربای کدو تنبل کدو را به صورت خلالی خرد کنید یا از قالب‌های کوچک برای برش تکه‌های کدو استفاده کنید.
  • به منظور درست کردن مربای کدو حلوایی می‌توانید کدوها را از ابتدا رنده و بعد با شکر ترکیب کنید.
  • برای این که مربای شما خوشرنگ تر شود، بهتر است از قابلمه مسی یا روی برای تهیه این مربا استفاده کنید.
  • در زمان آماده کردن مربا به هیچ عنوان نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید، این کار موجب کدر و بد رنگ شدن مربا می‌شود و احتمال سر رفتن مربا و ریختن آن روی گاز را نیز بیشتر می‌کند.
  • برای این که مربای شما شکرک نزند، اجازه دهید شهد مربا به غلظت مناسب برسد و قوام پیدا کند.
  • اضافه کردن آب لیمو به این مربا هم موجب خوش طعم شدن آن می‌شود و هم از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند.
  • اگر پس از مدتی مربای شما شکرک زد، می‌توانید مقدار کمی آب جوش و یک قاشق آب لیموی ترش تازه به آن اضافه کنید. سپس مربا را دوباره روی حرارت قرار دهید تا برای چند دقیقه بجوشد.
  • برای اینکه مطمئن شوید مربای شما به قوام رسیده است یا نه، می‌توانید مقداری از شربت را بردارید و در یک بشقاب بریزید. اگر شربت پس از سرد شدن، مانند عسل کشدار بود و به سختی از قاشق به بیرون ریخته شد، یعنی مربا به قوام مناسب رسیده است.
  • در زمان سرو کردن این مربا می‌توانید مقداری خلال پسته روی آن بریزید.
  • در صورت تمایل می‌توانید برای مزه دار کردن این مربا در کنار زنجبیل و لیمو از یک تکه چوب دارچین نیز استفاده کنید. فقط به خاطر داشته باشید که بعد از پخت مربا باید چوب دارچین را از آن خارج کنید.
  • از آن جایی که کدو حلوایی طبع سردی دارد، اضافه کردن زنجبیل موجب متعادل شدن طبع این مربا می‌شود.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کدو حلوایی مرغوب

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به رسپی مربای کدو حلوایی با زنجبیل و لیمو و همچنین فوت و فن‌های درست کردن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربای خوشمزه را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل