“`html
مربای گلابی یکی از مرباهای خوشمزه و خوش طعم است که میتوان آن را به صورت خرد شده و تکههای کوچک یا به صورت درسته و مجلسی آماده و در وعده صبحانه نوش جان کرد. در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا رسپی مربای گلابی را به صورت مرحله به مرحله به شما رسپی دهیم.
مواد لازم جهت تهیه مربای گلابی
برای تهیه مربای گلابی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
گلابی | ۱ کیلو |
شکر | ۱ کیلو |
آب | ۲ پیمانه |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده (دلخواه) | ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه مربای گلابی
با هم مراحل تهیه این مربای خوشمزه را مرور کنیم:
مرحله اول: آماده کردن گلابی
گلابیها را بشویید و پوست بگیرید. برای تهیه مربا میتوانید گلابیها را به سایز دلخواه خرد کنید یا حلقهای برش بدهید، یا اینکه به صورت درسته مربا را درست کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی مربای پوست انبه
برای تهیه مربای گلابی به صورت درسته بهتر است از گلابیهای کوچک یا متوسط استفاده کنید و از گلابیهای خیلی نرم پرهیز کنید.
پس از پوست گرفتن گلابیها، با یک چاقوی تیز از قسمت انتهایی برش بزنید و هستههای داخل میوه را خالی کنید. میتوانید گلابیها را نصف کنید و هستههای آنها را دربیاورید و مربا را به صورت نصف آماده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کمپوت گلابی خانگی
مرحله دوم: ترکیب آب و شکر
آب و شکر را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت بالا قرار بدهید تا شکر حل شود و شفاف شود. باید طوری باشد که هیچ دانه شکری دیده نشود. سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید به آرامی بجوشد تا قوام بگیرد.
مرحله سوم: ریختن گلابی در شیره
بعد از اینکه شیره مربا به قوام رسید میتوانید به دلخواه زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید. این کار طعم و رنگ مربا را بهتر میکند. سپس گلابیها را داخل شیره بریزید و حرارت را کمی بالا ببرید تا شروع به جوشیدن کند و گلابیها کاملا پخته شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی مربای خیار به شکل
“““html
گل
مرحله چهارم: تست شیره
بهتر است که چند بار میوههای گلابی را در شیره هم بزنید تا همه قسمتهای آنها به صورت یکنواخت پخته شوند و شیره مربا به غلظت مناسب برسد. (چون وقتی گلابیها را اضافه میکنید، آنها آب میاندازند و غلظت مربا کاهش مییابد)
مقدار کمی از شیره مربا را با قاشق بردارید و چند قطره از آن را روی انگشتتان بریزید و بین دو انگشت تست کنید. اگر شیره چسبناک باشد و حالت آبکی نداشته باشد، یعنی به غلظت مناسب رسیده است.
در انتها آب لیمو ترش را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید (میتوانید به جای آب لیمو ترش تازه، از آبلیمو یا جوهر لیمو هم استفاده کنید).
اگر کفی روی مربا ایجاد شده، آن را با قاشق جمع کنید و بگذارید مربا در قابلمه خنک شود.
مرحله پنجم: گذاشتن مربا در یخچال
در این مرحله، مربای خنک شده را در ظرفی که میخواهید ریخته و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. این مربا هم ظاهر زیبا و هم طعم بسیار خوبی دارد.
مربای گلابی شما آماده سرو کردن است. نوش جان!
بیشتر بخوانید: رسپی مربای شقاقل خوشمزه
نکات و فوت و فنهای تهیه مربای گلابی
حالا به چند نکته مهم برای تهیه مربای گلابی اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- غلظت مربا یکی از عوامل اصلی در کیفیت و ماندگاری آن است. اگر شیره مربا غلیظ نباشد، ممکن است کپک بزند و اگر بیش از حد غلیظ شود، شکرک خواهد زد.
- پس اگر بعد از اینکه مربا خنک شد، متوجه شدید غلظت شیره مناسب نیست، گلابیها را از شیره بیرون بیاورید و شیره را روی حرارت کم بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود.
- یک روش برای تست غلظت این است که مقداری از شیره را در نعلبکی بریزید و در فریزر بگذارید تا خنک شود و سپس ظرف را کمی تکان دهید. اگر شیره آهسته حرکت کند و هنگام تکان خوردن چین بیفتد، یعنی به غلظت مناسب رسیده است.
- اما اگر بعد از خنک شدن احساس کردید شیره بیش از حد غلیظ شده، مقدار کمی آب جوش به آن اضافه کنید تا غلظت به حالت نرمال برگردد و سپس روی حرارت قرار داده و وقتی جوش زد، کمی آب لیمو ترش اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
- برای جلوگیری از شکرک زدن، دیوارههای قابلمه را طی پخت با قلممو یا دستمال مرطوب آغشته به آبلیمو پاک کنید، چون قطرههای شربت روی دیوارهها باعث ایجاد شکرک میشود.
- بسته به سلیقه، میتوانید از هل یا وانیل داخل مربا استفاده کنید. هل را از ابتدا به شیره اضافه کنید و بعد از پخت آن را خارج کنید. وانیل را هم در آخر اضافه کنید، چون اگر زیاد جوش بخورد تلخ میشود.
- اگر مربا در فریزر یخ بزند، یعنی به درستی غلیظ نشده و آب اضافی دارد. مربایی که غلظت خوبی داشته باشد در فریزر فقط غلیظتر میشود.
- برای تهیه مربای درسته، نیازی نیست ساقه گلابیها را جدا کنید. این کار باعث زیباتر شدن و استحکام بیشتر میوه میشود.
- اگر کفی روی مربا ایجاد شد، آن را حتما با قاشق جمع کنید تا مربا شفاف بماند، زیرا مخلوط شدن کف با مربا موجب کدر شدن آن میشود.
- زمان پختن میوهها در مربا بسیار مهم است. گلابیها نباید آنقدر بپزند که له شوند…
“““html
- میوهها باید وقتی پخته میشوند، خیلی نرم و لطیف شوند، اما در عین حال باید شکل و حالت خود را حفظ کنند.
- قابلمهای که برای درست کردن مربا استفاده میکنید باید با اندازه شعلهای که مربا را روی آن میپزید، متناسب باشد. این موضوع تاثیر زیادی بر روی پخت میوهها و به قوام رسیدن مربا دارد.
- اگر از جوهر لیمو به جای آب لیمو استفاده میکنید، مقدار آن باید یک چهارم قاشق چایخوری باشد.
- روش پخت مربای گلابی خرد شده نیز مشابه همین است، ولی توجه داشته باشید که میوههای خرد شده زودتر میپزند.
امیدواریم که این دستور از مجله آشپزی رضیم به شما کمک کرده باشد و بتوانید مربای گلابی خوشمزه و مجلسی تهیه کنید و از آن لذت ببرید.