بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی مطنجن بره؛ غذای محبوب دوران صفوی

“`html

مطنجن بره، یک غذای سنتی از زمان صفویه است که به خاطر طعم عالی‌اش، مورد توجه صفویان، به ویژه شاه عباس، قرار داشته است. در این مقاله از مجله رضیم، طرز تهیه مطنجن بره؛ غذای محبوب دوران صفوی را به شما آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای تهیه مطنجن بره، ابتدا گوشت بره را خرد کرده و با پیاز تفت می‌دهیم. سپس آب جوش اضافه کرده و اجازه می‌دهیم گوشت بپزد. در این مدت، پیاز خلالی را با سیر، کره و خلال بادام تفت می‌دهیم و بعد ماست و زعفران را به آن اضافه می‌کنیم. بعد از مخلوط کردن این مواد، گوشت پخته شده را به همراه آب گوشت، نمک و فلفل به قابلمه اضافه می‌کنیم. در پایان، سرکه را به خورش اضافه کرده و می‌گذاریم چند دقیقه بپزد. برای دیدن مراحل کامل تهیه مطنجن بره، ادامه مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه مطنجن بره

برای درست کردن این غذای محبوب صفوی، به مواد زیر نیاز دارید:

گوشت بره ۵۰۰ گرم
ماست چکیده ۲ لیوان
کره حیوانی ۵۰ گرم
خلال بادام ۳ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
سرکه انگور ۴ قاشق غذاخوری
سیر ۳ حبه
نمک و فلفل به مقدار لازم
آب جوش ۲ لیوان
روغن به مقدار لازم
پیاز داغ و خلال بادام برای تزئین (اختیاری) به مقدار دلخواه

مراحل تهیه مطنجن بره

  • زمان پخت: ۱:۳۰ الی ۲ ساعت
  • مناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: آماده‌سازی گوشت

برای تهیه مطنجن بره، ابتدا گوشت بره را به قطعات کوچک و یک اندازه برش می‌زنیم.

مرحله دوم: تفت دادن گوشت

یک عدد پیاز را شسته و پوست آن را گرفته و به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم. سپس کمی روغن در یک قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا داغ شود. پیاز خرد شده را به روغن داغ اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا نرم شود. سپس، گوشت را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش بورانی؛ غذایی از دوران صفوی

مرحله سوم: اضافه کردن آب

پس از اینکه رنگ گوشت کمی تغییر کرد، به میزان دو لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کرده و درب آن را می‌بندیم. اجازه می‌دهیم گوشت به آرامی بپزد تا زمانی که حجم آب در قابلمه به یک تا یک و نیم لیوان برسد.

مرحله چهارم: مخلوط

“““html

کردن مواد اولیه

ابتدا یک عدد پیاز را پوست کنده، شسته و به صورت خلالی ریز خرد کنید. سپس سیرها را نیز به صورت ریز رنده یا له کنید. پیازهای خلالی شده را به همراه کره، سیر خرد شده و خلال بادام درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیازها طلایی شوند. در ادامه، ماست چکیده را با زعفران دم کرده مخلوط کرده و به قابلمه اضافه کنید.

سپس گوشت پخته شده را به همراه آب گوشت، نمک و فلفل به مواد اضافه کرده و حرارت را کم کنید. بگذارید خورش با حرارت بسیار ملایم بپزد و جا بیفتد. در مراحل پایانی پخت، سرکه را به خورش اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت کرفس

مرحله پنجم: سرو کردن مطنجن بره

پس از حدود ده دقیقه جوشیدن آرام و جا افتادن کامل مطنجن بره، شعله را خاموش کرده و خورش را در ظرف مورد نظر بریزید. برای تزیین می‌توانید روی خورش را با کمی پیاز داغ یا خلال بادام تزئین کنید. این خورش خوشمزه را به همراه نان گرم یا برنج میل کرده و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. نوش جانتان!

در این بخش از مجله آشپزی رضیم، رسپی مطنجن بره، این خورش خوشمزه صفوی را ارائه کردیم. امیدواریم با استفاده از رسپی بتوانید این غذا را در منزل خود تهیه کرده و از صرف این غذای سلطنتی لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل