بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی نان شیرمال خانگی؛ خوشمزه و پف‌دار

“`html

آیا از طعم نان شیرمال‌های آماده خسته شده‌اید؟ با این دستورالعمل از مجله رضیم، می‌توانید نان شیرمال خانگی درست کنید که طعمی فوق‌العاده و بافتی نرم و لطیف دارد. بنابراین اگر به دنبال یک صبحانه خوشمزه و خانگی هستید، با ما همراه شوید.

مواد لازم برای تهیه نان شیرمال

مواد لازم برای تهیه نان شیرمال به شرح زیر است:

آرد ۵۰۰ تا ۵۵۰ گرم
شکر نصف پیمانه
شیر ۱ و نیم پیمانه
مایه خمیر ۱ و نیم قاشق غذاخوری
روغن مایع نصف پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
نمک نصف قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای رومال روی نان

مواد لازم برای رومال روی نان به شرح زیر است:

زرده تخم مرغ ۱ عدد
شیر یا روغن ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
کنجد به میزان لازم

مراحل تهیه نان شیرمال خانگی

برای تهیه نان شیرمال خانگی کافی است مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: عمل آوردن خمیر مایه

در ابتدا، یک قاشق غذاخوری شکر را بردارید و در یک کاسه بریزید.

سپس مایه خمیر را به شکر اضافه کنید. بعد شیر گرم را که داغ نیست (به حدی که دست را نسوزاند) به مخلوط اضافه کنید.

این مواد را خوب هم بزنید و روی کاسه را بپوشانید. بگذارید حدود ۱۵ دقیقه بماند تا خمیر مایه فعال شود و حجم آن افزایش یابد.

مرحله دوم: تهیه خمیر

در یک کاسه بزرگ‌تر، تخم‌مرغ‌ها را بشکنید. روغن مایع را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و سپس شکر را بعد از آن اضافه کنید.

با همزن دستی خوب مخلوط کنید تا همه مواد خوب ترکیب شوند. سپس نمک را به این مخلوط اضافه کنید و ادامه دهید به هم زدن.

“““html

حالا خمیر مایه‌ی عمل آمده و پف کرده را به مواد قبلی اضافه کنید.

در آخرین مرحله باید آرد را اضافه کنید. آرد را کم کم داخل بقیه مواد بریزید و هم بزنید.

آرد را تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد و خمیر لطیفی به دست بیاید.

توجه کنید که ۵۰۰ گرم آرد کافی است. اگر حس کردید آرد کم است و خمیر چسبناک است، کم کم باقی آرد را اضافه کنید و مرتب ورز دهید؛ سعی کنید با ورز دادن چسبندگی خمیر را کاهش دهید.

بیشتر بخوانید: رسپی نان سوخاری؛ با بافتی ترد و شکننده

مرحله سوم: استراحت دادن به خمیر

وقتی خمیر آماده شد، تمام سطح داخلی یک کاسه بزرگتر را با روغن مایع چرب کنید.

سپس خمیر را به داخل کاسه چرب شده منتقل کنید. بعد روی خمیر را با یک حوله یا پارچه مناسب بپوشانید.

خمیر را یک ساعت در دمای آشپزخانه بگذارید تا حجمش دو برابر شود.

خمیر را در محیط سرد قرار ندهید چون بیشتر طول می‌کشد تا به عمل آید.

بهتر است خمیر را در جایی گرم و تاریک مثل فر خاموش یا کنار بخاری بگذارید تا سریع‌تر به عمل آید. اگر این کار را نکردید، باید زمان بیشتری بدهید تا خمیر پف کند و حجمش زیاد شود.

مرحله چهارم: ورز دادن و چانه کردن خمیر

پس از یک تا یک و نیم ساعت، پارچه یا درپوش روی ظرف را بردارید؛ می‌بینید که خمیر کاملاً پف کرده و حجیم شده است.

پف خمیر را با دست بگیرید و سپس خمیر را ورز دهید. روی میزکار کمی آرد بپاشید و خمیر را به آن منتقل کنید.

در این مرحله باید دوباره خمیر را ورز دهید. ورز دادن خمیر بر روی بافت، حجم و پف نهایی نان تأثیر زیادی دارد.

خمیر را به یک سمت بکشید و دوباره جمع کنید. این کار را چند بار تکرار کنید. ورز دادن خمیر باید حدود پنج تا ده دقیقه طول بکشد.

پس از ورز دادن خمیر، آن را به دو یا سه قسمت تقسیم کرده و چند چانه درست کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی نان اهری (یتی قات) خانگی

مرحله پنجم: شکل دادن به خمیر

داخل سینی مناسب فر کاغذ روغنی بیندازید و به طور کامل سطح آن را با روغن چرب کنید.

حالا به خمیر شکل بدهید و آن را روی سینی فر قرار دهید.

شکل دادن به خمیر کاملاً بستگی به سلیقه شما دارد؛ می‌توانید چند خمیر کوچک تهیه کنید تا نان‌های کوچک و یک نفره داشته باشید یا دو خمیر متوسط.

برای شکل دادن به نان‌های کوچک، کافی است چانه‌های کوچک درست کنید و سپس هر چانه را با دست باریک کنید و به شکل لوله‌ای دربیاورید.

سپس از لبه خمیر شروع به پیچیدن کنید.

هر چانه کوچک را به همین روش شکل دهید. می‌توانید از کشمش یا گردو در زمان رول کردن و پیچاندن، در داخل خمیر استفاده کنید.

اگر می‌خواهید خمیر را بزرگتر تهیه کنید، چانه بزرگتر را گرد در نظر بگیرید و کمی با وردنه باز کنید یا روی سینی فر با دست و حرکت انگشتان خمیر را پهن و گرد کنید.

سپس به هر شکلی که مایلید روی خمیر طرح بزنید و آن را شکل دهید.

مرحله ششم: استراحت دادن به خمیر قبل از پخت

هر خمیر را روی سینی فر قرار دهید. در این مرحله برای بار دوم باید به خمیرهای آماده شده استراحت دهید.

روی سینی فر که خمیرها را قرار داده‌اید، با پارچه بپوشانید. دوباره بیست دقیقه تا نیم ساعت به خمیرها استراحت دهید تا دوباره پف کنند و حجیم شوند.

مرحله هفتم: رومال کردن

در این فاصله برای رومال روی نان‌ها قبل از پخت، یک عدد زرده تخم مرغ را در ظرفی بریزید و یک قاشق شیر یا روغن به زرده اضافه کنید.

“““html

یک قاشق از محلول غلیظ زعفران را به زرده تخم‌مرغ و شیر اضافه کنید. سپس این مخلوط را به‌خوبی هم بزنید تا کاملاً ترکیب شود.

بعد از این، با استفاده از یک برس یا فرچه، روی هر تکه از خمیر آماده شده، مایه زرده تخم‌مرغ را بمالید و آن را کاملاً پوشش دهید.

می‌توانید بر روی مایه رومال از کنجد، پودر پسته یا پرک بادام برای تزیین استفاده کنید. در انتها، کمی شکر دانه درشت روی خمیر بپاشید.

بیشتر بخوانید: رسپی نان کنجدی جادویی

مرحله هشتم: پخت نان

حالا وقت این است که خمیر را به داخل فر ببرید.

قبل از اینکه خمیر را بگذارید، فر را از یک ربع قبل روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا خوب گرم شود.

سینی‌های خمیر را در وسط فر قرار دهید و حدود ۳۰ دقیقه بپزید. البته زمان پخت ممکن است به دمای فر شما بستگی داشته باشد.

زمانی که خمیر کاملاً پف کرد و دور آن طلایی شد، نان‌های شیرمال شما آماده است.

به خاطر داشته باشید که اگر نان‌های کوچک درست کرده‌اید، زمان پخت کمتری نیاز دارد.

اگر دوست دارید روی نان‌ها به‌خوبی طلایی شود، می‌توانید کمی گریل یا دمای بالای فر را روشن کنید تا روی نان‌ها برشته شود.

مرحله نهم: سرو کردن

وقتی نان‌ها پخته شدند، آن‌ها را از فر بیرون بیاورید. کمی عسل (حدود یک یا دو قاشق غذاخوری) را گرم کنید و با برس یا فرچه عسل گرم شده را روی نان‌های شیرمال بمالید.

نان‌های شیرمال خوش‌رنگ و خوش‌بافت شما آماده است. نوش جان!

بیشتر بخوانید: رسپی انواع نان خانگی در فر یا ماهیتابه

نکات طلایی در تهیه نان شیرمال

در ادامه، به چند نکته مهم برای تهیه نان شیرمال خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

  • در هنگام آماده‌سازی خمیر، دقت کنید که آرد زیادی استفاده نکنید. آرد را به آرامی به مواد اضافه کنید.
  • زمانی که خمیر آماده شد، با ورز دادن سعی کنید چسبندگی آن را برطرف کنید. اگر خمیر خیلی چسبناک بود، به آرامی و کم‌کم یکی‌ دو قاشق آرد اضافه کنید.
  • استفاده بیش از حد از آرد می‌تواند باعث خشکی خمیر و در نهایت سفت شدن نان شود.
  • برای نرم‌تر شدن نان‌ها در فر، می‌توانید یک کاسه آب جوش در فر قرار دهید. این کار باعث می‌شود که نان نرم‌تر بپزد.
  • نان‌ها را بیش از حد در فر نگذارید. همین که طلایی شدند، آن‌ها را بیرون بیاورید.
  • در تهیه نان می‌توانید از کشمش و گردو هم استفاده کنید.
  • ورز دادن خمیر بسیار مهم است و بر بافت آن تاثیر زیادی دارد. پس خمیر را کاملاً ورز دهید.
  • برای داخل خمیر می‌توانید از یک عدد تخم‌مرغ کامل و همچنین سفیده تخم‌مرغ دوم استفاده کنید و زرده تخم‌مرغ دوم را برای رومال نگه‌دارید.
  • در زمان رومال، می‌توانید کمی وانیل به زرده تخم‌مرغ اضافه کنید.
  • از این خمیر می‌توانید برای تهیه نان‌های مختلف استفاده کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، رسپی نان شیرمال را برای شما توضیح دادیم. حتماً این نان خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل