بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی نان صبحانه شکلاتی؛ انرژی‌بخش برای شروع روز

“`html

چه چیزی بهتر از شروع یک روز با عطر دلپذیر نان تازه و طعم شیرین شکلات؟ با این دستورالعمل آسان از مجله رضیم، می‌توانید در خانه‌تان یک نان صبحانه شکلاتی نرم و پفکی با تکه‌های شکلات ذوب شده درست کنید که هر لقمه‌اش شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

مواد لازم برای تهیه نان صبحانه شکلاتی

مواد لازم برای تهیه نان صبحانه شکلاتی عبارتند از:

شیر ولرم ۲۰۰ گرم یا ۱ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
خمیر مایه ۱۰ گرم یا ۱ قاشق سوپ‌خوری سر پر
شکر ۱۰۰ گرم یا ۲ سوم پیمانه سرخالی
کره نرم شده ۹۰ گرم
وانیل ۱ چهارم قاشق چای‌خوری
آرد مخصوص نان (آرد نان فانتزی) ۵۰۰ الی ۶۰۰ گرم
شکلات صبحانه برای داخل نان به مقدار لازم

مواد لازم برای رومال

برای تهیه رومال به مواد زیر نیاز دارید:

تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۱ قاشق غذاخوری
وانیل نوک قاشق چای‌خوری
بادام پرک یا فندق خرد شده (دلخواه) به مقدار لازم

مراحل تهیه نان صبحانه شکلاتی

برای تهیه نان صبحانه شکلاتی، کافی است مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: آماده کردن خمیر مایه

اول از همه، شیر ولرم را در یک ظرف مناسب بریزید. سپس، یک قاشق از شکر ذکر شده در مواد اولیه و خمیرمایه را به آن اضافه کنید.

این ترکیب را با قاشق خوب هم بزنید. سپس روی ظرف را با یک بشقاب بپوشانید و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا خمیر مایه آماده شود.

دمای شیر برای فعال شدن خمیر مایه باید حدود ۳۵ تا ۴۰ درجه باشد. اگر دماسنج ندارید، انگشتتان را در شیر بزنید؛ اگر گرمای آن را حس کردید، اما نسوزد، مناسب است.

اگر دما زیاد باشد، خمیر مایه خراب می‌شود و اگر کم باشد، فعالیت نمی‌کند.

خمیر مایه از شکر موجود در شیر تغذیه کرده و شروع به فعالیت می‌کند.

“““html

مرحله دوم: همزدن تخم مرغ

در این بین، تخم مرغ‌ها، بقیه شکر و وانیل را در یک ظرف بریزید. با همزن دستی یا یک چنگال خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.

کره نرم شده را که در دمای اتاق است به مخلوط اضافه کنید و دوباره با همزن دستی هم بزنید.

بعد از اینکه خمیر مایه حدود ده دقیقه استراحت کرد، آن را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید تا همه چیز یکدست شود.

بیشتر بخوانید: پودینگ دانه چیا و نارنگی؛ انرژی‌بخش و سبک

مرحله سوم: اضافه کردن آرد

حالا شروع به اضافه کردن آرد کنید. ابتدا نصف آرد را بریزید و با قاشق هم بزنید، سپس باقی آرد را کم‌کم اضافه کنید.

وقتی که مواد حالت خمیری گرفت، قاشق را کنار بگذارید و با دست مواد را مخلوط کنید.

آرد را به اندازه‌ای اضافه کنید که خمیری نرم و لطیف به دست آید.

مقدار آردی که نیاز دارید مشخص نیست؛ چون هر نوع آرد میزان آب متفاوتی جذب می‌کند. ممکن است تمام آرد مصرف شود یا مقداری اضافی بماند.

از اضافه کردن آرد بیش از حد خودداری کنید؛ زیرا می‌تواند کیفیت نان را پایین بیاورد و نان شما خشک و سخت شود. مقداری چسبندگی در خمیر طبیعی است.

بیشتر بخوانید: ۸ صبحانه آسان برای روزهای سرد زمستانی 

مرحله چهارم: ورز دادن و چانه کردن خمیر

زمانی که خمیر آماده شد، آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی سطح کار خوب ورز دهید. ورز دادن خمیر بر کیفیت نان تاثیر زیادی دارد، بنابراین این مرحله را به خوبی انجام دهید.

خمیر را با قسمت انتهایی دست ورز دهید و از چنگ زدن جداً خودداری کنید؛ زیرا این کار خمیر را چسبناک‌تر می‌کند و ممکن است نیاز به آرد بیشتری پیدا کند و در نهایت نان کیفیت خوبی نداشته باشد.

اگر خمیر به سطح کار چسبید، مقدار کمی آرد روی آن بریزید.

در نهایت خمیر را به شکل چانه درآورید و در یک ظرف بگذارید. روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت بگذارید تا استراحت کند و حجم بگیرد.

مرحله پنجم: باز کردن خمیر

بعد از استراحت، خمیر را دوباره ورز دهید تا هوای داخلی آن خارج شود. سپس خمیر را چانه کنید و روی سطح آردپاشی شده قرار دهید و با وردنه به شکل مستطیلی تقریباً باز کنید. ضخامت خمیر باید حدود ۳ تا ۴ میلی‌متر باشد.

بیشتر بخوانید: رسپی انواع نان خانگی در فر یا ماهیتابه

مرحله ششم: پخش کردن شکلات صبحانه روی خمیر

شکلات صبحانه را به کمک کاردک روی خمیر پخش کنید، طوری که سطح خمیر را بپوشاند و یک سانت از کناره‌ها خالی بماند.

سپس از سمت طولی خمیر شروع به رول کردن کنید. برای برش دادن خمیر از یک نخ استفاده کنید و آن را دور خمیر بپیچید و بکشید تا برش خورده و جدا شود. ضخامت مناسب برای برش‌ها حدود ۳ سانتیمتر است.

مرحله هفتم: انتقال رول‌های شکلاتی به سینی فر

یک ظرف مناسب برای سرو را کمی چرب کنید و رول‌های شکلاتی را در آن بچینید. همچنین می‌توانید از کاغذ روغنی در سینی فر استفاده کنید و نان‌ها را در آن بگذارید یا رول‌ها را در قالب مافین قرار دهید.

روی ظرف را با نایلون بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا کمی بیشتر استراحت کند.

مرحله هشتم: رومال کردن

در این مدت رومال خمیر را آماده کنید. برای ساخت رومال، تخم مرغ، شیر و وانیل را با چنگال خوب هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.

بعد از استراحت، با قلم‌مو رومال را روی نان بزنید. سپس می‌توانید به دلخواه روی نان بادام یا فندق خرد شده بپاشید.

بیشتر بخوانید: رسپی نان فطیر خانگی

مرحله نهم: پخت

“““html

نان

نان شکلاتی را در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد که قبلاً گرم شده بگذارید به مدت حدود ۲۰ دقیقه بپزد. زمان پخت ممکن است بسته به نوع فر متفاوت باشد.

اگر فر شما برقی است، دما را ۲۰ درجه پایین‌تر تنظیم کنید. اگر می‌خواهید نان را در فر گازی بپزید، در آخر چند دقیقه گریل را روشن کنید تا روی نان‌ها طلایی شود.

پس از پخت، نان‌ها را از فر خارج کنید و بگذارید کمی خنک شوند، سپس آن‌ها را سرو کنید.

برای براق شدن روی نان، می‌توانید مقداری عسل را با کمی آب جوش مخلوط کنید و با قلم‌مو روی نان‌ها بزنید. این کار باعث می‌شود سطح نان براق و کمی شیرین‌تر شود.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، رسپی نان صبحانه شکلاتی را برای شما توضیح دادیم. حتماً این نان خوشمزه را در خانه درست کنید و از طعم عالی آن در صبحانه لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل