“`html
نان و خوراک بره یکی از غذاهای قدیمی و معروف ایرانی است که به زمان اشکانیها برمیگردد. در آن زمان، این غذا در میان همه مردم محبوب بود. خوراک بره شامل آلو، کلم سفید، زیتون و گوشت بره است و طعم بسیار خوشمزهای دارد. در این مقاله از مجله رضیم میخواهیم طرز تهیه این غذای محبوب اشکانیها را به شما یاد بدهیم.
نگاهی سریع به روش پخت
برای تهیه نان، آرد و آب را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید. خمیر را یک ساعت بگذارید استراحت کند، سپس آن را به قطعات کوچک تقسیم کرده و در تابه با کمی روغن بپزید.
برای تهیه خوراک بره، ابتدا پیاز و سیر را با زردچوبه تفت دهید. سپس گوشت بره را اضافه کنید و بگذارید تا رنگ آن عوض شود. بعد زیتون بدون هسته، آلو و کلم سفید خرد شده را همراه با ادویهها به آن اضافه کنید. کمی آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد. در پایان، این خوراک را با نان تازه سرو کنید. در ادامه، طرز تهیه کامل این غذای تاریخی خوشمزه را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
مواد لازم نان
آرد سفید | ۱ پیمانه |
آب | ½ لیوان |
طرز تهیه نان
- مدت زمان آمادهسازی: ۶۰ تا ۹۰ دقیقه
- مناسب برای: ۳ تا ۴ نفر
- درجه سختی: آسان
مرحله اول: تهیه خمیر نان
آرد و آب را در یک کاسه ترکیب کنید. سپس با دست خوب ورز دهید.
روی خمیر یک پارچه مرطوب بگذارید و بگذارید یک ساعت استراحت کند.
مرحله دوم: پخت نان
خمیر را روی یک سطح صاف پهن کرده و به اندازههای مورد نظرتان برش بزنید. سپس در یک تابه با کمی روغن بپزید.
مواد لازم خوراک بره
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
کلم سفید | ۲۰۰ گرم |
گوشت بره | ۴۰۰ گرم |
آلو خشک (زرد و قرمز) | نصف پیمانه |
زیتون بدون هسته | ۱ پیمانه |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان لازم |
برگ بو | ۲ عدد |
دارچین | ½ قاشق چایخوری |
روغن | به میزان لازم |
بیشتر بخوانید: رسپی خوراک لوبیا چیتی
رسپی خوراک بره
مدت زمان آماده سازی: ۲ تا ۲/۵ ساعت
مناسب برای: ۳ تا ۴ نفر
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آماده سازی مواد
ابتدا پیازها را شسته و پوست بکنید و به صورت خلالی خرد کنید.
کلم را به شکل نگینی برش بزنید و بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن برود.
سیر را پوست کنده و خرد کنید.
گوشت بره را به قطعات کوچک برش دهید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
در یک قابلمه کمی روغن بریزید و پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید. وقتی پیازها نرم و طلایی شدند، زردچوبه و سیر را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
بیشتر بخوانید: رسپی هویج پلو مجلسی
مرحله سوم: اضافه کردن گوشت
پس از اینکه سیر و پیاز را تفت دادید، قطعات گوشت را به آن اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت کمی رنگش عوض شود.
مرحله چهارم: ترکیب مواد
در این مرحله کلم خرد شده، زیتون بدون هسته، آلو خشک، فلفل سیاه و برگ بو را اضافه کنید و خوب هم بزنید. مقداری آب در قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا مواد با حرارت کم برای ۲ ساعت بپزند.
مرحله پنجم: اضافه کردن نمک و دارچین
هنگامی که گوشت بره خوب پخته شد، نمک و دارچین را به آن اضافه کنید.
زمانی که خوراک غلظت دلخواه شما را پیدا کرد، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر همراه با نان تازه و گرم سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش کرفس گیاهی
نکات و فوت و فن برای تهیه نان و خوراک بره
برای بهبود کیفیت این غذا بهتر است نکات زیر را رعایت کنید.
- برای فعال کردن مخمر، دمای آب باید حدودا ۴۰ درجه سانتیگراد باشد؛ نه خیلی سرد و نه خیلی گرم.
- خمیر را به اندازه کافی ورز دهید تا نرم و پفدار شود. میتوانید دستان خود را کمی چرب کنید تا بهتر ورز دهید.
- برای استراحت خمیر آن را در جای گرم قرار دهید و رویش را با یک پارچه مرطوب بپوشانید تا خشک نشود.
- برای تهیه نان، بهتر است از آرد گندم با گلوتن متوسط استفاده کنید تا نان کشسانی خوبی داشته باشد.
- بهتر است برای خوراک بره از گوشت با استخوان استفاده کنید تا طعم بهتری بگیرد.
- گوشت را با حرارت بالا و در زمان کوتاه تفت دهید تا آبدار و خوشمزه بماند.
- برای عطر و طعم بهتر میتوانید مقداری زعفران دم کرده به خوراک اضافه کنید.
- برای طعمدهی بیشتر، در ۱۵ دقیقه آخر پخت کمی کره به خوراک اضافه کنید.
- این خوراک را میتوانید با ماست چکیده، سبزی تازه یا ترشی سرو کنید.
- میتوانید روی خوراک را با خلال پسته تزئین کنید تا زیباتر شود.
در این مقاله از مجله رضیم، رسپی نان و خوراک بره را به همراه فوت و فن آن به شما ارائه دادیم. پیشنهاد میکنیم حتماً این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و در کنار خانواده از طعم لذیذ آن لذت ببرید.