“`html
یکی از ساندویچهای محبوب در دنیا همبرگر است که معمولاً با گوشت گاو درست میشود. اما اگر شما گیاهخوار هستید یا نمیخواهید گوشت بخورید، میتوانید از همبرگر گیاهی استفاده کنید. در این مطلب از رضیم بلاگ طرز تهیه یک همبرگر گیاهی خوشمزه و سالم را با شما به اشتراک میگذاریم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه همبرگر گیاهی
برای درست کردن همبرگر گیاهی به مواد زیر نیاز دارید:
لوبیا قرمز | ۱ پیمانه خیس خورده |
سویا خیس خورده | نصف پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد سوخاری | ۱/۳ پیمانه |
پیاز درشت | ۱ عدد |
سیر | ۲ تا ۳ حبه |
جعفری خرد شده | ۳ قاشق غذاخوری |
سس خردل | ۱ قاشق غذاخوری |
سس بالزامیک | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
پاپریکا | نصف قاشق چایخوری |
پودر زیره | نصف قاشق چایخوری |
پودر گشنیز | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
آویشن یا اورگانو | نصف قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم کمتر از ۱ قاشق غذاخوری |
مواد لازم جهت تهیه ساندویچ برگر گیاهی
برای درست کردن ساندویچ برگر گیاهی به مواد زیر نیاز دارید:
خیارشور | به میزان لازم |
گوجه فرنگی | ۲ الی ۳ عدد |
کاهو | به میزان لازم |
پنیر گودا یا ورقهای | به میزان لازم |
پیاز | در صورت تمایل |
نان همبرگر | ۴ عدد |
سس | دلخواه |
مراحل تهیه همبرگر گیاهی
برای درست کردن همبرگر گیاهی، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: آماده سازی لوبیا و سویا
برای تهیه این ساندویچ خوشمزه که یک غذای نونی بدون گوشت است، ابتدا نصف پیمانه لوبیا را ۲۴ ساعت بخیسانید و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید.
بعد از این مدت، لوبیاها را در قابلمه بریزید و خوب بپزید.
سویا را هم در کاسهای با آب خیس کنید تا نرم شود.
مرحله دوم: میکس کردن مواد اولیه
وقتی لوبیاها پخته و نرم شدند، آنها را در غذاساز بریزید.
سویای خیس خورده را به لوبیا اضافه کنید.
پیاز را خرد کرده و به مواد اضافه کنید. بهتر است پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید قبل از اضافه کردن.
دو یا سه حبه سیر نیز اضافه کنید و تمام ادویهها را بیفزائید.
سپس یَک قاشق غذاخوری سس خردل و یک قاشق سس بالزامیک نیز به مخلوط اضافه کنید.
غذاساز را روشن کنید و مواد را خوب میکس کنید تا یکدست شوند.
مرحله سوم: اضافه کردن تخم مرغ و پودر سوخاری
حالا تخم مرغ و یک سوم تا نیم پیمانه پودر یا آرد سوخاری را به مخلوط اضافه کنید.
دستگاه را روشن کرده و کمی مخلوط کنید تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی ساندویچ رست بیف رستورانی
مرحله چهارم: سرخ کردن برگر
در یک تابه نچسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید.
وقتی روغن داغ شد، از مخلوط لوبیا به اندازه یک گردو برداشته و به شکل دایره درآورید. میتوانید از قالب برای یکدست کردن سایز برگرها استفاده کنید.
وقتی یک طرف آن سرخ شد، برگر را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
“““html
آن را سرخ کنید.
مرحله پنجم: قرار دادن پنیر گودا روی برگر
حالا ۱ یا ۲ ورق پنیر گودا را روی هر برگر قرار دهید و درب تابه را ببندید تا پنیر روی برگرها ذوب شود.
مرحله ششم: برشته کردن نان برگر
در همین حین که پنیر گودا روی برگرها ذوب میشود، نانهای برگر را از وسط برش دهید و قسمت برش خورده آن را داخل تابه دیگری قرار دهید تا کمی برشته و تست شود.
نیازی به حرارت زیاد نیست در حد ۲ تا ۳ دقیقه با حرارت ملایم کافیست؛ در حدی که رنگ آن کمی طلایی شود.
حواستان به برگرها باشد که نسوزد. حرارت را خاموش کنید یا زمانی که پنیر ذوب شد، برگرها را از تابه خارج کنید و بقیه آنها را سرخ کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی رولت مرغ و سبزیجات
مرحله هفتم: آماده سازی ساندویچ
روی برشهای نان همبرگر، کمی سس مایونز، کچاب، فرانسوی یا هر سسی که مدنظر خودتان است بزنید.
روی سس برگهای کاهو و برشهای کاهو را قرار دهید. مجدد میتوانید کمی سس بزنید.
سپس برگرهای سرخ شده که روی آن پنیر گودا قرار دادید و پنیر هم کاملا ذوب شده را روی برگهای کاهو قرار دهید.
سپس برشها و حلقههای گوجه را بگذارید، بعد خیارشور را بچینید.
اگر مایلید برشهای پیاز را به صورت حلقهای روی آن قرار دهید.
در پایان در صورت تمایل کمی سس بریزید و برش دیگر نان همبرگر را روی سایر مواد قرار دهید.
برای هر برگر آماده شده به همین ترتیب عمل کنید.
مرحله هشتم: سرخ کردن سیب زمینی
حالا این ساندویچ خوشمزه بدون سیب زمینی تنوری یا سرخ شده که نمیشود!
برای تهیه سیب زمینیهای کبابی برای کنار ساندویچ، ۲ عدد سیب زمینی را برشهای خلالی درشت و یک اندازه بزنید و یا به تکههای درشت برش دهید.
سیب زمینی ها را داخل ظرفی بریزید.
ادویهها شامل زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، آویشن یا اورگانو و پودر سیر را به مقدار دلخواه به سیب زمینیها اضافه کنید.
سپس مقداری روغن زیتون داخل سیب زمینیها بریزید.
همه مواد را خوب مخلوط کنید تا روغن و ادویهها به خرد سیب زمینیها برود و طعمدار شوند.
سپس سیب زمینیها را روی سینی فر چرب شده یا سینیای که کاغذ روغنی انداختهاید، بریزید.
۲۰ دقیقه تا نیم ساعت با توجه به ضخامت برشهای سیب زمینی داخل فر قرار دهید تا کاملا پخته و ترد شود.
در دقایق پایانی بهتر است گریل را روشن کنید تا طلایی شود.
با این روش هم روغن کمتری مصرف میکنید و هم سیب زمینیها بسیار ترد و خوشمزه میشوند.
بیشتر بخوانید: رسپی همبرگر خونگی با طعم فست فودی
مرحله نهم: سرو همبرگر گیاهی
به همین سادگی ساندویچهای برگر فوقالعاده خوشمزه و زیبای شما آماده برای سرو است.
میتوانید این ساندویچ خوشمزه را در وعده اصلی به عنوان ناهار یا شام نوش جان کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه همبرگر گیاهی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه همبرگر گیاهی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- در تهیه این برگر از لوبیا قرمز استفاده شده که
“““html- این برگر خواص فوقالعاده زیادی دارد و برای سلامتی بدن بسیار مفید است.
- بهتر است که پیاز را جداگانه رنده کنید، آب آن را بگیرید و سپس با سایر مواد مخلوط کنید.
- میزان آرد یا پودر سوخاری باید بین یک سوم تا نصف پیمانه باشد. بهتر است آرد سوخاری را در آخر اضافه کنید تا راحتتر بتوانید اندازهاش را بگیرید.
- اگر وقت داشتید، بهتر است مواد برگر را برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا شکل بهتری بگیرند. اما مراقب باشید که خیلی سفت و خشک نشوند.
- میتوانید از سبزیجات خوشعطر مانند ریحان نیز در برگر استفاده کنید.
- مواد را به خوبی میکس کنید تا کاملاً یکدست شوند.
- در این برگر خوشمزه و سالم، در صورت تمایل میتوانید از قارچ سرخشده یا سس قارچ هم استفاده کنید.
- سس بالزامیک لازم نیست و میتوانید آن را حذف کنید.
- نحوه چیدمان لایههای سبزیجات و برگر کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد؛ هرطوری که دوست دارید میتوانید عمل کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، یک برگر گیاهی مقوی و خوشمزه را برای شما توضیح دادیم. امیدواریم این غذای خوشمزه و بهصرفه را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.