بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی چالقمه؛ غذای دوران صفوی

“`html

چالقمه، این غذای سنتی و محبوب ایرانی، در زمان صفویان تبدیل به یکی از غذاهای پرطرفدار در دربار و بین مردم شد. در این مقاله از مجله رضیم به شما طرز تهیه چالقمه را آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن چالقمه، ابتدا ترکیبی از آرد، تخم مرغ، نمک، کره و آب آماده کنید و آن را برای یک ساعت کنار بگذارید تا استراحت کند. در این فاصله، پیاز را سرخ کرده و گوشت چرخ کرده را به همراه ادویه‌هایی مثل زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، هل، پودر لیمو و دارچین به آن اضافه کنید. بعد از یک ساعت، خمیر را به شکل مربع‌های نازک باز کنید و مقداری از مخلوط گوشتی را در وسط هر مربع قرار دهید. حالا لبه‌های خمیر را به هم بچسبانید. سپس چالقمه‌ها را با کره آب شده بپوشانید و در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۴۵ دقیقه بپزید. وقتی پختند، روی آن‌ها پودر قند، پودر دارچین و پودر گل سرخ بپاشید. برای بیشتر آشنایی با مراحل تهیه چالقمه، ادامه مقاله را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه چالقمه

برای درست کردن چالقمه خوشمزه، مواد زیر را تهیه کنید:

آرد نان فانتزی ۳ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
کره به اندازه ۱ عدد گردو
آب ۱/۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
پودر هل ۱ قاشق مرباخوری
پودر دارچین، پودر گل سرخ، پودر قند و پودر لیمو به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
کره آب شده برای رومال به مقدار لازم

مراحل تهیه چالقمه

  • زمان آماده‌سازی و پخت: ۲ ساعت
  • مناسب برای: ۴ الی ۶ نفر

مرحله اول: آماده‌سازی خمیر

برای تهیه چالقمه، ابتدا خمیر آن را آماده کنید. برای این کار، آرد نان فانتزی را الک کنید و در یک کاسه بریزید. سپس تخم مرغ، کره نرم شده و مقداری نمک را به آن اضافه کنید.

“““html

کمی نمک به آرد اضافه کنید و همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید. بعد به آرامی آب اضافه کنید تا خمیری نرم و لطیف درست شود. یادتان باشد که خمیر نه باید خیلی شل باشد و نه خیلی سفت.

بعد از اینکه خمیر را کاملاً ورز دادید، آن را به شکل یک توپ درآورده و در یک ظرف مناسب بگذارید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و بگذارید یک ساعت در دمای اتاق استراحت کند.

مرحله دوم: آماده کردن مواد داخل چالقمه

در این مرحله، اول مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. بعد پیاز را به صورت ریز خرد کرده و تفت دهید. وقتی پیاز نرم شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و مجدداً تفت دهید.

سپس گوشت چرخ‌کرده را به مخلوط اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رنگش عوض شود. در نهایت، نمک، فلفل سیاه، پودر هل، پودر لیمو و یک قاشق مرباخوری پودر دارچین را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله سوم: گرم کردن فر

قبل از پخت چالقمه‌ها، فر را روشن کرده و دما را روی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا کاملاً گرم شود. این کار به پخت یکنواخت چالقمه‌ها کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش بورانی؛ غذای دوران صفوی

مرحله چهارم: قرار دادن مواد داخل خمیر

بعد از اینکه خمیر برای مدت کافی استراحت کرد، آن را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را با وردنه پهن کنید تا به شکل یک مربع نازک درآید.

سپس مقداری از مواد گوشتی را وسط هر مربع بگذارید و لبه‌های خمیر را به سمت داخل تا کرده و با فشار انگشت‌ها خوب بچسبانید. برای اطمینان از محکم شدن خمیرها، می‌توانید لبه‌های آن‌ها را با چنگال فشار دهید.

مرحله پنجم: پختن چالقمه

اول سینی فر را خوب چرب کنید تا چالقمه‌ها به آن نچسبند. سپس خمیرها را روی سینی بچینید و روی هر کدام مقداری کره آب‌شده بمالید. حالا سینی را برای ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید تا چالقمه‌ها کامل بپزند.

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت کرفس

مرحله ششم: سرو کردن چالقمه

زمانی که چالقمه‌ها خوب پختند، آن‌ها را از فر خارج کنید و روی هرکدام مقداری پودر قند، پودر دارچین و پودر گل‌سرخ بپاشید. حالا چالقمه‌های خوشمزه شما آماده است. پیشنهاد می‌کنیم آن‌ها را داغ داغ نوش جان کنید تا مزه‌شان بهتر حس شود. نوش جان!

در این بخش از مجله آشپزی رضیم شما را با رسپی چالقمه، یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی ایران آشنا کردیم. این غذا نه تنها برای وعده‌های غذایی روزمره عالی است بلکه می‌تواند سفره‌های مهمانی شما را نیز زیباتر کند. حتماً این غذا را امتحان کنید و از طعم آن لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل