“`html
چیزکیک ژاپنی یکی از دسرهای بسیار خوشمزه و معروف است که به کیک لرزان یا پنبهای نیز معروف میباشد. این چیزکیک جزء کیکهای لطیف و حساس به شمار میرود و ممکن است درست کردن آن کمی دشوار به نظر بیاید. اما با دستوری که رضیم بلاگ در ادامه توضیح میدهد، شما به راحتی میتوانید این چیزکیک را در خانه درست کنید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه چیزکیک ژاپنی
برای تهیه این چیزکیک خوشمزه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
پنیر خامهای | ۱۳۵ گرم |
کره | ۳۰ گرم |
شکر | ۷۰ گرم |
شیر | ۵۰ میلی لیتر |
تخم مرغ | ۳ عدد |
آرد سفید | ۳۰ گرم |
نشاسته ذرت | ۱۰ گرم |
کرم تارتار | ۱/۲ قاشق چایخوری |
زست لیمو یا پرتقال | ۱/۴ قاشق چایخوری |
مراحل تهیه چیزکیک ژاپنی
مراحل درست کردن چیزکیک ژاپنی به شرح زیر است:
مرحله اول: گرم کردن فر
برای شروع، فر را روشن کنید و با دمای ١۶٠ درجه سانتیگراد گرم کنید.
مرحله دوم: ترکیب شیر، پنیر و کره
پنیر خامهای را در یک ظرف مناسب که در برابر حرارت مقاوم باشد بریزید. سپس کره را به آن اضافه کنید و بعد شیر را نیز اضافه کنید. حالا باید این مخلوط را به شیوه بن ماری آماده کنید.
برای این کار، ظرفی که شیر، کره و پنیر در آن است را روی بخار کتری قرار دهید. آب کتری باید در حال جوش باشد و ظرف به گونهای قرار گیرد که آب به کف آن برخورد نکند. وقتی کره ذوب شد، با همزن یا قاشق چوبی مواد را خوب مخلوط کنید تا همه چیز یکدست شود.
مرحله سوم: افزودن زرده تخممرغ
مواد را از روی بخار بردارید و یک دقیقه صبر کنید. سپس زردههای تخممرغ را به مخلوط شیر، پنیر و کره که حالا یکدست شده، اضافه کنید و با همزن دستی خوب مخلوط کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن آرد و نشاسته
سپس، آرد سفید و نشاسته ذرت را روی مواد الک کنید. حالا با همزن دستی یا ویسک مواد را هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. در این مرحله، وانیل یا رندهی پوست لیمو یا پرتقال را نیز به مواد اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی چیزکیک طالبی
مرحله پنجم: فرم دادن سفیدهها
“““html
در یک کاسه بزرگ، سفیدههای تخممرغ را بریزید. با همزن برقی شروع به هم زدن آنها کنید تا کمی فرم بگیرند و به حالت فومی درآیند.
در این مرحله، به آرامی شکر را به سفیدهها اضافه کنید. بهتر است شکر را به صورت بارشی و همزمان با روشن بودن همزن اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ششم: افزودن کرم تارتار
حالا پودر یا کرم تارتار را به مواد اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا زمانی که سفیدهها خوب فرم بگیرند و رد پرههای همزن روی آنها باقی بماند. سفیدهها باید به حالت سافت پیک یا قله خمیده برسند و وقتی همزن را خارج میکنید، قلهای روی سفیدهها داشته باشد.
پس از فرم گرفتن کامل سفیدهها، باید مخلوط زردهها را به سفیدهها اضافه کنید. دقت کنید که ظرف بزرگی انتخاب کنید تا بعد از فرم گرفتن، بتوانید مخلوط زردهها را هم اضافه کنید.
مرحله هفتم: فولد کردن مواد
مخلوط زردهها را به آرامی و در دو یا سه مرحله به سفیدههای فرم گرفته اضافه کنید. این کار را باید با احتیاط انجام دهید تا پف سفیدهها خراب نشود.
برای این کار، لیسک را در مخلوط سفیده و زرده فرو کنید و آن را به صورت دایرهای داخل مواد به گردش درآورید تا مخلوط شوند. این کار را ادامه دهید تا سفیدهها با مخلوط زرده به خوبی ترکیب شوند.
مرحله هشتم: آماده سازی قالب
این مواد برای قالب ۱۵ سانتیمتری مناسب هستند. کف و دیوارههای قالب را کاملاً با کاغذ روغنی بپوشانید.
نکته: بهتر است این کار را قبل از آماده کردن مواد چیزکیک انجام دهید، زیرا اگر زمان زیادی بگذرد، پف سفیدهها میخوابد.
بیشتر بخوانید: رسپی مینی چیزکیک کاراملی
مرحله نهم: انتقال مواد به قالب
تمام مواد چیزکیک (مخلوط زرده و سفیدهها) را داخل قالبی که با کاغذ پوشاندهاید بریزید و سطح آن را صاف کنید. قالب را چند بار روی سطح کار بکوبید تا اگر حبابی در مواد وجود دارد، از بین برود.
مرحله دهم: قرار دادن قالب در آب جوش
حالا آب را جوش بیاورید. داخل یک ظرف لبهدار که بزرگتر از قالب است، قالب چیزکیک را قرار دهید. سپس آب داغ را داخل ظرف بزرگتر بریزید. آب باید به حدی باشد که تقریباً نیمی از مواد درون قالب را بپوشاند.
مرحله یازدهم: انتقال قالب به فر
اکنون وقت آن است که چیزکیک را داخل فر بگذارید. ظرفی که قالب در آن قرار دارد و آب جوش ریختهاید را به فر از قبل گرم شده منتقل کنید. این چیزکیک بعد از ۷۵ تا ۹۰ دقیقه آماده خواهد شد.
مرحله دوازدهم: پخت چیزکیک ژاپنی
بعد از یک ساعت میتوانید درب فر را به طور خیلی کم باز کنید و روی چیزکیک را چک کنید و سپس سریع ببندید. اگر روی آن خوب طلایی شده بود، میتوانید فر را خاموش کنید. در غیر این صورت، اجازه دهید ۱۵ دقیقه دیگر در فر بماند.
پس از خاموش کردن فر، اجازه دهید چیزکیک ۲۰ دقیقه در فر خاموش استراحت کند. با استفاده از یک قاشق چوبی، درب فر را به اندازه ۱ یا ۲ سانت باز کنید تا هوای داغ به آرامی خارج شود. در غیر این صورت، چیزکیک پف خود را از دست خواهد داد.
مرحله آخر: سرو چیزکیک ژاپنی
پس از ۲۰ دقیقه، چیزکیک را از فر خاموش و از قالب فورا خارج کنید. برای خارج کردن چیزکیک از قالب، آن را روی کاغذ روغنی برگردانید و سپس کاغذ زیر و اطرافش را جدا کنید.
سپس یک بشقاب یا ظرف سرو را روی کف چیزکیک قرار دهید و دوباره کیک را برگردانید تا سطح طلایی آن رو به بالا باشد. اجازه دهید چیزکیک کاملاً سرد شود. میتوانید آن را هم به صورت گرم و هم سرد، بسته به سلیقه خود تزیین و سرو کنید.
چیزکیک ژاپنی بسیار لطیف و خوش طعم است. پیشنهاد میکنیم حتماً آن را طبق رسپی شرح داده شده در این مطلب از مجله آشپزی رضیم درست کنید و از طعم فوقالعادهاش لذت ببرید! تندرست و شاد باشید.