“`html
چیز کیک لیمویی یکی از انواع دسرهای خوشمزه و خوشعطر تابستانی است که میتوان آن را به روشهای مختلفی به صورت تک نفره یا در قالب بزرگ آماده کرد. ترکیب لیموی تازه و پنیر در این دسر، طعم فوق العاده مطبوعی را ایجاد میکند. در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا رسپی این چیز کیک خوشمزه را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه کراست چیز کیک
مواد لازم برای تهیه کراست چیز کیک عبارتند از:
بیسکوییت پتی بور وانیلی | ۱ بسته معادل (۱۲۰ گرم) |
کره | ۵۰ گرم |
مواد لازم جهت تهیه لایه پنیری چیز کیک
برای تهیه لایه پنیری چیز کیک به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
پنیر ماسکارپونه یا لبنه | ۲۰۰ گرم |
خامه صبحانه یا قنادی | ۱۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
وانیل | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
نشاسته ذرت | ۱ قاشق سوپخوری |
آرد سفید قنادی | ۱ قاشق سوپخوری |
شکر | ۱۰ قاشق سوپخوری |
پوست لیموی رنده شده | ۱ عدد |
مواد لازم جهت تهیه سس لیموی چیز کیک
مواد لازم جهت تهیه سس لیموی چیز کیک به شرح زیر است:
آب | ۱ پیمانه |
“““html نشاسته ذرت |
۱ و نیم قاشق سوپخوری |
شکر | ۶ قاشق سوپخوری |
پوست لیموی رنده شده | ۱ عدد |
آب لیموی تازه | ۱ عدد |
رنگ زرد خوراکی | به مقدار لازم |
مراحل تهیه چیز کیک لیمویی
برای تهیه چیز کیک لیمویی، باید مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: پودر کردن بیسکوئیت
ابتدا باید پایه چیز کیک را آماده کنید. بیسکوئیتها را کمی با دست خرد کنید و سپس داخل دستگاه غذاساز یا آسیاب بریزید و خوب پودر کنید.
اگر دستگاه ندارید، میتوانید بیسکوئیتها را داخل کیسه زیپ کیپ بریزید و سپس کیسه را ببندید.
با وردنه روی کیسه بزنید تا بیسکوئیتها کاملاً پودر شوند، فقط حواستان باشد که کیسه پاره نشود.
سپس میتوانید پودر بیسکوئیتها را الک کنید تا یکدست شود.
نکته: میتوانید از بیسکوئیتهای شکلاتی یا بیسکوئیت دایجستیو برای تهیه پایه چیز کیک استفاده کنید.
مرحله دوم: اضافه کردن کره به پودر بیسکوئیت
کره را روی حرارت بخار آب یا در مایکروویو ذوب کنید و سپس به پودر بیسکوئیتها اضافه کنید.
ترکیب کره و پودر بیسکوئیت را خوب هم بزنید تا یکدست شود و به حالت شنی برسد.
مرحله سوم: انتقال بیسکوئیت به قالب
داخل قالب مافین کپسول کاغذی قرار دهید و از بیسکوئیتهای پودر شده به اندازه مساوی داخل هر کپسول بریزید.
با کف یک لیوان یا گوشت کوب بیسکوئیتها را فشار دهید و صاف کنید.
زمانی که همه کپسولها آماده شد، قالب مافین را داخل یخچال بگذارید.
بیشتر بخوانید: رسپی کیک لیمو
مرحله چهارم: آماده کردن لایه پنیری
برای درست کردن لایه پنیری، پنیر ماسکارپونه و خامه را در ظرفی بریزید؛ میتوانید به جای پنیر ماسکارپونه از پنیر لبنه هم استفاده کنید.
پنیر و خامه را با همزن بزنید تا خوب ترکیب شوند. (اگر از خامه قنادی استفاده میکنید، اول آن را کمی هم بزنید تا فرم بگیرد و سپس پنیر را اضافه کنید.)
سپس شکر را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا یکدست شود. بعد از آن آرد سفید و نشاسته ذرت الک شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
پوست یک لیمو ترش را رنده کرده و به مواد اضافه کنید. سپس همه مواد را خوب هم بزنید.
در انتها یک تخممرغ اضافه کنید و مواد را با همزن در حد مخلوط شدن هم بزنید. در حین هم زدن، وانیل را هم اضافه کنید.
مرحله پنجم: انتقال مایه پنیری به روی لایه بیسکوئیتی
وقتی مواد کاملاً یکدست شد، با یک اسکوپ بستنی مقداری از مایه پنیری بردارید و روی لایه بیسکوئیتی بریزید.
این کار کمک میکند تا اندازه مواد داخل کپسولها یکسان باشد؛ اگر اسکوپ ندارید، میتوانید از یک ملاقه کوچک استفاده کنید.
حدود دو سوم کپسولها را با مایه پنیری پر کنید و بعد قالب مافین را داخل سینی فر بگذارید و مقداری آب داخل سینی بریزید.
بیشتر بخوانید: رسپی دسر موس لیمو؛ با کرم لیمو مخصوص
“““html
مرحله ششم: پخت مایه پنیری در فر
سینی را داخل فر با دما ۱۶۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید قرار دهید.
حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه صبر کنید تا لایه پنیری بپزد. زمان پخت در فرها مختلف ممکن است متفاوت باشد؛ وقتی دیدید که لایه پنیری کمی سفت شده، یعنی پخته است. پس مراقب باشید که لایه پنیری نسوزد.
این را هم در نظر داشته باشید که هنگام پخت، لایه پنیری مقداری پف میکند و بالا میآید؛ اما بعد از خاموش کردن فر، این پف کمی کم میشود که کاملاً طبیعی است چون بیشتر مواد آن از پنیر و خامه هستند و تنها مقدار کمی آرد و تخممرغ دارد.
قرار دادن سینی آب در فر کمک میکند تا روی لایه پنیری ترک نگیرد.
زمانی که حرارت فر را خاموش کردید، فوری قالب را از فر خارج نکنید. بلکه در فر را کمی نیمه باز بگذارید تا چیز کیکها کمی خنک شوند. این کار به جلوگیری از ترک خوردن چیز کیک کمک میکند.
بعد از اینکه چیز کیکها کمی خنک شدند، قالب را از فر خارج کنید و بگذارید تا در دمای اتاق به طور کامل خنک شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی لیمو شکری خوشمزه و خانگی
مرحله هفتم: آماده کردن سس لیمویی
برای تهیه سس لیمویی، نشاسته ذرت و شکر را در یک قابلمه بریزید و مخلوط کنید. سپس به آرامی آب را اضافه کرده و هم بزنید.
پوست یک عدد لیمو ترش را رنده کنید (فقط قسمت سبز) و آب خودش را هم به مواد اضافه کنید.
در نهایت، کمی رنگ زرد خوراکی (ترجیحاً لیمویی) اضافه کنید تا به رنگ مورد نظرتان برسید.
این مواد را روی حرارت کم قرار دهید و به آرامی هم بزنید تا غلیظ شود. حرارت باید کم باشد تا طعم خامی نشاسته در سس حس نشود؛ وقتی سس غلیظ شد، از روی حرارت بردارید.
مرحله هشتم: ریختن سس لیمویی روی لایه پنیری
اجازه دهید سس کمی خنک شود. گاهی آن را هم بزنید تا رویه نبندد. وقتی سس خنک شد و به دمای اتاق رسید، آن را روی لایه پنیری بریزید تا کپسولها پر شوند.
مرحله نهم: انتقال قالب به یخچال
حالا قالب را داخل یخچال بگذارید و بگذارید یک شب در آن بماند تا خوب خودش را بگیرد.
سپس به آرامی کپسولها را از چیز کیکها جدا کنید و روی آنها را به دلخواه تزئین کنید.
میتوانید از برشهای لیمو، برگ پونه، انواع میوههای برش خورده و پسته خرد شده برای تزئین استفاده کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم طرز تهیه چیز کیک لیمویی خوشمزه را به شما آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم حتماً این دسر خوشمزه را در خانه درست کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.