“`html
کرامبل کیک سیب و گردو یکی از کیکهای خوشمزه و محبوب است که به راحتی میتوانید آن را برای یک عصرانه خانوادگی خوشایند و زیبا درست کنید. در ادامه با مجله رضیم همراه باشید تا طرز تهیه این شیرینی مجلسی را با شما در میان بگذاریم.
مواد لازم برای رویه کرامبل کیک سیب و گردو
برای تهیه رویه کرامبل کیک، به مواد زیر نیاز دارید:
گردوی خرد شده | ۱۰۰ گرم |
شکر قهوهای | ۱۰۰ گرم |
کره | ۷۰ گرم |
دارچین | ۲ قاشق چایخوری |
آرد سفید | ۶۰ گرم |
سیب | ۱ یا ۲ عدد |
مواد لازم جهت تهیه کیک کرامبل
برای درست کردن کیک کرامبل به مواد زیر نیاز دارید:
آرد | ۲ پیمانه |
تخم مرغ | ۳ عدد |
شکر قهوهای | نصف پیمانه |
شکر سفید | نصف پیمانه |
خامه ترش یا ماست خامهای و شیرین | ۱۰۰ گرم |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذاخوری |
وانیل | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
شیر یا ترجیحاً باترمیلک | ۸۰ گرم |
مراحل تهیه کرامبل کیک سیب و گردو
برای تهیه کرامبل کیک سیب و گردو
“““html
باید مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول: تهیه رویه کرامبل
در ابتدا برای شروع، رویه کرامبل را تهیه کنید. برای این کار، کره خرد شده را داخل ظرف مناسبی بریزید.
شکر قهوهای را به کره اضافه کنید.
با قاشق کره و شکر قهوهای را با هم ترکیب کنید. سپس گردو خرد شده را به این مخلوط اضافه کنید.
بعد آرد را بریزید و در پایان پودر دارچین را به مواد بالا اضافه کنید.
حالا به کمک قاشق یا حتی انگشتانتان شروع به هم زدن و مخلوط کردن مواد کنید تا آرد و دارچین کاملاً با کره و شکر قهوهای مخلوط شوند و ترکیبی یکدست شبیه به خرده نان به دست آید.
مرحله دوم: استراحت دادن به رویه کرامبل
در این مرحله مواد تاپینگ روی کرامبل کیک را در یخچال قرار دهید تا سرد شود. یک ساعت زمان کافی است.
مرحله سوم: گرم کردن فر
در این حین که مواد رویه کرامبل کیک در یخچال استراحت میکنند، کیک کرامبل را تهیه کنید. قبل از آن فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید و اجازه دهید گرم شود.
بیشتر بخوانید: رسپی کیک پای سیب خوشمزه
مرحله چهارم: تهیه کیک کرامبل
برای تهیه کیک کرامبل، داخل کاسه یا ظرف گود و بزرگی کره را بریزید. شکر قهوهای را به کره اضافه کنید.
سپس شکر سفید را به مخلوط کره و شکر قهوهای بیفزایید.
با همزن برقی شروع به هم زدن کنید تا جایی که کره خوب نرم شود و با شکر ترکیب شود.
بعد از آن، سه عدد تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید.
مجدداً با همزن برقی یک دقیقه مواد را هم بزنید تا تخم مرغها هم با بقیه ترکیب شوند.
سپس خامهی ترش را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا همه مواد کاملاً مخلوط شوند.
مرحله پنجم: اضافه کردن آرد به مواد کیک
حال در ظرفی آرد بریزید. بکینگ پودر را به آرد اضافه کنید و شروع به الک کردن آرد و بکینگ پودر کنید.
بعد از الک کردن، آرد را به مواد کیک اضافه کنید. این کار را کم کم و در سه مرحله انجام دهید.
مرحله ششم: اضافه کردن شیر یا باترمیلک
بعد از اضافه کردن آرد، مواد غلظت پیدا میکند و به حالت خمیری میرسد. سپس شیر یا ترجیحاً باترمیلک یا ماست را به مواد اضافه کنید.
ترکیب را با همزن مخلوط کنید تا یکدست شود. باید مواد کیک حالتی لطیف، کرمی و غلیظ پیدا کند.
این کیک را بدون سیب هم میتوانید تهیه کنید و کیک گردو و دارچین داشته باشید؛ اما اگر میخواهید کیک کرامبل سیب و گردو داشته باشید، یک یا دو عدد سیب را نگینی خرد کنید یا به صورت نازک برش دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی کیک سیب و دارچین
مرحله هفتم: انتقال مواد به قالب
اکنون قالب مناسبی را انتخاب کنید. قالب میتواند سایز ۲۰ یا کمتر باشد. کف قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید.
نیمی از مواد کیک را داخل قالب بریزید و سطح روی آن را صاف کنید.
نیم دیگر آن را نگه دارید! حالا سیب خرد شده یا برش نازک را روی مواد کیک بچینید و روی آن دارچین بریزید.
سپس مواد رویه کرامبل را که در ابتدا آماده کرده و در یخچال گذاشته بودید، خارج کرده و نیمی از آن را روی لایه کیک و سیبها بریزید.
دوباره بقیه مواد کیک را روی لایه دوم بریزید.
سپس روی سطح آن را صاف کنید و در نهایت نیم دیگر مواد کرامبل را روی کیک بریزید. میتوانید سیب هم بریزید.
مرحله هشتم: پخت و سرو کرامبل
حالا قالب را در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید و بین ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان دهید تا کیک بپزد.
“““html
پس از اینکه کیک کاملاً پخت، آن را از فر خارج کرده و اجازه دهید سرد شود.
کیک را بر روی توری قرار دهید تا خنک شود و سپس به ظرف سرو منتقل کنید.
حالا وقت این است که یک فنجان قهوه یا چای تازه دم کرده و در کنار یک تکه از کیک کرامبل خوش عطر و خوش طعم لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: دستور پخت کوکی مغزدار خانگی
نکات طلایی در تهیه کرامبل کیک سیب و گردو
در ادامه چند نکته مهم برای تهیه کرامبل کیک سیب و گردو ارائه میشود. با ما همراه باشید.
- برای تهیه کرامبل کیک به خامه ترش نیاز دارید که میتوانید آن را از فروشگاهها تهیه کنید. اگر خامه ترش پیدا نکردید، میتوانید از ماست غلیظ و شیرین یا پرچرب به جای آن استفاده کنید.
- در این کیک میتوانید به جای شیر فقط از خامه ترش (دوست ششادید ۲۰۰ گرم) استفاده کنید.
- این دستور پخت را میتوانید با سیب تهیه کنید و یا بدون سیب فقط با گردو و دارچین درست کنید.
- برای لایه میانی لازم نیست حتماً موادی بریزید، میتوانید مواد کرامبل را فقط بر روی سطح کیک بپاشید.
- توجه داشته باشید که با توجه به سایز قالب و دمای فر، ممکن است زمان پخت این کیک بیشتر یا کمتر شود.
- کیک کرامبل را میتوانید با قهوه درست کنید که بسیار خوش عطر و طعم خواهد بود.
- برای تزئین کرامبل، میتوانید از هر میوهای که دوست دارید، استفاده کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، دستور تهیه کرامبل کیک سیب و گردو را برای شما توضیح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتماً این کیک خوشمزه و دلچسب را در خانه تهیه کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید.