بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی گیزاتما ارومیه مرحله به مرحله؛ ساده و خوشمزه

“`html

گیزاتما یا قیزاتما به معنای سرخ کردن است که اصالت آن به ارومیه برمی‌گردد و از غذاهای بسیار قدیمی و سنتی ایران است که طرفداران زیادی دارد. اگر به دنبال درست کردن یک غذای ساده، گیاهی و آسان هستید به شما توصیه می‌کنیم که حتما این غذا را تهیه و نوش جان کنید.

ما امروز در این بخش از رضیم بلاگ رسپی گیزاتما را به صورت مرحله به مرحله با ذکر تمام نکاتی که در خوشمزه‌تر شدن این غذا باید بدانید به شما رسپی خواهیم داد. پس در ادامه با ما همراه باشید.

رسپی گیزاتما

مدت زمان آماده‌ سازی تهیه این غذای خوشمزه ارومیه ۳۰-۴۰ دقیقه است.

مقدار مواد اعلام شده در این رسپی مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده‌ای می‌توانید مقدار آن را افزایش دهید و در حجم‌های بیشتری این غذا را تهیه کنید.

درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی آسان قرار دارد.

مواد لازم جهت تهیه گیزاتما:
بادمجان ۲ عدد
سیب زمینی ۲ عدد
سیر ۳ حبه
کدو سبز ۲ عدد
فلفل دلمه‌ای سبز ۱ عدد
هویج ۱ عدد
گوجه فرنگی ۴ عدد
ماست به مقدار دلخواه
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار دلخواه
روغن به مقدار لازم

مرحله اول | آماده سازی بادمجان

در اولین مرحله برای تهیه این غذای بسیار خوشمزه به سراغ بادمجان روید.

آن‌ها را بشویید و پوست بگیرید. بادمجان‌ها را به صورت دلخواه برش زنید.

حال مقداری از ماست را درون ظرف مناسبی بریزید و کمی بهم زنید تا بافتی یک‌دست به خود گیرد.

با کمک یک براش از ماست روی سطح بادمجان‌ها زنید. این کار باعث می‌شود که بادمجان در زمان سرخ کردن روغن کمتری به خود جذب کند و پس از سرخ کردن طلایی‌تر و زیباتر شود.

حال درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید.

بادمجان‌ها را در تابه به خوبی سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم | آماده سازی سیب زمینی

در دومین مرحله به سراغ سیب‌زمینی‌ها روید.

آن‌ها را بشویید و پوست بگیرید. سیب زمینی‌ها را به ابعاد دلخواه برش زنید و درون آبکش بریزید.

با کمی آب آن‌ها را بشویید، حال سیب زمینی‌های خرد شده را روی دستمال خشک آشپزخانه‌ای بریزید و آب اضافی‌شان را به خوبی بگیرید.

این کار باعث می‌شود سیب‌زمینی‌ها در زمان سرخ کردن بهم نچسبند و بهتر سرخ شوند.

سیب زمینی‌ها را درون همان تابه‌ای که بادمجان‌ها سرخ شدند سرخ کنید.

پس از سرخ شدن آن‌ها را از تابه خارج کرده و روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی‌شان گرفته شود.

مرحله سوم | آماده‌ سازی کدو

در مرحله سوم به سراغ کدوها روید. آن‌ها را بشویید و در صورت دلخواه پوست بگیرید.

به ابعاد دلخواه برش زنید و در همان تابه سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.

کدو سبزهای سرخ شده را نیز از تابه خارج کرده و روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود.

مرحله چهارم | آماده‌ سازی هویج و فلفل دلمه‌ای

در مرحله چهارم به سراغ هویج و فلفل‌دلمه‌ای روید.

آن‌ها را بشویید و به ابعاد دلخواه برش زنید و در تابه سرخ کنید.

پس از سرخ شدن از تابه خارج کرده و درون ظرف مناسبی قرار دهید.

“““html

بیشتر بخوانید: رسپی یتیمچه کدو سبز؛ با کالری پایین

مرحله پنجم| آماده‌ سازی سیر و گوجه فرنگی

در این مرحله باید سس خوشمزه‌ای برای غذای گیاهی‌تان درست کنید.

اول سیر را بشویید و پوست بگیرید. سپس با یک سیر له کن آن را له کنید.

داخل تابه کمی روغن بریزید و سیر له شده را به آن اضافه کنید. کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.

حالا مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به سیر بیفزاید و دوباره کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها هم بیرون بیاید.

در این مرحله به گوجه فرنگی‌ها بپردازید. گوجه‌ها را بشویید و با استفاده از خردکن، میکسر یا رنده آن‌ها را پوره کنید.

پوره گوجه را به تابه اضافه کنید و همه مواد را خوب هم بزنید. حرارت را روی متوسط قرار دهید.

کمی صبر کنید تا آب اضافی گوجه گرفته شود و رنگ آن تغییر کند.

مرحله ششم | سرو و تزیین غذا

در آخرین مرحله وقت سرو غذا رسیده است.

بادمجان، سیب‌زمینی، کدو، هویج و فلفل دلمه‌ای سرخ شده را در ظرف سرو بچینید و سس خوشمزه‌ای که در مرحله قبل آماده کرده‌اید را رویشان بریزید.

غذای خوشمزه و زیبای شما آماده سرو است. می‌توانید با ماست و انواع نان آن را نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی “کِرک بَپِرِس”؛ غذای گیاهی مازندرانی

امیدواریم این غذای خوشمزه را طبق دستوری که در این مطلب از مجله آشپزی رضیم به شما دادیم، تهیه کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل