“`html
ادویهها از چاشنیهای پرطرفدار و محبوب هستند و طعمهای متنوعی دارند. عطر خاص یک ادویه میتواند طعم و مزه غذا را به طرز شگفتانگیزی تغییر دهد. درست کردن ادویههای خانگی کار سختی نیست. با کمی تجربه و ترکیب ادویههای مختلف، میتوانید ترکیب منحصر به فرد خودتان را بسازید. در این مقاله از مجله رضیم، ۶ ادویه دست ساز خانگی برای غذاهای معروف و محبوب را به شما معرفی خواهیم کرد.
۱- ادویه همه کاره عربی
برای تهیه ادویه همه کاره عربی به مواد زیر نیاز دارید:
تخم گشنیز | ۱۰۰ گرم |
زیره سبز | ۱۰۰ گرم |
برگ بو | ۱ مشت |
زردچوبه | ۱۰۰ گرم |
فلفل سیاه | ۵۰ گرم |
مراحل تهیه ادویه همه کاره عربی
مراحل تهیه این ادویه به این صورت است:
- اول، تخم گشنیز را درون تابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
- سپس زیره سبز را هم به همین طریق تفت دهید. بعد از تفت دادن تخم گشنیز و زیره سبز، آنها را در یک کاسه با هم ترکیب کنید.
- برگ بو را به مخلوط درون کاسه اضافه کنید و سپس همه چیز را در آسیاب بریزید. ادویهها را خوب آسیاب کنید تا به پودر تبدیل شوند.
- بعد، زردچوبه و پودر فلفل سیاه را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- سپس مخلوط را در شیشههای دربدار و محکم بریزید و در جایی خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.
میتوانید از این ادویه برای طعمدار کردن انواع گوشت، مرغ، ماهی و تهیه سسهای مختلف استفاده کنید.
۲- ادویه ترشی
برای تهیه ادویه ترشی به مواد زیر نیاز دارید:
گلپر | ۱/۲ پیمانه |
تخم گشنیز | ۱/۲ پیمانه |
فلفل سیاه | ۱/۳ پیمانه |
جعفری خشک | ۱/۳ پیمانه |
نعنا خشک | ۱/۴ پیمانه |
زیره سیاه | ۱/۳ پیمانه |
چوب دارچین | ۵-۷ تکه |
میخک | ۱۰-۱۵ عدد |
پودر فلفل قرمز | ۱ قاشق غذاخوری |
رسپی
“““html
ادویه ترشی
برای تهیه این ادویه، کافی است تمام مواد را در یک کاسه مناسب مخلوط کنید و به مقدار دلخواه به ترشی اضافه کنید. ترشی به خاطر وجود سرکه طبع سردی دارد و برای بدن مفید نیست. با افزودن این ترکیبات به ترشی، شما میتوانید نه فقط عطر آن را افزایش دهید، بلکه سردی آن را نیز متعادل کنید.
بیشتر بخوانید: اسم غذا را ببینید، ادویه آن را یاد بگیرید
۳- ادویه قورمه سبزی
مواد لازم برای تهیه ادویه قورمه سبزی به شرح زیر است:
ریحان خشک | ۲۰ گرم |
شنبلیله | ۲۰ گرم |
مرزه | ۲۰ گرم |
ترخون | ۲۰ گرم |
گشنیز | ۲۰ گرم |
جعفری | ۲۰ گرم |
پودر زیره | ۲۰ گرم |
زردچوبه | ۴۰ گرم |
رسپی ادویه قورمه سبزی
برای تهیه این ادویه، ابتدا تمام سبزیهای خشک را در آسیاب بریزید و خوب پودر کنید. سپس پودر زردچوبه را به آنها اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. از این ادویه علاوه بر قورمه سبزی، در تهیه خورش کرفس و سبزی پلوی نیز میتوانید استفاده کنید.
۴- ادویه مرغ
برای تهیه ادویه مرغ، به مواد زیر نیاز دارید:
تخم گشنیز | ۱/۲ پیمانه |
برگ بو | ۱۰ عدد |
فلفل قرمز خشک | ۳ عدد |
جوز هندی | ۲ عدد |
زنجبیل | ۴ تکه |
چوب دارچین | ۱ پیمانه |
هل سبز | ۴ قاشق غذاخوری |
زیره سبز | ۱/۲ پیمانه |
پودر پیاز و پودر سیر | ۱/۲ پیمانه |
رسپی ادویه مرغ
برای تهیه ادویه مرغ، تمام مواد را با هم آسیاب کنید. شما میتوانید بسته به سلیقهتان هر کدام از ادویهها را که ندارید حذف کنید.
بیشتر بخوانید: آیا ادویههای تاریخ گذشته هنوز قابل مصرفاند؟
“““html
۵- ادویه پلویی
برای تهیه ادویه پلویی به مواد زیر نیاز دارید:
زیره سیاه | ۲ قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | ۲ قاشق غذاخوری |
هل سبز | ۱ قاشق غذاخوری |
رازیانه | ۱ قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
رسپی ادویه پلویی
برای درست کردن ادویه پلویی، همه ادویهها به جز زردچوبه را در یک آسیاب بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس مخلوط را یک بار الک کنید تا هر گونه ناخالصی جدا شود. بعد از آن زردچوبه را اضافه کنید و همه را خوب ترکیب کنید. این ادویه مناسب برای تهیه انواع پلو است.
۶- ادویه سیب زمینی
برای درست کردن ادویه سیبزمینی نیاز به مواد زیر دارید:
عصاره سبزیجات | ۲ عدد |
فلفل قرمز | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
پودر سیر | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
پاپریکا دودی | ۱ قاشق غذاخوری |
جوهر لیمو | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
پودر آویشن | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
رسپی ادویه سیبزمینی
برای تهیه ادویه سیبزمینی خوشمزه و متفاوت، این ادویهها را طبق نسبتهای ذکر شده با هم ترکیب کنید و در یک ظرف دربدار نگهداری کنید. هر بار که سیبزمینی میپزید، بسته به حجم آنها از این ادویه برای طعمدار کردن استفاده کنید.
امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم برای شما علاقمندان به دنیای آشپزی جالب بوده باشد و با تهیه این ادویههای خانگی، غذاهای خوشمزهای درست کنید.
اگر در ساخت ادویه خانگی از مواد دیگری استفاده میکنید که طعم را بهتر میکند، خوشحال میشویم که آنها را در قسمت نظرات با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.