بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رفع مسمومیت شیر ، هنگام مسمومیت با شیر چه کار کنیم؟ (2 نکته مهم)

“`html

در شیر یک نوع باکتری به نام سالمونلا وجود دارد. این باکتری بیشتر در مواد غذایی شامل پروتئین بالا مانند ماهی، تخم‌ مرغ، گوشت و مرغ یافت می‌شود و به همین دلیل در شیر که پروتئین بالایی دارد هم امکان وجودش هست. اگر این غذاها با این باکتری آلوده شوند، می‌توانند باعث مسمومیت سالمونلا در انسان شوند. به همین خاطر، آشنایی با روش‌های درمان مسمومیت با شیر می‌تواند به شما کمک کند.

روش‌های درمان مسمومیت با شیر در خانه

اولین قدم برای جلوگیری از مسمومیت با شیر، توجه به تاریخ تولید و انقضای آن است. زیرا شیرهایی که ما می‌نوشیم پاستوریزه هستند و فقط برای یک مدت خاص قابل استفاده‌اند. بعد از گذشت این زمان، باکتری‌های خطرناک در شیر رشد می‌کنند و مصرف این شیر ممکن است ما را بیمار کند.

نشانه‌های مسمومیت با شیر

مسمومیت با شیر ممکن است شدیدتر از مسمومیت‌های غذایی دیگر باشد و از جمله نشانه‌های مشخص آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اسهال آبکی
تب
گرفتگی عضلات شکم
استفراغ
خستگی
سردرد

اگر شما شیر فاسد را مصرف کرده‌اید، ممکن است بعد از ۱۲ ساعت یا بیشتر علائم آن ظاهر شود و این علائم ممکن است تمام روز با شما باشند. این نشانه‌ها اگر از شیر غیر پاستوریزه استفاده کرده باشید، بدتر خواهند شد و امکان بروز بیماری‌های دیگر نیز وجود دارد.

روش‌های درمان مسمومیت با شیر

تشخیص شیر فاسد کار ساده‌ای است چون شیر فاسد بوی نامطبوعی دارد. همچنین تغییر در ظاهر و بافت شیر هم می‌تواند دلیلی برای خراب بودن آن باشد. اما اگر در مورد فاسد بودن شیر شک دارید، می‌توانید آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. اگر شیر تکه‌تکه شد، نشان‌دهنده فاسد بودن آن است.

اگر به هر دلیلی شیر فاسد را مصرف کرده‌اید، می‌توانید از راه‌های زیر برای درمان مسمومیت استفاده کنید.

۱. مصرف سبزیجات برگ‌دار

با خوردن سبزیجاتی مانند ریحان، نعناع، گشنیز و آویشن می‌توانید به بهبود مسمومیت با شیر کمک کنید. برای این کار می‌توانید مقداری ریحان را خورد کنید و با ماست مخلوط کرده و میل کنید. همچنین می‌توانید دیگر سبزیجات را به صورت خام استفاده کنید.

۲. آب بنوشید

زمانی که دچار مسمومیت می‌شوید، معمولاً اسهال شدید دارید که موجب از دست رفتن آب زیادی از بدن شما می‌شود. بنابراین باید در دوران مسمومیت آب زیادی بنوشید تا بدنتان هیدراته بماند. بهتر است از نوشیدنی‌هایی که ممکن است باعث از دست رفتن بیشتر آب شوند، مانند چای و قهوه، خودداری کنید.

۳. سرکه سیب

سرکه سیب یکی از مواد مفیدی است که خواص زیادی دارد. برای استفاده از آن در درمان مسمومیت، دو قاشق غذاخوری سرکه را با یک لیوان آب مخلوط کنید و قبل از هر وعده غذایی تا زمان بهبودی کامل میل کنید.

۴. مصرف نان، موز، برنج

این مواد ساده می‌توانند به درمان مسمومیت با شیر کمک کنند و معده را آرام کرده و علائمی مانند اسهال و استفراغ را کاهش دهند.

۵. خودداری از مصرف داروهای ضد اسهال

اگر بعد از مسمومیت دچار اسهال شدید، این مسئله نشان‌دهنده این است که دستگاه گوارش شما به درستی عمل می‌کند و نیازی به داروهای شیمیایی ضد اسهال نیست. همچنین از مصرف داروهای مسکن هم اجتناب کنید چون ممکن است معده شما را حساس کند.

۶. استفاده از

“““html

ماءالشعیر

استفاده از ماءالشعیر طبیعی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند و همچنین می‌تواند آب کم شده از بدن به دلیل اسهال را جبران کند.

۷. از مصرف لبنیات پرهیز کنید

تا زمانی که به طور کامل بهبود نیافته‌اید، بهتر است از خوردن هرگونه لبنیات مانند دوغ، کره، پنیر، ماست و شیر خودداری کنید تا معده شما بتواند به آرامش برسد.

۸. درمان با عسل

عسل به‌خاطر خاصیت ضد قارچ و ضد باکتریایی‌اش می‌تواند در درمان مسمومیت غذایی موثر باشد. می‌توانید عسل را به‌طور خالص یا با آب یا چای مصرف کنید.

برخی غذاهای مفید در هنگام مسمومیت

توصیه می‌شود تا زمانی که اسهال و استفراغ دارید از خوردن غذاهای سخت و سنگین خودداری کنید و به جای آن غذاهای ملایم و کم‌چرب که راحت‌تر هضم می‌شوند را انتخاب کنید. برخی از این غذاهای مفید شامل:

برنج
موز
بلغور جو دو سر
پوره سیب‌زمینی
آب مرغ
سبزیجات آب‌پز
آب میوه رقیق

لطفاً به یاد داشته باشید که در زمان مسمومیت باید از خوردن فرآورده‌های لبنی، غذاهای چرب، غذاهای پرادویه، مواد قندی زیاد، غذاهای سرخ شده، کافئین و الکل به شدت پرهیز کنید.

روش‌های تشخیص شیر سالم

بوی شیر؛ شیر تازه و سالم باید بوی شیر طبیعی داشته باشد و بوی دیگری از آن استشمام نشود.
غلظت شیر؛ شیر باید رقیق و با قوام روان باشد. به غلظت آن دقت کنید و نباید رنگ غیرعادی داشته باشد. شیر سالم هیچ توده یا لخته‌ای مانند تکه‌های پنیر یا ساختار شبیه ماست نداشته باشد.
رنگ شیر؛ شیر باید سفید و بدون ناخالصی باشد.
تاریخ مصرف شیر؛ هر چه به تاریخ مصرف نزدیک‌تر باشید، باید بیشتر به وضعیت آن دقت کنید.

از نگهداری شیر به مدت طولانی در دمای اتاق خودداری کنید. با توجه به نوع بسته‌بندی شیر، شرایط نگهداری متفاوت است. پس از باز کردن درب باید آن را به سرعت در یخچال و در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری کنید.
تست حرارت؛ شیر را حرارت دهید. اگر در دمای جوش، شیر به حالت لخته‌ای و تکه‌های پنیر درآید و چسبنده شود، یعنی شیر فاسد شده و نباید مصرف شود.

سایت رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل