بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

روش صحیح شستن انواع توت خشک و تازه + نکات مربوط به آن

“`html

فصل توت‌ها فرا رسیده است، اما شما هنوز نمی‌دانید چگونه آن‌ها را تمیز و ضدعفونی کنید تا خراب نشوند؟ این نگرانی طبیعی است، زیرا توت‌ها میوه‌های بسیار حساس و نرم هستند که با کوچکترین فشار خراب می‌شوند.

علاوه بر این، برخی از انواع توت مانند توت سفید و شاه توت دارای سطح ناهمواری هستند که می‌تواند محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها و لارو حشرات باشد. اما نگران نباشید.

در این بخش از رضیم بلاگ به شما آموزش می‌دهیم که چگونه توت‌های خشک و تازه را بشویید.

چرا روش شستن توت‌ها نسبت به سایر میوه‌ها مهم است؟

شستن و ضدعفونی کردن توت‌ها نسبت به سایر میوه‌ها اهمیت خاصی دارد، زیرا توت‌ها لایه محافظی ندارند و بیشتر در معرض آلودگی و رشد باکتری‌ها قرار می‌گیرند.

علاوه بر خاک و کثیفی که ممکن است بر روی توت‌ها باشد، برخی سموم نیز می‌توانند سطح آن‌ها را آلوده کنند. بنابراین لازم است راهی برای شستن توت‌ها پیدا کنیم که به خوبی آن‌ها را تمیز کند.

بیشتر بخوانید: کدام میوه‌ها را می‌توان خشک کرد؟

همچنین توت‌ها بافت بسیار حساسی دارند و هرگونه شستشو با فشار می‌تواند آن‌ها را له کند و غیرقابل استفاده کند.

چه زمانی بهتر است توت‌ها را بشوییم؟

توت‌ها به دلیل بافت حساس خود، باید درست قبل از زمان مصرف شسته شوند. شستن میوه و سپس قرار دادن آن در یخچال ایده خوبی نیست، زیرا این کار رطوبت را وارد بافت میوه می‌کند و باعث فساد آن می‌شود.

اگر قصد خوردن توت را ندارید، بهتر است توت‌های خراب و نرم را از بقیه جدا کرده و باقی‌مانده را در یخچال نگه‌ دارید. سپس، زمانی که بخواهید آن‌ها را بخورید، آن‌ها را بشویید.

بهترین روش شست‌وشوی توت‌ها

احتمالا تا به حال تجربه کرده‌اید که در حین شستن توت‌ها، آن‌ها خراب می‌شوند. این میوه به قدری نرم است که اگر با آب گرم یا فشار بالا شسته شود، به راحتی له می‌شود.

برای شستن توت‌ها و از بین بردن فقط آلودگی‌های سطحی، می‌توانید یک ظرف بزرگ را از آب سرد پر کنید. سپس توت‌ها را درون آن بریزید و بگذارید در آب غوطه‌ور شوند.

می‌توانید به آرامی دستتان را در آب حرکت دهید و سپس آن‌ها را آبکشی کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که آب خارج‌شده کاملاً تمیز باشد و دیگر کدر یا پر از کثیفی نباشد.

بیشتر بخوانید: ۲۰ خواص شگفت‌انگیز توت خشک برای بدن!

چرا حتما باید توت‌ها را ضد عفونی کنیم؟

بسیاری از میوه‌ها، از جمله توت‌ها، به دلیل شیرینی خود، جذابیت زیادی برای آفات دارند. بنابراین طبیعی است که کشاورزان برای جلوگیری از آسیب به درختان، آن‌ها را سم‌پاشی کنند. بنابراین مهم است که بدانیم چگونه توت‌ها را از سموم پاک کنیم.

چون اگر تنها به شستن ساده این میوه اکتفا کنیم، احتمال مسمومیت یا ابتلا به بیماری‌های عفونی و باکتریایی در بدن ما افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید:

“““html

ترفندهای سالم نگه داشتن توت فرنگی به مدت طولانی

نحوه ضد عفونی کردن انواع توت‌ها

در اینجا، دو روش ساده برای ضد عفونی کردن انواع توت‌ها را برایتان توضیح می‌دهیم.

روش اول: ضد عفونی کردن با سرکه

یکی از بهترین ترکیب‌ها برای ضد عفونی کردن توت‌ها، استفاده از آب و سرکه است. در ادامه، مراحل انجام این کار را برای شما توضیح می‌دهیم.

  1. ابتدا سه فنجان آب سرد را در یک ظرف مناسب بریزید و یک فنجان سرکه انگور یا سیب به آن اضافه کنید.
  2. بعد از مخلوط کردن سرکه و آب، توت‌ها را به آرامی داخل ظرف بریزید و کمی با دست آن‌ها را جابجا کنید تا خوب در آب غوطه‌ور شوند.
  3. برای این که توت‌ها خوب ضد عفونی شوند، حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید. سپس توت‌ها را چندین بار با آب سرد بشویید تا طعم سرکه از بین برود.
  4. مهم است که در هر بار شستشو با فشار ملایم آب، ظرف را پر کنید و بعد از چند ثانیه آن را خالی کنید. سرکه قارچ‌ها را از بین می‌برد و باعث می‌شود توت‌ها مدت بیشتری تازه بمانند.
  5. بعد از شستشو، توت‌ها را خشک کنید. می‌توانید آن‌ها را روی یک سینی با دستمال کاغذی یا کاغذ روغنی بچینید.
  6. چند دقیقه صبر کنید تا توت‌ها در معرض هوا خشک شوند. سپس آن‌ها را در ظرفی ریخته و سرو کنید.

روش دوم: شستن توت با آب نمک

یکی دیگر از روش‌های قدیمی و مؤثر برای از بین بردن آلودگی‌های توت، استفاده از آب و نمک است. این روش کمک می‌کند تا همه میکروب‌ها و آلودگی‌ها از بین بروند. در اینجا مراحل این روش را توضیح می‌دهیم.

  1. برای تهیه محلول آب و نمک، چهار پیمانه آب را با یک پیمانه نمک ترکیب کنید.
  2. سپس توت‌ها را به آرامی در این محلول بریزید و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن بمانند تا خوب ضد عفونی شوند.
  3. پس از حدود ۱۵ دقیقه، توت‌ها را در آبکش بریزید و با فشار ملایم آب بشویید. شستن توت با محلول آب نمک به از بین بردن تخم حشرات و آلودگی‌های سطح میوه کمک می‌کند.
  4. خشک کردن توت‌ها نیز مرحله مهمی است. آن‌ها را روی سینی با دستمال کاغذی بچینید.
  5. چند دقیقه صبر کنید تا توت‌ها در معرض هوا خشک شوند. بعد از خشک شدن، آن‌ها را در ظرفی ریخته و میل کنید.

بیشتر بخوانید: با تفاوت بین توت سیاه و سفید آشنا شوید!

نکات و فوت وفن‌های شستن انواع توت

در ادامه، چند نکته برای شستن انواع توت‌ها را با شما به اشتراک می‌گذاریم. با ما همراه باشید.

  • فرقی نمی‌کند توت تازه باشد یا خشک؛ مراحل شستن و ضد عفونی کردن آن‌ها به همین روش‌ها است.
  • قبل از تمیز کردن توت‌ها، توت‌های خراب و له شده را جدا کنید.
  • هرگز با آب گرم توت‌ها را نشویید، چون ممکن است به آن‌ها آسیب بزند.

“““html

  • توت‌ها را نشویید. این میوه بسیار لطیف و حساس است و باید حتماً با آب سرد شسته شود.
  • توت‌های نرم‌تر را از توت‌های نارس جدا کنید و به صورت جداگانه بشویید.
  • هرگز قبل از شستن توت‌ها، ساقه آن‌ها را جدا نکنید. این کار باعث له شدن توت‌ها و ورود آلودگی به درون میوه می‌شود.
  • هرگز از مایع ظرفشویی یا مواد شیمیایی برای شستن توت‌ها استفاده نکنید.

در این بخش از مجله آشپزی رضیم، با روش شستن انواع توت در خدمت شما بودیم. اگر شما هم راه دیگری برای شستن و نگهداری توت‌ها دارید، لطفاً تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

در ادامه به برخی از سوالات رایج درباره انواع توت پاسخ خواهیم داد. همراه ما باشید.

آیا ترکیب سرکه و آب به بافت توت آسیب می‌زند و آن را له نمی‌کند؟

توت‌ها نباید برای مدت طولانی در مخلوط آب و سرکه بمانند، زیرا این کار باعث له شدن آن‌ها می‌شود. بنابراین، ده دقیقه برای ضدعفونی کردن کافی است.

بهترین زمان مصرف انواع توت چه زمانی است؟

به طور کلی، توت‌ها از ۳ تا ۷ روز پس از چیدن مناسب مصرف هستند. رطوبت و گرمای هوا باعث می‌شود توت‌ها زودتر خراب و نرم شوند، بنابراین سعی کنید توت‌ها را در زمان مصرف بشویید، و پس از شستن خوب خشک کنید و باقی‌مانده را در یخچال نگهداری کنید.

چگونه توت‌ها را در یخچال نگهداری کنیم تا دیرتر خراب شوند؟

عمر مفید این میوه بسیار کوتاه است. پس از شستن و خشک کردن توت‌ها، یک ظرف مخصوص نگهداری مواد غذایی برای یخچال آماده کنید و کف آن را با یک دستمال کاغذی پوشانده و توت‌ها را درون ظرف بریزید. سپس دوباره یک دستمال کاغذی روی آن‌ها قرار دهید. درب ظرف را به گونه‌ای ببندید که هوا نتواند به راحتی وارد شود و سپس آن را در یخچال قرار دهید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل